Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

REGISTRACIJA DOMEN

Registracija kar 1000+ različnih domen po garantirano najnižjih cenah v Sloveniji!

Ste našli nižjo ceno v Sloveniji? Posredujte nam ponudbo in upoštevana bo ta cena. Več

Zakaj registrirati domene pri NEOSERV
Nadzorna plošča za domene
Brezplačna
e-pošta z domeno
Brezplačna
WHOIS zaščita
Instantna registracija
Brezplačno DNS gostovanje

KORISTNI NASVETI

REGISTRACIJA DOMENE

Kako izbrati dobro ime domene?
Izbira domene

Vedno je dobro, da ime domene jasno sporoča namen vaše spletne strani.

Če gre za predstavitev dejavnosti je zelo dobro, da domena tudi vključuje ime te dejavnosti (npr. avtomehanik-selan.si). Pri blagovni znamki je priporočljivo, da domena vsebuje ime znamke (npr. www.mercator.si).
Če je le mogoče, priporočamo, da je ime domene čim bolj kratko, saj si ga tako vaši obiskovalci lažje zapomnijo in vašo spletno stran ponovno obiščejo ali priporočijo naprej.

Za podrobnejše informacije si lahko preberete naš blog članek na temo Kako izbrati pravo domeno.

Katere domene je dobro zakupiti?
Izbira domenske končnice?

 • Ustanavljate (novo) podjetje?
 • Gradite blagovno znamko?
 • Postavljate nov osebni ali poslovni projekt?

Izbira prave domene je ključnega pomena. Ime domene je namreč prvi stik uporabnika oz. stranke z vašim podjetjem.

Če je domena razumljiva in jasno povezana z vašim podjetjem ali dejavnostjo, si jo bodo stranke veliko lažje zapomnile.

Preprosta in zapomnljiva domena pa je prvi korak do uspešnega nastopa na internetu.

SUPER STE. Ko nisem znal preko vaše mail pomoči (Kristina) sem poklical in me...
Milan K., ocenjuje:
Najlepše se vam zahvaljujem. Ste mi prihranili nekaj časa. Hvala za poslana navodila. Sem...
Robert, ocenjuje:
POVPREČNA OCENA

4.98 / 5

NA PODLAGI 3132 OCEN

ZAKAJ NEOSERV

12 najpogostejših vprašanj

 • Kaj je domena?

  Domena je unikaten spletni naslov, prek katerega lahko uporabniki interneta dostopajo do želene spletne strani. Vsaka domena je sestavljena iz dveh delov:

  • imena domene,
  • domenske končnice.

  V našem primeru domensko ime predstavlja zapis »neoserv«, za končnico pa smo izbrali nacionalno končnico .SI. In če posamezna dela sestavimo skupaj, ugotovimo, da uporabljamo domeno neoserv.si, na kateri se pravkar nahajate.

  Tudi vi lahko na povsem preprost način registrirate svojo domeno!

 • Kaj sploh pomeni »registracija« domene?

  Registracija domene je enostaven postopek, prek katerega posameznik ali podjetje pridobi lasten spletni naslov in s tem postane nosilec oziroma lastnik domene. Če se na internetu želite predstaviti s svojo spletno stranjo, je registracija domene vsekakor eden izmed prvih korakov, ki ga boste morali opraviti.

 • Kako poteka registracija domene?

  Potrudili smo se, da je registracija domene na spletni strani NEOSERV.si povsem preprosta in hitra. V modro okence, ki se nahaja na vrhu strani, vpišite želeno domeno (npr. mojastran.si) in kliknite na zeleni gumb »PREVERI DOMENO«. S seznama domen z različnimi domenskimi končnicami izberite ustrezno ter jo dodajte v košarico. Obiščite spletno košarico in sledite enostavnim navodilom za registracijo domene.

  Po zabeleženi transakciji ali poslanem potrdilu o opravljenem plačilu bomo vašo domeno registrirali in vas o vseh podrobnostih obvestili na elektronski naslov, ki ste ga navedli med postopkom registracije.

 • Ali je registracija domene enkraten strošek?

  Domeno lahko registrirate za najmanj eno leto, v tem časovnem obdobju pa poleg same registracije ne boste imeli dodatnih stroškov. Če boste po pretečenem obdobju želeli ohraniti lastništvo domene, jo boste morali podaljšati.

  Svetujemo vam, da domeno registrirate za več let, saj vam pri NEOSERV na večletno registracijo nudimo dodaten popust.

 • Je pomembno, kje registriram domeno? Ali ni vseeno, če izberem kar najcenejšega ponudnika?

  Izbira registrarja domen je zelo pomembna, saj pri storitvi ne šteje zgolj cena. Pogosto opažamo, da pri uporabnikih, ki se odločajo za nizko kakovostne registrarje, prihaja do slabe volje in težav. Te so najpogosteje povezane z neodzivnostjo podporne službe, prav tako pa določeni registrarji ne omogočajo nekaterih funkcionalnosti za učinkovito upravljanje z registriranimi domenami.

  Pri NEOSERV smo poskrbeli za vse. Naši naročniki ste poleg ugodnih cen deležni tudi odlične podpore ter naprednega naročniškega centra Moj NEOSERV, v katerem lahko:

  • urejate kontaktne podatke ter podatke o lastniku domene,
  • domenam vpisujete poljubne DNS zapise,
  • vključite brezplačno DNS gostovanje,
  • posredujete e-pošto na drug e-poštni naslov (brez zakupa gostovanja),
  • odpravljate morebitne blokade IP naslovov,
  • urejate svoje predračune in pregledujete račune,
  • sodelujete v NEOSERV partnerskem programu.
 • Kaj je IDN domena?

  IDN domena je domena, ki v svojem imenu vključuje posebne znake. Med posebne znake uvrščamo šumnike, črke s preglasi in podobno.

 • Na kaj je potrebno biti pozoren pri registraciji domen s posebnimi znaki?

  Pri domenah s posebnimi znaki, kot so npr. šumniki in črke s preglasi, se ponavadi pojavljajo težave s pošiljanjem in prejemanjem e-pošte. Tudi Google (Gmail) delovanja e-pošte na tako imenovanih IDN domenah ne podpira.

 • Ali lahko registriram domeno, ki je že zasedena?

  Ker vsaka domena predstavlja unikaten spletni naslov, registracija že registrirane domene ni mogoča. V tem primeru imate na voljo tri možnosti:

  1. Izberite drugo domensko ime.
  2. Registrirajte domeno z drugo domensko končnico.
  3. Kontaktirajte trenutnega lastnika domene in ga povprašajte o možnosti odkupa.
 • Pri vas sem registriral domeno. Koliko časa traja, da bo vidna prek spleta?

  Ko zabeležimo vašo transakcijo (ali ko nam pošljete potrdilo o plačilu), domeno takoj registriramo in vas o tem nemudoma obvestimo na vaš e-poštni naslov. Za vidnost domene prek spleta pa je nato potrebno počakati še od 24 do 48 ur, saj se morajo po svetu osvežiti DNS zapisi.

 • Ali lahko skrijem podatke o tem, kdo je lastnik domene?

  Baza tako imenovanih WHOIS podatkov uporabnikom spleta omogoča, da enostavno preverijo, kdo je lastnik posamezne domene. Kateri podatki so vidni javnosti, je odvisno od vrhnje domene. Za domeno s končnico .SI denimo velja, da je v primeru fizične osebe v javni WHOIS bazi izpisan le elektronski naslov, medtem ko je v primeru podjetja vidnih več podatkov (ime in sedež podjetja, e-naslov, telefonska številka, faks).

  Nekatere vrhnje domene omogočajo zakrivanje podatkov pred javnostjo. Storitev, ki jo nudimo tudi pri NEOSERV, se imenuje WHOIS zaščita, vendar še enkrat poudarjamo, da je ni mogoče koristiti pri vsaki domeni. Načeloma velja, da WHOIS zaščito podpirajo generične domene, nacionalne pa ne.

  Vas zanima, če je za določeno vrhnjo domeno mogoče zakritje podatkov? Preverite naš cenik domen, kliknite na želeno domeno in preverite informacijo o možnosti WHOIS zaščite.

 • Lahko domeno registriram le za en mesec?

  Registracija domene le za en mesec ni mogoča. Minimalno obdobje znaša eno leto, maksimalno pa je odvisno od pravil posamezne vrhnje domene. Nekatere lahko registrirate za največ pet let, spet druge pa za največ deset let. Po poteku obdobja registracije lahko domeno podaljšate in s tem ohranite njeno lastništvo.

  Naj na tem mestu omenimo še, da registracije domene ni mogoče stornirati. Če je ne želite uporabljati, je naslednje leto enostavno ne podaljšajte.

 • Domeno potrebujem samo za e-pošto. Potrebujem za e-pošto tudi gostovanje?

  Čeprav domeno potrebujete le za uporabo e-pošte, boste morali zakupiti tudi paket gostovanja. Elektronska sporočila namreč do trenutka, ko jih preberete in prenesete na svojo napravo, ostanejo shranjena na strežniku. Če želite, lahko e-poštne nastavitve uredite tako, da sporočila ostanejo na strežniku tudi po pregledovanju v lokalnem e-poštnem odjemalcu.

  V kolikor domeno potrebujete le za namene uporabe e-pošte, vam priporočamo zakup cenovno najugodnejšega Belega paketa gostovanja.