Popularne domenske končnice

10 najbolj priljubljenih domen

Preverite cenik in registrirajte svojo domeno še danes, da prehitite konkurenco!

DOMENE
Obdobje:
Razvrsti:
Slovenija
14,99 €
8,88 €
14,99 €
9,99 €
14,99 €
4,99 €
14,99 €
9,99 €
14,99 €
9,99 €
14,99 €
9,99 €
Italy
14,99 €
9,99 €
Austria
29,99 €
18,98 €
SPLOŠNE
DOMENE
11

Splošne oz. generične domene so najbolj uveljavljene in najbolj priljubljene domene.

Med splošne domene spadajo .COM, .NET, .ORG in podobne.

NACIONALNE
DOMENE
75

Nacionalne domene so državne domenske končnice, ko so npr. .SI (Slovenija), .DE (Nemčija), .AT (Avstrija) in podobne. Če ciljate na obiskovalce iz točno določene države, je nacionalna domena prava izbira za vas.

TEMATSKE
DOMENE
376

Tematske domene so bile množično uvedene leta 2014. Namenjene so specifičnim poslovnim ali interesnim nišam, kot so internet, pravo, moda, potovanja, zdravje, itd. Preverite cenik in poiščite vašo!

Zakaj registrirati domene pri NEOSERV
Nadzorna plošča za domene
Brezplačna
e-pošta z domeno
Stalno
ugodne cene
Instantna registracija
Brezplačno DNS gostovanje

10 najpogostejših vprašanj

 • Je cena edini dejavnik, ki ga moram upoštevati pri izbiri registrarja domen?

  Marsikomu cena domene predstavlja najpomembnejši dejavnik pri izbiri registrarja, nikakor pa ne sme biti edini kriterij izbire. Pomembno je, da naročnik lahko s svojimi domenami enostavno upravlja, ureja DNS zapise, spreminja podatke nosilca domene, uporabi brezplačno DNS gostovanje, dostopa do EPP kode ipd. Če se odločite za registracijo domene pri nas, boste vse omenjene nastavitve lahko urejali v Moj NEOSERV.

 • Zakaj so cene domen različne?

  Cena vrhnje domene je odvisna od cenovne politike vrhovnega registrarja, ki z določeno vrhnjo domeno upravlja, ter od cenovne politike posameznega registrarja. To pomeni, da registrarji prek vrhovnih registrarjev registrirajo domene po cenah, ki jih določajo vrhovni registrarji, končnim naročnikom pa jih nudijo po lastno določenih cenah. Zaradi tega prihaja do razlik v ceni tako med različnimi domenskimi končnicami kot tudi med posameznimi registrarji.

  Ker se pri Neoserv zavedamo visoke konkurence v naši dejavnosti, vam domene nudimo po izredno nizkih cenah, nekatere izmed njih celo po nakupnih.

 • Ali je registracija domene enkraten strošek?

  Domeno lahko registrirate za najmanj eno leto, v tem času pa poleg same registracije ne boste imeli dodatnih stroškov. Če boste po pretečenem obdobju domeno še vedno želeli uporabljati, jo bo potrebno podaljšati.

  Svetujemo vam, da domeno registrirate za več let, saj vam pri NEOSERV na večletno registracijo nudimo dodatni popust.

 • Je pomembno, kje registriram domeno? Ali ni vseeno, če izberem kar najcenejšega ponudnika?

  Cena registracije domene je vsekakor eden izmed glavnih kriterijev izbire registrarja, a ne edini. Pri Neoserv vam poleg ugodnih cen nudimo tudi brezplačno uporabo naprednega, preglednega in uporabniku prijaznega naročniškega centra Moj NEOSERV, kjer lahko urejate vse v povezavi z zakupljenimi storitvami. Posameznim domenam lahko urejate DNS zapise, prav tako pa lahko preprosto urejate WHOIS podatke.

  Nudimo vam tudi brezplačno DNS gostovanje, kar pomeni, da svojo domeno lahko usmerite na poljuben IP naslov.

 • Sem pri registraciji večjega števila domen deležen/na popusta?

  Ker so naše cene registracije domen izjemno nizke, vam dodatnega popusta žal ne moremo ponuditi. Z veseljem pa vam ponudimo popust ob podaljšanju večjega števila domen ali ob podaljšanju posamezne domene za več let.

  Na e-naslov info@neoserv.si nam sporočite, koliko domen želite podaljšati, mi pa vam bomo pripravili prilagojeno ponudbo.

 • Kaj so tematske domene in zakaj so nekatere mnogo dražje od domen s klasičnimi končnicami?

  Z izrazom tematske domene označujemo domene z novejšimi domenskimi končnicami, ki so se pričele pojavljati v začetku leta 2014. V povprečju so dražje od klasičnih domen, cene nekaterih presegajo tudi 100 €. Pri določanju cen nimamo veliko manevrskega prostora, saj izhodiščne cene posameznih domen določajo vrhovni registrarji.

 • Domeno bi prenesel/la k vam. Bom moral/a plačati ceno za prvo leto ali za nadaljnja?

  Veseli nas, da smo vas prepričali s kakovostnimi storitvami in ugodno ponudbo. Če se odločite za prenos domene k nam in domeno pri nas tudi podaljšate, vam bomo zaračunali nižjo ceno, torej ceno za prvo leto. Pri prenosu domene .SI le-te ni potrebno takoj podaljšati, medtem ko prenos .COM, .NET, .ORG in številnih drugih domen zahteva hkratno podaljšanje za minimalno obdobje enega leta.

 • Ali cenik domen prikazuje dejanske cene ali me bodo kasneje presenetili skriti stroški?

  Brez skrbi, na ceniku domen so prikazane dejanske cene z že vračunanim stroškom DDV. Ob registraciji domene tako plačate znesek, ki je prikazan na ceniku. Skritih stroškov ni.