Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

Se želite predstaviti na spletnem trgu posamezne države? Na učinkovit način to dosežete tudi z izbiro ustrezne domene. Svetujemo vam uporabo nacionalne, saj vam prinaša številne prednosti, ki jih bomo pogledali v nadaljevanju objave. Posvetili se bomo predvsem domenam, ki pripadajo državam na območju Balkana. Zakaj ravno njim, pa izveste v drugem delu prispevka.

Zakaj registrirati nacionalne domene?

Z uporabo nacionalne domene boste pridobili številne prednosti. Podrobneje bomo pogledali tri najpomembnejše:

1. Širitev blagovne znamke na nove trge

Če že uporabljate katero od generičnih domen, kot so .COM, .ORG ali .NET, potem z njihovo uporabo dosežete vse spletne obiskovalce. Pa bi radi svojo spletno stran ali blagovno znamko bolj učinkovito predstavili v točno določeni državi? Z registracijo nacionalne domene namreč dosežete prav to. Z domeno .SI se boste približali slovenskim prebivalcem, s .HR hrvaškim itd.

2. Večja prepoznavnost

Z nacionalno domeno boste dosegli tudi večjo prepoznavnost, saj se z njeno uporabo približate lokalno usmerjeni publiki. Če na primer uporabljate domeno www.moja-stran.com in registrirate še www.moja-stran.hr, boste s slednjo prebivalcem iz hrvaške takoj dali vedeti, da je na tej strani vsebina, ki je namenjena prav njim. Dodatno prednost prinaša, če na strani z nacionalno domeno uporabljate jezik, ki je enak nacionalnemu jeziku države, v kateri se želite predstaviti. Z uporabo te vrste domene boste torej na učinkovit in enostaven način povečali svojo prepoznavnost.

3. Boljše uvrstitve v iskalnikih

Lokalni uporabniki pogosteje obiščejo spletno stran s končnico svoje države kot stran, ki uporablja generično ali tematsko domeno. Zato ima takšna stran več obiska, posledično jo Google razume kot bolj relevantno in jo med lokalnimi rezultati iskanj uvršča višje.

Kako se najbolje predstaviti na območju Balkana?

Želite svoj produkt predstaviti v kateri od držav, ki se nahaja na območju Balkana? Z registracijo domene ali domen iz tega področja boste dosegli prav to. Poglejmo, katere so najbolj priljubljene balkanske domene, glede na število registracij.

.RO

Romunska zastavaNa prvem mestu je nacionalna domena Romunije .RO. Na voljo je od leta 1991, do danes pa je zabeležila preko 740.000 registracij. Ker nima nobenih omejitev, se zanjo lahko odločijo vse pravne in fizične osebe, ne glede na tematiko spletne strani.

.GR

Grška zastavaNacionalna domena Grčije spada med najstarejše balkanske domene, njeni začetki namreč segajo v leto 1989. Do danes je število registracij .GR domene preseglo 380.000. Tudi ta domena nima nobenih omejitev pri registraciji in je odlična izbira za vse, ki se želite predstaviti na lokalnem trgu.

.TR

Turška zastavaMed balkanskimi domenami je na tretjem mestu s 350.000 registracijiami .TR, nacionalna domena Turčije. Med lokalnim prebivalstvom velja za zaupanja vredno, zato se boste z njeno registracijo učinkovito predstavili turškim spletnim uporabnikom.

.SI

Slovenska zastava

Nacionalna domena Slovenije .SI beleži preko 120.000 registracij. Se želite predstaviti domačim uporabnikom spleta in je vsebina na vaši strani v slovenskem jeziku? Potem je domena .SI najboljša izbira za vas. Ker nima nobenih posebnih pogojev pri registraciji, jo lahko registrirajo vse pravne in fizične osebe.

.HR

Hrvaška zastavaNacionalna domena Hrvaške je dosegla 97.000 registracij. Če se želite predstaviti na lokalnem trgu naše sosednje države, je ta domena prava izbira za vas. Za njeno registracijo potrebujete OIB številko (Osobni identifikacijski broj), pravne osebe pa morajo imeti tudi sedež na ozemlju Evropske unije in DDV številko. Če ne izpolnjujete pogojev za registracijo .HR domene, imamo pri NEOSERV urejen OIB, tako da lahko za vas uredimo vse potrebno za registracijo vaše domene .HR.

.RS

Srbska zastavaSamo nekaj tisoč registracij manj beleži nacionalna domena Srbije. Gre za dokaj mlado domeno, saj je na voljo šele od leta 2008, ko je nadomestila domeno Jugoslavije .YU. Je ena redkih domen na svetu, ki omogoča tudi uporabo znakov cirilice. Za njeno registracijo potrebujete administrativni kontakt v Srbiji. Če le-tega nimate, se obrnite na nas in uredili bomo vse potrebno za registracijo vaše domene .RS. Srbija je ena redkih držav na svetu, ki nudi domeno tudi v cirilici, registrirate namreč lahko .СРБ .

Poleg zgoraj naštetih lahko registrirate še ostale domene, ki pripadajo državam na območju Balkana. Sem spadajo domene Bosne in Hercegovine (.BA), Črne gore (.ME), Bolgarije (.BG), Makedonije (.MK) in Albanije (.AL).

Prav vse, ki smo jih omenili v današnji objavi, so vam na voljo tudi pri NEOSERV. In zakaj bi se za njihovo registracijo odločili pri nas? Vse vam namreč nudimo po ugodnih cenah! Registrirajte svojo že danes in izkoristite vse prednosti, ki jih prinaša uporaba nacionalne domene.

Balkanske domene

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.