059 335 000 Od 8. do 16. ure
Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

REGISTRACIJA DOMEN

Registracija kar 400+ različnih domen po garantirano najnižjih cenah v Sloveniji! *

www.
Zakaj registrirati domene pri NEOSERV
Nadzorna plošča za domene
Brezplačna
e-pošta z domeno
Stalno
ugodne cene
Instantna registracija
Brezplačno DNS gostovanje

KORISTNI NASVETI

REGISTRACIJA DOMENE

Kako izbrati dobro ime domene?
Izbira domene

Vedno je dobro, da ime domene jasno sporoča namen vaše spletne strani.

Če gre za predstavitev dejavnosti je zelo dobro, da domena tudi vključuje ime te dejavnosti (npr. avtomehanik-selan.si). Pri blagovni znamki je priporočljivo, da domena vsebuje ime znamke (npr. www.mercator.si).
Če je le mogoče, priporočamo, da je ime domene čim bolj kratko, saj si ga tako vaši obiskovalci lažje zapomnijo in vašo spletno stran ponovno obiščejo ali priporočijo naprej.

Za podrobnejše informacije si lahko preberete naš blog članek na temo Kako izbrati pravo domeno.

Katere domene je dobro zakupiti?
Izbira domenske končnice?

 • Ustanavljate (novo) podjetje?
 • Gradite blagovno znamko?
 • Postavljate nov osebni ali poslovni projekt?

Izbira prave domene je ključnega pomena. Ime domene je namreč prvi stik uporabnika oz. stranke z vašim podjetjem.

Če je domena razumljiva in jasno povezana z vašim podjetjem ali dejavnostjo, si jo bodo stranke veliko lažje zapomnile.

Preprosta in zapomnljiva domena pa je prvi korak do uspešnega nastopa na internetu.

Najlepša hvala za hiter odgovor.
Alenka Š. S., ocenjuje:
Zelo zadovoljni že od leta 2012! PC PRO d.o.o.
Bekim L., ocenjuje:
POVPREČNA OCENA

4.98 / 5

NA PODLAGI 1028 OCEN ZAKAJ NEOSERV

10 najpogostejših vprašanj o registraciji domen

 • Kaj sploh pomeni "registracija" domene?

  Registracija domene je postopek, prek katerega fizična ali pravna oseba za določeno časovno obdobje postane nosilec domene. V primeru, da želite na svetovni splet postaviti lastno spletno stran, boste morali najprej opraviti registracijo domene. Postopek je popolnoma enostaven, saj morate le izbrati domeno, ki jo želite registrirati, v za to označena polja vnesti svoje podatke in po eni izmed plačilnih metod opraviti plačilo.

  Po zabeleženi transakciji ali poslanem potrdilu o opravljenem plačilu bomo domeno v vašem imenu registrirali in vas o vseh podrobnostih obvestili na elektronski naslov, ki ste ga vnesli ob registraciji domene.

 • Kako poteka registracija domene?

  V okence za registracijo domen, ki ga boste našli na vrhu te strani, vpišite želeno domeno in kliknite na zeleni gumb "PREVERI DOMENO". S seznama izberite ustrezno domensko končnico ter domeno dodajte v košarico. Obiščite spletno košarico in sledite preprostim navodilom.

 • Ali je registracija domene enkraten strošek?

  Domeno lahko registrirate za najmanj eno leto, v tem času pa poleg same registracije ne boste imeli dodatnih stroškov. Če boste po pretečenem obdobju domeno še vedno želeli uporabljati, jo bo potrebno podaljšati.

  Svetujemo vam, da domeno registrirate za več let, saj vam pri NEOSERV na večletno registracijo nudimo dodatni popust.

 • Je pomembno, kje registriram domeno? Ali ni vseeno, če izberem kar najcenejšega ponudnika?

  Cena registracije domene je vsekakor eden izmed glavnih kriterijev izbire registrarja, a ne edini. Pri Neoserv vam poleg ugodnih cen nudimo tudi brezplačno uporabo naprednega, preglednega in uporabniku prijaznega naročniškega centra moj.Neoserv, kjer lahko urejate vse v povezavi z zakupljenimi storitvami. Posameznim domenam lahko urejate DNS zapise, prav tako pa lahko preprosto urejate WHOIS podatke.

  Nudimo vam tudi brezplačno DNS gostovanje, kar pomeni, da svojo domeno lahko usmerite na poljuben IP naslov.

 • Torej je registrar domen. Katera organizacija pa je vrhovni registrar in kaj to sploh pomeni?

  Za vsako vrhnjo domeno obstaja le en vrhovni registrar, ki mu pravimo tudi register. Skrbi za bazo registriranih domen, delovanje vrhnjih domenskih strežnikov ter razvijanje in vzdrževanje sistema za registracijo domen, s katerim upravljamo posamezni registrarji.

  Vse domene, ki jih registrirajo naši naročniki, so torej registrirane prek vrhovnih registrarjev. Posamezni naročniki domen ne morejo registrirati neposredno pri vrhovnih registrarjih, temveč le pri registrarjih, kot je npr. NEOSERV.

  Vrhovni registrar nacionalnih SI domen je ARNES, z .EU domenami upravlja neprofitna organizacija EURid, za .COM in .NET domene pa skrbi ameriško podjetje Verisign.

 • Ali lahko registriram domeno, ki je že zasedena?

  Žal ne. V primeru, da ima nekdo domeno, ki ste jo želeli, je najboljša rešitev, da poiščete alternativo. Npr: če ste želeli domeno mesarija.si in je že zasedena, izberite mesarija-imevašegapodjetja.si. S tem se boste izognili nevšečnostim, pa še vaša domena bo nosila vaše ime, kar bo pripomoglo k vaši večji prepoznavnosti na spletu. Proste domene lahko preverite na preveri.si.

 • Pri vas sem registriral domeno. Koliko časa traja, da bo vidna preko spleta?

  Od trenutka, ko vam pošljemo elektronsko sporočilo, da je bila domena uspešno registrirana, traja od 24 do 48 ur, preden bodo nove DNS nastavitve vidne povsod po svetu.

 • Lahko skrijem podatke o tem, kdo je lastnik domene?

  Prek vmesnika WHOIS lahko vsakdo preveri, komu pripada posamezna domena. Za SI domene velja, da je v primeru fizične osebe v javni WHOIS bazi izpisan le elektronski naslov nosilca domene, v primeru podjetja pa je vidnih več podatkov – ime in sedež podjetja, elektronski naslov ter telefonska številka, lahko pa tudi faks.

  Vsaka vrhnja domena ima glede WHOIS javnih podatkov določena svoja pravila, načeloma pa velja, da lahko zakupite tudi tako imenovano WHOIS zaščito, ki osebne podatke zakrije. V primeru vrhnjih domen .COM, .NET in .ORG je WHOIS zaščita možna, v primeru vrhnje domene .EU pa ne. Če vas zanima podatek za kakšno izmed drugih domen, bomo veseli vašega e-sporočila.

 • Lahko domeno registriram samo za 1 mesec?

  Ne, registracija domene za le en mesec ni možna. Minimalno obdobje, za katerega lahko registrirate posamezno domeno, je eno leto. Prav tako pa je možno domeno registrirati za daljše obdobje, npr. domeno .SI lahko registrirate za obdobje do petih let.

 • Domeno potrebujem samo za e-pošto. Potrebujem za e-pošto tudi paket gostovanja?

  Da, tudi v primeru, ko domeno potrebujete le za e-pošto, boste morali zakupiti spletno gostovanje. Zakaj? Ker mora biti e-pošta, dokler je ne preberete, nekje shranjena. V večini primerov ostane shranjena na strežniku tudi po tem, ko jo že preberete, kar ima svoje prednosti – predvsem se vam precej težje zgodi, da bi pomembno e-pošto po nesreči izbrisali. Seveda pa lahko nastavite, da se po prenosu e-pošte v poštni odjemalec na računalniku ali mobilni napravi le-ta s strežnika izbriše.

  Za vse, ki domeno želite registrirati le zato, da boste nanjo lahko vezali e-poštni predal, smo pripravili zelo ugoden BELI paket, ki je primarno namenjen prav takšnim primerom.

Dodatna vprašanja?

Podpora uporabnikom - ženska
Več kot 9.000 zadovoljnih naročnikov
365 dni v letu + 24 ur na dan: info@neoserv.si
Podpora uporabnikom - moški
Hitro gostovanje za 12.432 spletnih strani
Vsak delovnik od 8. - 16. ure: 059 335 000
Kar 1.028 pohval uporabnikov

* Ste našli pri drugem slovenskem ponudniku nižjo ceno? Posredujte nam konkurenčno ponudbo preko e-pošte in upoštevali vam bomo to ceno.