059 335 000 Od 8. do 16. ure
Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

DOMENE. UGODNO & HITRO.

Registracija in podaljšanje 400+ različnih domen po stalno nizkih cenah.

www.

Prednosti registracije domene pri  Logotip

Prijazna nadzorna plošča za domene

24 ur dnevno lahko urejate vaše domene preko naročniškega centra Moj NEOSERV.

Vaše domene
so zaščitene

Nudimo vam zaščito vaših osebnih podatkov (WHOIS) in zaščito domen proti kraji.

Kvalitetno DNS gostovanje

Brezplačno DNS gostovanje z DDOS zaščito in strežniki, gostovanih na različnih celinah.

Takojšna
registracija

V primeru plačila s PayPal, Bitcoin, Moneto ali plačilno kartico so vaše domene registrirane takoj.

Stalno
ugodne cene

Ob vseh ugodnostih pa vam zagotavljamo tudi trajno ugodne cene.

Zaupa nam že 8.859 naročnikov
s kar 14.943 domenami.

Domeno imam že registrirano drugje. Kaj pa sedaj?

Ni problema! Domeno lahko enostavno prenesete k nam in jo podaljšate pri nas - obenem pa prihranite! PRENESI DOMENO K NEOSERV
Katero domensko končnico naj izberem?
Izbira domenske končnice?

V primeru, da ciljate na slovenske uporabnike spleta, vam vsekakor svetujemo zakup .SI domene, ki je v Sloveniji daleč najbolj priljubljena.

Če je vaša publika angleško govoreča, bo za vas prava izbira .COM domena ali .NET domena. Pri resnejših projektih se ponavadi zakupita obe domeni (če sta še prosti) in se potem obe usmerita na isto spletno stran. Tako se zavarujete pred konkurenco in preprečite možnost, da bi vam kdorkoli povzročal težave z istoimensko domeno.

Priporočamo vam tudi registracijo .EU domene, ki postaja iz dneva v dan bolj popularna in prepoznavna.

Kako izbrati kar najboljše ime domene?
Izbira domene

 • Boste ustanovili svoje podjetje?
 • Želite zgraditi prepoznavno blagovno znamko?
 • Postavljate nov osebni ali poslovni projekt?

Izbira prave domene je ključnega pomena. Ime domene je namreč prvi stik uporabnika oz. stranke z vašim podjetjem.

Če je domena razumljiva in jasno povezana z vašim podjetjem ali dejavnostjo, si jo bodo stranke veliko lažje in hitreje zapomnile.

Preprosta domena, ki si jo obiskovalec hitro zapomni, pa je prvi korak do uspešnega nastopa na spletu.

Izjemna podpora za uporabnike, ter ugodne cene gostovanja.
Hvala! Vi ste pa res neverjetno hitri. Vas bom priporočal, če bo kdo poteboval...
POVPREČNA OCENA

4.98 / 5

NA PODLAGI 975 OCEN ZAKAJ NEOSERV

10 najpogostejših vprašanj o domenah

 • Kaj je domena?

  Domena je spletni naslov, na katerem je dostopna spletna stran. Sestavljena je iz vsaj dveh delov, in sicer iz imena domene ter domenske končnice. Tako je domena neoserv.si sestavljena iz imena neoserv ter nacionalne domenske končnice SI. Vsaka domena je unikatna, kar pomeni, da ima lahko le enega nosilca. Ko fizična ali pravna oseba domeno registrira, je za določeno časovno obdobje ne more registrirati nihče drug.

 • Ne vem, katero domeno naj registriram. Mi pri izbiri lahko pomagate?

  Za ime domene je najbolje izbrati kar ime vašega podjetja, npr.: imepodjetja.si. Priporočamo tudi, da dodate ime svoje glavne dejavnosti, npr.: mizarstvo-imepodjetja.si.

  Bi radi postavili spletno stran, na kateri bi predstavili sebe, svoje dosežke, hobije in življenjepis? Registrirajte domeno, ki vključuje vaše ime, lahko tudi priimek. Potrebujete domeno zgolj za blog, forum ali manjši spletni portal? V tem primeru registrirajte domeno, ki ima v imenu dejavnost, s katero se ukvarjate oz. jo želite predstaviti.

  Poleg samega imena domene je potrebno izbrati tudi ustrezno domensko končnico. Pri njeni izbiri se je dobro vprašati, na kateri trg boste ciljali s svojo spletno stranjo. Če se boste predstavili samo slovensko govorečemu trgu, priporočamo domensko končnico .SI. Za delovanje na evropskem trgu svetujemo končnico .EU. Za poslovanje na več različnih trgih, kjer težko definirate geografsko ciljno skupino, pa priporočamo domensko končnico .COM. ali .NET.

 • Ob registraciji domene sem se zatipkal/a. Lahko ime domene še vedno popravim?

  Pravila vrhovnih registrarjev ne dovoljujejo popravkov imena domene. Preden domeno registrirate, dvakrat preverite, če ste zagotovo vpisali pravo ime.

  V primeru, da ste storili napako, vam preostane le, da registrirate novo domeno.

 • Ali za svojo spletno stran nujno potrebujem domeno?

  Ne, spletno stran lahko postavite tudi na katerem izmed brezplačnih portalov, ki omogočajo postavitev spletne strani. Med najbolj znane spadajo Weebly.com, Wix.com in Jimdo.com, priljubljene pa so tudi blog platforme, kot sta npr. Blogspot.com in Wordpress.com. V vseh naštetih primerih lahko spletno stran postavite brezplačno na poddomeni (primer: pleskarstvo-rupnik.weebly.com), kar pa vam močno odsvetujemo, saj ima lastna domena v primerjavi z gostovanjem na brezplačni poddomeni celo vrsto prednosti.

  O tem si lahko več preberete v prispevku z naslovom Skrite pasti brezplačnih spletnih strani pri Weebly, Wix in drugih urejevalnikih.

 • Imam lahko več domen, ki kažejo na isto spletno stran?

  Da, registrirate lahko več domen, izmed katerih je ena glavna, druge pa obiskovalce preusmerijo nanjo. Na glavni domeni imate torej postavljeno spletno stran, v nadzorni plošči cPanel pa preostalim domenam na povsem enostaven način nastavite preusmeritve.

  Za resne spletne projekte priporočamo, da registrirate več istoimenskih domen z različnimi domenskimi končnicami (.SI, .COM, .NET, .EU), saj se boste na ta način zavarovali pred konkurenco, hkrati pa boste s pomočjo preusmeritev na primarno spletno stran privabili več obiskovalcev.

 • Ali lahko prenesem domeno?

  Da. Prenos domene pomeni, da zamenjate ponudnika registracije domene. Ta storitev ponavadi prinese dodatne stroške. Vaš dosedanji ponudnik vam lahko zaračuna stroške prekinitve, pri nas vam bomo zaračunali samo podaljšanje domene za eno leto, tako da bo vaša domena še naprej aktivna. POZOR: Domene lahko prenesete samo v primeru, da ste vi (ali vaše podjetje) lastnik te domene, v nasprotnem primeru prenos žal ni mogoč.

 • Lahko skrijem podatke o tem, kdo je lastnik domene?

  Prek vmesnika WHOIS lahko vsakdo preveri, komu pripada posamezna domena. Za SI domene velja, da je v primeru fizične osebe v javni WHOIS bazi izpisan le elektronski naslov nosilca domene, v primeru podjetja pa je vidnih več podatkov – ime in sedež podjetja, elektronski naslov ter telefonska številka, lahko pa tudi faks.

  Vsaka vrhnja domena ima glede WHOIS javnih podatkov določena svoja pravila, načeloma pa velja, da lahko zakupite tudi tako imenovano WHOIS zaščito, ki osebne podatke zakrije. V primeru vrhnjih domen .COM, .NET in .ORG je WHOIS zaščita možna, v primeru vrhnje domene EU pa ne. Če vas zanima podatek za kakšno izmed drugih domen, bomo veseli vašega e-sporočila.

 • Lahko domeno registriram samo za 1 mesec?

  Minimalno obdobje, za katerega lahko registrirate posamezno domeno, je eno leto.

 • Za koliko let lahko registriram domeno?

  Čas zakupa domene je odvisen od same domenske končnice, saj o tem odločajo posamezni vrhovni registrarji.

  Domene, kot so .COM, .NET, .INFO, .EU in .DE, lahko registrirate za največ 10 let. Domeno .SI pa največ za 5 let.

  Svetujemo vam, da domeno registrirate za daljše obdobje, saj vam pri NEOSERV za večletne zakupe nudimo še dodatne popuste.

 • Domeno potrebujem samo za e-pošto. Potrebujem za e-pošto tudi paket gostovanja?

  Tudi v primeru, ko domeno potrebujete le za e-pošto, boste morali zakupiti spletno gostovanje. Zakaj? Ker mora biti e-pošta, dokler je ne preberete, nekje shranjena. V večini primerov ostane shranjena na strežniku tudi po tem, ko jo že preberete, kar ima svoje prednosti – predvsem se vam precej težje zgodi, da bi pomembno e-pošto po nesreči izbrisali. Seveda pa lahko nastavite, da se po prenosu e-pošte v poštni odjemalec na računalniku ali mobilni napravi le-ta s strežnika izbriše.

  Za vse, ki domeno želite registrirati le zato, da boste nanjo lahko vezali e-poštni predal, smo pripravili zelo ugoden BELI paket, ki je primarno namenjen prav takšnim primerom.