Popularne domenske končnice

10 najbolj priljubljenih domen

Preverite cenik in registrirajte svojo domeno še danes, da prehitite konkurenco!

DOMENA
Slovenija
14,99 €
12,49 €
14,99 €
11,99 €
9,99 €
3,99 €
14,64 €
13,99 €
Croatia
91,90 €
69,99 €
12,99 €
12,99 €
Italy
13,41 €
9,99 €
Austria
14,90 €
21,99 €
20,98 €
36,60 €
SPLOŠNE
DOMENE
15

Splošne oz. generične domene so najbolj uveljavljene in najbolj priljubljene domene.

Med splošne domene spadajo .COM, .NET, .ORG in podobne.

NACIONALNE
DOMENE
562

Nacionalne domene so državne domenske končnice, ko so npr. .SI (Slovenija), .DE (Nemčija), .AT (Avstrija) in podobne. Če ciljate na obiskovalce iz točno določene države, je nacionalna domena prava izbira za vas.

TEMATSKE
DOMENE
495

Tematske domene so bile množično uvedene leta 2014. Namenjene so specifičnim poslovnim ali interesnim nišam, kot so internet, pravo, moda, potovanja, zdravje, itd. Preverite cenik in poiščite vašo!

Zakaj registrirati domene pri NEOSERV
Nadzorna plošča za domene
Brezplačna
e-pošta z domeno
Brezplačna
WHOIS zaščita
Instantna registracija
Brezplačno DNS gostovanje

Najpogostejša vprašanja

 • Je cena edini dejavnik, ki ga moram upoštevati pri izbiri registrarja domen?

  Marsikomu cena domene predstavlja najpomembnejši dejavnik pri izbiri registrarja, nikakor pa ne sme biti edini kriterij izbire. Pomembno je, da kot naročnik lahko s svojimi domenami enostavno upravljate, urejate DNS zapise, spreminjate podatke o nosilcu domene, uporabite brezplačno DNS gostovanje, dostopate do EPP kode ipd. Pri nas z registracijo domene pridobite tudi možnost brezplačnega e-poštnega naslova za posredovanje sporočil v vaš e-poštni predal.

  Če se odločite za registracijo domene pri nas, boste vse omenjene nastavitve lahko urejali v naročniškem centru Moj NEOSERV.

 • Zakaj so cene domen različne?

  Cena domene je odvisna od cenovne politike vrhovnega registrarja (registra) za posamezno domensko končnico ter od cenovne politike registrarja. To pomeni, da registrarji domene registrirajo po cenah, ki jih določajo vrhovni registrarji, končnim naročnikom pa jih nudijo po lastno določenih cenah. Zaradi tega prihaja do razlik v ceni tako med različnimi domenskimi končnicami kot tudi med posameznimi registrarji.

  Pri NEOSERV vam 1000+ domen nudimo po garantirano najnižjih cenah v Sloveniji. Če pri katerem drugem registrarju najdete ugodnejšo ponudbo, nam to sporočite, mi pa vam bomo upoštevali nižjo ceno. Poleg ugodnih cen vam omogočamo, da v naročniškem centru s svojimi domenami upravljate enostavno in učinkovito.

 • Ali je registracija domene enkraten strošek?

  Domeno lahko registrirate za najmanj eno leto, v tem času pa poleg same registracije ne boste imeli dodatnih stroškov. Če boste po pretečenem obdobju domeno še vedno želeli uporabljati, jo bo potrebno podaljšati.

  Svetujemo vam, da domeno registrirate za več let, saj vam pri NEOSERV na večletno registracijo nudimo dodatni popust.

 • Je pomembno, kje registriram domeno? Ali ni vseeno, če izberem kar najcenejšega ponudnika?

  Cena registracije domene je vsekakor eden izmed glavnih kriterijev izbire registrarja, a ne edini. Pri Neoserv vam poleg ugodnih cen nudimo tudi brezplačno uporabo naprednega, preglednega in uporabniku prijaznega naročniškega centra Moj NEOSERV, kjer lahko urejate vse v povezavi z zakupljenimi storitvami. Posameznim domenam lahko urejate DNS zapise, prav tako pa lahko preprosto urejate WHOIS podatke.

  Nudimo vam tudi brezplačno DNS gostovanje, kar pomeni, da svojo domeno lahko usmerite na poljuben IP naslov.

 • Sem pri registraciji večjega števila domen deležen/na popusta?

  Ker so naše cene registracije domen izjemno nizke, vam dodatnega popusta na registracijo žal ne moremo ponuditi. Z veseljem pa vam ponudimo popust ob podaljšanju večjega števila domen ali ob podaljšanju domene za več let. Več o tem.

  Na e-naslov info@neoserv.si nam sporočite, koliko domen želite podaljšati, mi pa vam bomo pripravili prilagojeno ponudbo.

 • Kaj so tematske domene in zakaj so nekatere mnogo dražje od domen s klasičnimi končnicami?

  Z izrazom tematske domene označujemo domene z novejšimi domenskimi končnicami, ki že same po sebi nakazujejo na interesno ali poslovno dejavnost, s katero naj bi se lastnik oziroma uporabnik domene ukvarjal. Pojavljati so se začele ob koncu leta 2013, njihova priljubljenost pa raste zelo hitro, zato smo se pri NEOSERV odločili, da vam jih čim več ponudimo.

  Tematske domene so v povprečju zares dražje od klasičnih domen. Cene nekaterih presegajo 100 €, vendar ne gre prezreti tudi ugodnejših, ki so na voljo že za manj kot 10 €. Pri določanju cen žal nimamo veliko manevrskega prostora, saj izhodiščne cene posameznih domenskih končnic določajo vrhovni registrarji.

 • Kdaj uporabiti nacionalno, kdaj splošno in kdaj tematsko domeno?

  Izbira domenske končnice je odvisna predvsem od tega, kateri ciljni skupini bo namenjena vaša spletna stran. Pri nacionalnih in splošnih upoštevajte geografski vidik:

  • Domeno .SI registrirajte, ko boste s spletno stranjo v slovenskem jeziku želeli doseči prebivalce Slovenije.
  • Za domeno .DE se odločite, ko boste svojo ponudbo želeli približati prebivalcem Nemčije.
  • Domeno .HR registrirajte, če bo vaša stran izdelana v hrvaškem jeziku in namenjena prebivalcem Hrvaške.
  • Za domeno .EU se odločite v primeru, ko boste z večjezično spletno stranjo ciljali na države Evropske unije.
  • Če bo vaša spletna stran namenjena angleško govorečemu občinstvu, pa registrirajte domeno .COM, .NET ali .ORG.

  In kdaj se odločiti za tematsko domeno? Predvsem takrat, ko želite izstopiti iz kroga povprečja in ko je na vaši spletni strani predstavljena specifična dejavnost. Naj vam naštejemo nekaj primerov:

  • Če se želite začeti ukvarjati s pisanjem bloga, bo registracija domene .BLOG zagotovo odlična izbira.
  • Ste mojster na svojem področju? Registrirajte domeno .PRO, .NINJA, .GURU ali .EXPERT.
  • Imate svoj lokal, ki bi ga radi predstavili tudi na spletu? Domena .BAR bo za to kot nalašč.
  • Ste navdušeni nad pripravo jedi in si želite, da bi za vaše recepte izvedel cel svet? Registrirajte domeno .RECIPES.
  • Bi radi imeli stran z ocenami tujih izdelkov ali storitev? Z registracijo domene .REVIEWS ne boste zgrešili.
 • Domeno bi prenesel/la k vam. Bom moral/a plačati ceno za prvo leto ali za nadaljnja?

  Veseli nas, da smo vas prepričali s kakovostnimi storitvami in ugodno ponudbo. Če se odločite za prenos domene k nam in domeno pri nas tudi podaljšate, vam bomo zaračunali nižjo ceno, torej ceno za prvo leto.

  Pri prenosu domene .SI le-te ni potrebno podaljšati takoj, medtem ko prenos .COM, .NET, .ORG in številnih drugih domen zahteva hkratno podaljšanje za minimalno obdobje enega leta.

 • Ali cenik domen prikazuje dejanske cene ali me bodo kasneje presenetili skriti stroški?

  Brez skrbi, na ceniku domen so prikazane dejanske cene z že vračunanim stroškom DDV. Ob registraciji domene tako plačate znesek, ki je prikazan na ceniku. Skritih stroškov ni.

 • Koliko različnih domenskih končnic lahko registriram?

  Pri NEOSERV lahko registrirate več kot 1.000 različnih domenskih končnic. Za domene, ki jih ne najdete na ceniku, nam pošljite povpraševanje. Zagotovili vam bomo, da boste tudi domeno, ki jo ni na našem ceniku lahko registrirali po najnižji ceni v Sloveniji.