Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

DOMENE. UGODNO & HITRO.

Kar 400+ različnih domen, po garantirano najnižjih cenah v Sloveniji!

Ste našli nižjo ceno v Sloveniji? Posredujte nam ponudbo in upoštevana bo ta cena. Več

Stalno
nizke cene

Poleg vsega pa nudimo tudi stalno ugodne cene - ne samo za 1. leto ampak tudi za podaljšanje!

Brezplačna
e-pošta

Vsaka domena dobi brezplačen e-poštni naslov za posredovanje sporočil v vaš e-poštni predal.

Vaše domene
so zaščitene

Nudimo vam zaščito vaših osebnih podatkov (WHOIS) in zaščito domen proti kraji.

DNS
gostovanje

Vsaka domena dobi brezplačno DNS gostovanje z DDOS zaščito in DNS strežniki na 4 različnih celinah!

Takojšna
registracija

V primeru plačila s PayPal, Bitcoin, Moneto ali plačilno kartico bodo vaše domene registrirane takoj.

Prijazen
vmesnik

24 ur dnevno lahko urejate vaše domene preko prijaznega vmesnika Moj NEOSERV.

ŽE 9.000+ ZADOVOLJNIH UPORABNIKOV

TOP!
Brez konkurence.!
Hvala, NEOSERV!
Hitri kot strela!
Priporočam vsem.

Zaupa nam že 9.159 zadovoljnih strank z 15.498 domenami.

Hitro in ugodno.
Brez pripomb.
Neverjetna podpora.
Zakon so!
Preprosto najboljši.

PRENOS DOMENE K NEOSERV

Domene imam že drugje.

Kaj pa sedaj?

Domene preprosto prenesete k nam in
jih podaljšate po akcijski ceni!

PRENOS DOMENE

KORISTNO O DOMENAH

Kaj je domena?
Izbira domenske končnice?

Domena je vaš naslov na spletu. Naslov potrebujete za vsako spletno stran ali e-pošto.

Brez domene bi morali vsakič vtipkati IP naslov strežnika, kjer gostuje spletna stran, npr. 193.77.184.128 - to pa ni ravno prijazno, kajne?

Domena pa vam omogoča, da spletno stran obiščete z enostavnim naslovom kot je www.neoserv.si. Za razliko od kompleksne IP številke je to mnogo bolj preprosto.

Za podrobnejše informacije si lahko preberete naš blog na temo Kaj je domena in kako izbrati pravo.

Kako izbrati kar najboljše ime domene?
Izbira domene

 • Ustanavljate (novo) podjetje?
 • Gradite blagovno znamko?
 • Postavljate nov osebni ali poslovni projekt?

Izbira prave domene je ključnega pomena. Ime domene je namreč prvi stik uporabnika oz. stranke z vašim podjetjem.

Če je domena razumljiva in jasno povezana z vašim podjetjem ali dejavnostjo, si jo bodo stranke veliko lažje zapomnile.

Preprosta in zapomnljiva domena pa je prvi korak do uspešnega nastopa na internetu.

Zatrdim lahko, da ste prav vedno za oceno odlično!!!
Pohvale za hitro odzivnost in prijaznost!
POVPREČNA OCENA

4.98 / 5

NA PODLAGI 1080 OCEN

ZAKAJ NEOSERV

10 najpogostejših vprašanj o domenah

 • Kaj je domena?

  Domena je spletni naslov, na katerem je dostopna spletna stran. Sestavljena je iz vsaj dveh delov, in sicer iz imena domene ter domenske končnice. Tako je domena neoserv.si sestavljena iz imena neoserv ter nacionalne domenske končnice SI. Vsaka domena je unikatna, kar pomeni, da ima lahko le enega nosilca. Ko fizična ali pravna oseba domeno registrira, je za določeno časovno obdobje ne more registrirati nihče drug.

 • Ne vem, katero domeno naj registriram. Mi pri izbiri lahko pomagate?

  Za ime domene je najbolje izbrati kar ime vašega podjetja, npr.: imepodjetja.si. Priporočamo tudi, da dodate ime svoje glavne dejavnosti, npr.: mizarstvo-imepodjetja.si.

  Bi radi postavili spletno stran, na kateri bi predstavili sebe, svoje dosežke, hobije in življenjepis? Registrirajte domeno, ki vključuje vaše ime, lahko tudi priimek. Potrebujete domeno zgolj za blog, forum ali manjši spletni portal? V tem primeru registrirajte domeno, ki ima v imenu dejavnost, s katero se ukvarjate oz. jo želite predstaviti.

  Poleg samega imena domene je potrebno izbrati tudi ustrezno domensko končnico. Pri njeni izbiri se je dobro vprašati, na kateri trg boste ciljali s svojo spletno stranjo. Če se boste predstavili samo slovensko govorečemu trgu, priporočamo domensko končnico .SI. Za delovanje na evropskem trgu svetujemo končnico .EU. Za poslovanje na več različnih trgih, kjer težko definirate geografsko ciljno skupino, pa priporočamo domensko končnico .COM. ali .NET.

 • Ob registraciji domene sem se zatipkal/a. Lahko ime domene še vedno popravim?

  Pravila vrhovnih registrarjev ne dovoljujejo popravkov imena domene. Preden domeno registrirate, dvakrat preverite, če ste zagotovo vpisali pravo ime.

  V primeru, da ste storili napako, vam preostane le, da registrirate novo domeno.

 • Ali za svojo spletno stran nujno potrebujem domeno?

  Ne, spletno stran lahko postavite tudi na katerem izmed brezplačnih portalov, ki omogočajo postavitev spletne strani. Med najbolj znane spadajo Weebly.com, Wix.com in Jimdo.com, priljubljene pa so tudi blog platforme, kot sta npr. Blogspot.com in Wordpress.com. V vseh naštetih primerih lahko spletno stran postavite brezplačno na poddomeni (primer: pleskarstvo-rupnik.weebly.com), kar pa vam močno odsvetujemo, saj ima lastna domena v primerjavi z gostovanjem na brezplačni poddomeni celo vrsto prednosti.

  O tem si lahko več preberete v prispevku z naslovom Skrite pasti brezplačnih spletnih strani pri Weebly, Wix in drugih urejevalnikih.

 • Imam lahko več domen, ki kažejo na isto spletno stran?

  Da, registrirate lahko več domen, izmed katerih je ena glavna, druge pa obiskovalce preusmerijo nanjo. Na glavni domeni imate torej postavljeno spletno stran, v nadzorni plošči cPanel pa preostalim domenam na povsem enostaven način nastavite preusmeritve.

  Za resne spletne projekte priporočamo, da registrirate več istoimenskih domen z različnimi domenskimi končnicami (.SI, .COM, .NET, .EU), saj se boste na ta način zavarovali pred konkurenco, hkrati pa boste s pomočjo preusmeritev na primarno spletno stran privabili več obiskovalcev.

 • Ali lahko prenesem domeno?

  Da. Prenos domene pomeni, da zamenjate ponudnika registracije domene. Ta storitev ponavadi prinese dodatne stroške. Vaš dosedanji ponudnik vam lahko zaračuna stroške prekinitve, pri nas vam bomo zaračunali samo podaljšanje domene za eno leto, tako da bo vaša domena še naprej aktivna. POZOR: Domene lahko prenesete samo v primeru, da ste vi (ali vaše podjetje) lastnik te domene, v nasprotnem primeru prenos žal ni mogoč.

 • Lahko skrijem podatke o tem, kdo je lastnik domene?

  Prek vmesnika WHOIS lahko vsakdo preveri, komu pripada posamezna domena. Za SI domene velja, da je v primeru fizične osebe v javni WHOIS bazi izpisan le elektronski naslov nosilca domene, v primeru podjetja pa je vidnih več podatkov – ime in sedež podjetja, elektronski naslov ter telefonska številka, lahko pa tudi faks.

  Vsaka vrhnja domena ima glede WHOIS javnih podatkov določena svoja pravila, načeloma pa velja, da lahko zakupite tudi tako imenovano WHOIS zaščito, ki osebne podatke zakrije. V primeru vrhnjih domen .COM, .NET in .ORG je WHOIS zaščita možna, v primeru vrhnje domene EU pa ne. Če vas zanima podatek za kakšno izmed drugih domen, bomo veseli vašega e-sporočila.

 • Lahko domeno registriram samo za 1 mesec?

  Minimalno obdobje, za katerega lahko registrirate posamezno domeno, je eno leto.

 • Za koliko let lahko registriram domeno?

  Čas zakupa domene je odvisen od same domenske končnice, saj o tem odločajo posamezni vrhovni registrarji.

  Domene, kot so .COM, .NET, .INFO, .EU in .DE, lahko registrirate za največ 10 let. Domeno .SI pa največ za 5 let.

  Svetujemo vam, da domeno registrirate za daljše obdobje, saj vam pri NEOSERV za večletne zakupe nudimo še dodatne popuste.

 • Domeno potrebujem samo za e-pošto. Potrebujem za e-pošto tudi paket gostovanja?

  Tudi v primeru, ko domeno potrebujete le za e-pošto, boste morali zakupiti spletno gostovanje. Zakaj? Ker mora biti e-pošta, dokler je ne preberete, nekje shranjena. V večini primerov ostane shranjena na strežniku tudi po tem, ko jo že preberete, kar ima svoje prednosti – predvsem se vam precej težje zgodi, da bi pomembno e-pošto po nesreči izbrisali. Seveda pa lahko nastavite, da se po prenosu e-pošte v poštni odjemalec na računalniku ali mobilni napravi le-ta s strežnika izbriše.

  Za vse, ki domeno želite registrirati le zato, da boste nanjo lahko vezali e-poštni predal, smo pripravili zelo ugoden BELI paket, ki je primarno namenjen prav takšnim primerom.