Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

PODALJŠANJE DOMEN

Pri nas lahko uredite podaljšanje za kar 1000+ različnih domen po akcijskih cenah.

Zakaj podaljšati svoje domene pri NEOSERV
Nadzorna plošča za domene
Brezplačna
e-pošta z domeno
Brezplačna
WHOIS zaščita
Instantna registracija
Brezplačno DNS gostovanje

KORISTNI NASVETI ZA

PODALJŠANJE DOMENE

Kaj če pozabim na podaljšanje domene?
Izbira domene

Po poteku gre domena v status karantene, kar pomeni, da spletna stran in e-pošta na tej domeni ne delujeta več, domena pa je še vedno rezervirana za starega lastnika in (še) ni na voljo za prosto registracijo.

V statusu karantene domena ostane več dni, tednov oz. v skrajnih primerih tudi več mesecev. .SI domene ostanejo v karanteni 30 dni, obuditev iz karantene pa je brezplačna. Pri ostalih domenah (.COM, .EU, .NET, itd.) pa karantena običajno traja med 60 in 90 dni, pri obuditvi iz karantene pa lahko nastanejo tudi dodatni stroški (tudi več kot 100 €).

Zato toplo priporočamo pravočasno podaljšanje vseh domen.

Kako podaljšam domene pri NEOSERV?
Izbira domenske končnice?

Zelo preprosto!

AImate domene že registrirane pri NEOSERV?
Potem samo počakate, da vam pošljemo obvestilo o poteku domen na vaš e-mail. Obvestilo bo posredovano večkrat, tako da ni skrbi, da bi na podaljšanje pozabili.
BImate domene še pri starem registrarju, podaljšali pa bi jih pri NEOSERV?
Tudi to je zelo preprosto! Preprosto naročite prenos domene k NEOSERV. Domene bodo med prenosom že avtomatsko podaljšane za 1 leto. Naslednje leto boste pa že avtomatsko prejeli obvestilo o podaljšanju.
Pozdravljeni! Kot zmeraj, sem z vašimi storitvami tudi tokrat zelo zadovoljen! Hvala, ostanite zdravi...
Igor P., ocenjuje:
Hvala za (ponovno) hitro pomoč!
Timotej G., ocenjuje:
POVPREČNA OCENA

4.98 / 5

NA PODLAGI 3125 OCEN

ZAKAJ NEOSERV

8 najpogostejših vprašanj

 • Kaj pomeni »podaljšanje« domene?

  Ko domeno registrirate, za določeno časovno obdobje postanete njen lastnik. Če želite, da po poteku tega obdobja domena še vedno pripada vam, jo morate podaljšati.

  Podaljšanje domene opravite s plačilom predračuna, ki vam ga pred potekom domene pošljemo na vaš e-poštni naslov (predračune in račune lahko pregledujete tudi v naročniškem centru Moj NEOSERV). Vašo domeno bomo podaljšali takoj, ko bomo zabeležili transakcijo.

 • Domeno sem registriral/a za 1 leto, podaljšal/a pa bi jo za daljše obdobje. Je to mogoče?

  Tako kot lahko domeno za daljše obdobje registrirate, jo lahko tudi podaljšate. V kolikor želite svojo domeno podaljšati za daljše časovno obdobje, nam to sporočite na e-poštni naslov info@neoserv.si in pripravili vam bomo ustrezen predračun.

  Nekatere domene lahko registrirate oziroma podaljšate za največ deset let (na primer .COM, .NET, .ORG), nekatere za največ pet let (.SI, .HR), pri nekaterih pa registracija za več kot eno leto ni možna (.DE, .AT). Za natančno informacijo obiščite naš cenik domen, kliknite na želeno domeno in preverite podatek o maksimalnem obdobju registracije/podaljšanja domene.

 • Zakaj naj domeno podaljšam ravno pri vas?

  Razlogov za podaljšanje domene ravno pri nas je veliko. Naj izpostavimo le nekaj najpomembnejših:

  • Podaljšanje lahko opravite po ceni, ki je v primerjavi z drugimi ponudniki izjemno ugodna.
  • Poleg domene prejmete tudi možnost uporabe brezplačnega DNS gostovanja.
  • Vse svoje domene lahko enostavno upravljate v prijaznem naročniškem centru Moj NEOSERV.
  • E-pošto, vezano na domeno, lahko brez zakupljenega paketa gostovanja preusmerite na drug e-poštni naslov.
  • V primeru težav ali vprašanj vam nudimo strokovno, hitro in stalno dosegljivo podporo.
  • Smo podjetje s tradicijo, naše storitve pa je pohvalilo že več kot 1000 naročnikov.
 • Domeno želim prenesti k vam. Jo je ob prenosu obvezno tudi podaljšati?

  Ali boste morali domeno hkrati s prenosom k nam tudi podaljšati, je odvisno od domenske končnice, saj pravila o tem določajo vrhovni registrarji. Za nacionalno domeno .SI velja, da je ob prenosu ni potrebno podaljšati, medtem ko je generične domene .COM, .NET in .ORG potrebno podaljšati za vsaj eno leto.

  Svetujemo vam, da preverite cenik domen in kliknete na domeno, ki je predmet prenosa. Tam boste našli podatek, ali bo ob prenosu potrebno izvesti tudi podaljšanje domene.

 • Skrbi me, da na podaljšanje domene lahko pozabim. Me boste o njenem poteku dovolj zgodaj obvestili vi?

  Lahko ste povsem brez skrbi, saj vas bomo o poteku domene trikrat obvestili prek elektronske pošte. Svetujemo vam, da domeno podaljšate takoj, ko prejmete prvo obvestilo, in se s tem izognete morebitnim nevšečnostim.

  Prav tako ne bo odveč, da v naročniškem centru Moj NEOSERV preverite svoje kontaktne podatke in se prepričate, da ste nam zaupali e-poštni naslov, ki ga redno uporabljate.

 • Domene ne želim več podaljšati. Se lahko pojavijo kakšni dodatni stroški?

  Če domene ne želite podaljšati, enostavno počakajte, da poteče. Dodatnih stroškov pri tem ne boste imeli.

 • Ali lahko prekinem lastništvo domene še pred njenim potekom?

  Pravila o izbrisu oziroma predčasni prekinitvi lastništva domene določajo vrhovni registrarji. Za primer si oglejmo nacionalno domeno .SI, s katero pod okriljem Arnesa upravlja vrhovni registrar Register.si. Glede na njihove Splošne pogoje je izbris možen po naslednjem postopku:

  1. Registrar, ki je prejel potrditev nosilca domene, vloži zahtevek za njen izbris.
  2. Arnes iz svoje baze registriranih domen le-to izbriše.
  3. Domena ponovno postane na voljo za registracijo.

  Potreba po izbrisu domene se pojavi v le redkih primerih. Če domene ne potrebujete več, vam svetujemo, da enostavno počakate na njen potek.

 • Moja domena je potekla, spletna stran in e-pošta pa ne delujeta več. Kaj naj storim?

  Ste pozabili na pravočasno podaljšanje domene? Nikar se ne vznemirjajte prehitro, saj boste v primeru, da je do poteka prišlo pred kratkim, domeno najverjetneje lahko podaljšali brez dodatnih stroškov. Za primer si oglejmo, kakšna pravila v tem primeru veljajo za slovensko nacionalno domeno .SI ter kakšna za večino generičnih domen (npr. .COM, .NET, .ORG).

  Domena .SI po poteku za 30 dni pridobi status karantene. V tem obdobju imate pravico do podaljšanja le vi, hkrati pa velja, da s podaljšanjem ne nastanejo dodatni stroški. Domeno torej lahko podaljšate po veljavnem ceniku svojega registrarja. Če domene ne podaljšate v roku 30 dni, pa jo vrhovni registrar izbriše iz karantene, s čimer zopet postane prosta za registracijo. Od takrat naprej jo lahko registrira kdorkoli.

  Pri .COM, .NET, .ORG in podobnih domenah veljajo drugačna pravila. Če od poteka domene še ni poteklo veliko časa, lahko domeno podaljšate brez dodatnih stroškov. V kolikor pa je od poteka minilo že nekaj tednov, je za podaljšanje domene potrebno doplačilo, saj vrhovni registrarji v tem primeru zaračunajo odkupne provizije (ang. redemption fee). Te lahko dosegajo tudi desetkratnike cen registracije oz. podaljšanja domen.

* Akcijske cena za podaljšanje domene veljajo za domene, ki se prenašajo od drugih domenskih registrarjev k NEOSERV. V primeru podaljševanja domene, ki je že registrirana pri NEOSERV, se upošteva cena za podaljšanje glede na objavljeni cenik.