Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

Proste domene

Registrirajte 1000+ različnih domen na enem mestu po garantirano najnižjih cenah v Sloveniji!

Ste našli nižjo ceno v Sloveniji? Posredujte nam ponudbo in upoštevana bo ta cena. Več

Proste domene skrivajo priložnosti ...
Poslovne priložnosti v domenah

... ki jih lahko izkoristite vi ali vaša konkurenca - odločitev je vaša.

Za podjetja oz. resnejše projekte je vedno priporočljivo registrirati 4 najbolj priljubljene domenske končnice. To so .SI, .COM, .NET in .EU. Tako se boste zavarovali pred tem, da vaš konkurent registrira enako domeno in na njej ponuja konkurenčne storitve ali izdelke.

Če pa te domene rezervirate zase, boste to preprečili, obenem pa lahko vse 4 domene usmerite na isto spletno stran. Tako bodo kupci našli vašo spletno stran tudi če se slučajno zmotijo v imenu domene.

Kako najlažje poiskati proste domene?
Kako najlažje najti prosto domeno

Preprosto! Uporabite naš super prijazni preverjalnik domen (zgoraj).

Z njim lahko preverite proste domene za kar 370+ različnih domenskih končnic na enem mestu! Zato vam ni potrebno več uporabljati različnih ponudnikov za registracijo domene ampak lahko vse uredite ne enem mest - in prihranite čas in denar.

Preverjalnik za proste domene vam bo v primeru, da je vaša želena domena že zasedena, ponudi tudi predlog za alternativne oz. podobne domene, ki so še proste in na voljo za registracijo.

Zakaj prenesti svoje domene k NEOSERV
Nadzorna plošča za domene
Brezplačna
e-pošta z domeno
Brezplačna
WHOIS zaščita
Instantna registracija
Brezplačno DNS gostovanje
Prepričali ste me s hitrimi strežniki in učinkovito podporo (tudi med vikendi). Pet zvezdic...
Uroš A., ocenjuje:
Super hitro in odzivno!
Brigita L., ocenjuje:
POVPREČNA OCENA

4.98 / 5

NA PODLAGI 3109 OCEN

ZAKAJ NEOSERV

5 najpogostejših vprašanj

 • Kaj pomeni, da je domena še prosta?

  Proste domene so tiste, ki v danem trenutku ne pripadajo nikomur in so kot takšne na voljo za registracijo. Če za svoj spletni projekt najdete dobro prosto domeno, vam svetujemo, da se z registracijo ne obotavljate, saj jo lahko kdorkoli registrira pred vami.

  Za registracijo nekaterih vrhnjih domen (na primer .HR) veljajo posebni pogoji. Ko boste v iskalnik domen na naši spletni strani vpisali in preverili želeno domeno, boste o morebitnih posebnih pogojih jasno obveščeni.

 • Kaže mi, da je domena zasedena, vendar na njej ni nobene spletne strani. Kaj to pomeni?

  Če vam je naš preverjalnik domen pokazal, da je domena zasedena, sami pa ste ugotovili, da na njej ni postavljene spletne strani, domena žal ni na voljo za registracijo. V tem primeru domena že ima svojega lastnika oziroma nosilca, ki pa se zaenkrat še ni odločil za postavitev spletne strani.

  Svetujemo vam, da razmislite o registraciji istoimenske domene z drugo domensko končnico ali pa izberite novo domensko ime.

 • Kaj lahko storim, če je nekdo že registriral domeno, ki si jo želim?

  Dobre proste domene so vse redkejše, kar ne velja zgolj za domene .COM, temveč vse bolj tudi za .SI. Če ste našli odlično domeno, ki si jo močno želite, vendar je ta že zasedena, ne bo odveč, da se z vprašanjem o možnosti odkupa obrnete neposredno na lastnika domene.

  Kontaktne podatke lastnika domene poiščite na njegovi spletni strani ali pa uporabite storitev WHOIS (na primer register.si za domene .SI), ki vam bo prikazala podatke o nosilcu. Ob tem morate vedeti, da je pri nekaterih vrhnjih domenah možen zakup WHOIS zaščite, ki podatke o nosilcu domene zakrije.

  V kolikor vam lastnik domene le-te ne bo želel odstopiti ali prodati, vam preostane le, da registrirate drugo domeno.

 • Ali lahko registriram proste domene, ki so enake ali podobne registriranim blagovnim znamkam (npr. ebay.si)?

  Če razmišljate o registraciji proste domene, ki ima enako ali podobno ime registrirani blagovni znamki oziroma podjetju, vam priporočamo, da misel na to opustite. Domeno sicer lahko registrirate, vendar obstaja verjetnost, da vam bo povzročila težave. Nosilec registrirane blagovne znamke namreč lahko sproži postopek za reševanje domenskih sporov ali sodni postopek. V kolikor se bo izkazalo, da do domene niste upravičeni, jo boste morali odstopiti, poleg tega pa vas lahko doleti tudi kazen.

  Pred nakupom domene se prepričajte, da z registracijo ne boste kršili zakonov in pravil.

 • Lahko počakam, da že zasedena domena poteče, in jo potem poizkusim registrirati?

  Ko domena poteče, najprej preide v tako imenovano karanteno. To je stanje, ko jo lahko podaljša le njej obstoječi lastnik, ostalim pa ni na voljo za registracijo. Za domeno .SI stanje karantene znaša 30 dni, kar pomeni, da boste po datumu poteka morali počakati še 30 dni, preden bo domena (morda) postala prosta.

  Če želite pridobiti domeno, ki še ni potekla, je verjetnost, da je trenutni nosilec ne bo podaljšal, precej manjša, kot če se domena že nahaja v karanteni. Seveda pa vam prav nihče ne preprečuje, da počakate in preizkusite svojo srečo.

  Naj vam podamo še dobronameren nasvet. Ko bo domena zopet na voljo za registracijo, reagirajte hitro. Dobre proste domene so namreč zelo iskane, zato se lahko zelo hitro zgodi, da jo še pred vami registrira nekdo drug. Uporabite način plačila, ki omogoča takojšnjo registracijo, ali pa nam na e-naslov pošljite potrdilo o transakciji, da bomo želeno domeno takoj registrirali.