Počasne strani dokazano prodajo manj. Google kaznuje neodzivne strani.
Ne prepuščajte vašega uspeha naključju.

NAROČI OPTIMIZIRANO GOSTOVANJE

...trenutno v -75% akciji!

Zmogljivo strojno okolje

Hitro NVMe SSD RAID-10 diskovno polje

SSD diskovna polja so tudi do 40-krat hitrejša od klasičnih diskovnih polj, ki jih sicer uporabljajo ponudniki gostovanja.

V večini primerov pa z uporabo NVMe SSD izmerimo med 2 in 5-kratno izboljšavo hitrosti.

Če vam je hitrost vaših strani važna, je NVMe SSD prava izbira.

128+ GB delovnega pomnilnika

Količina pomnilnika je zelo pomembna za hitro izvajanje operacij. Kadar je pomnilnika dovolj, procesor (CPU) namreč ne čaka na podatke iz trdih diskov (HDD oz. SSD), ampak jih prejme neposredno iz delovnega pomnilnika (RAM), kar je mnogo, mnogo hitreje.

Vsi naši strežniki so opremljeni z več kot zadostno količino pomnilnika, s čimer zagotavljamo hitro in stabilno delovanje spletnih strani in aplikacij.

Hitro gostovanje je osnova za hitro spletno stran.

Zmogljivi Intel XEON procesorji

Za hitro nalaganje strani je nujna uporaba zmogljivih procesorjev, ki so sposobni izvesti veliko kompleksnih operacij v kratkem času.

Intel XEON je družina najbolj zmogljivih procesorjev podjetja Intel,ki prevladuje v poslovnih okoljih in povsod, kjer je zaželjena visoka zmogljivost.

Vsi naši strežniki so opremljeni z Intel XEON procesorji.

2x PSU + Strojno RAID polje

Vsi strežniki so opremljeni z zmogljivimi redundačnimi napajalniki, ki opremo in vaše strani varujejo pred nenadnimi izpadi električne energije.

Obenem so za večjo varnost vaših podatkov vsa diskovna polja gnana s strojnim RAID krmilnikom, ki zagotavlja hitro delovanje in integriteto podatkov.

Vsi kosi opreme so na zalogi v primeru nenadnega izpada.

Optimizirana programska oprema

CloudLinux operacijski sistem

CloudLinux skrbi, da so strežniške zmogljivosti vašega paketa 24 ur dnevno rezervirane samo za vaše strani.

Pri klasičnih ponudnikih, ki ne implementirajo te tehnologije, lahko le ena spletna stran upočasni celoten strežnik.

CloudLinux skrbi, da vse strani tečejo v okvirjih paketa, ki jih ni mogoče zaobiti.

cPanel nadzorna plošča

cPanel je najbolj popularna in prijazna nadzorna plošča za upravljanje z gostovanjem - na svetu.

Z enim klikom lahko ustvarite nov e-poštni naslov, postavite novo domeno ali preverite obisk na vaši spletni strani v zadnjih dneh.

Deluje tudi na telefonih in tablicah, tako da vaše gostovanje lahko urejate kjerkoli in kadarkoli.

Pri nas je cPanel plošča na voljo tudi v slovenščini.

Več o cPanel
NAROČI OPTIMIZIRANO GOSTOVANJE

...trenutno v -75% akciji!

Apache HTTP spletni strežnik

Apache spletni strežnik je najbolj razširjen spletni strežnik, na katerem vse spletne aplikacije delujejo hitro in zanesljivo.

MariaDB 10 / MySQL strežnik

MariaDB 10 je kompatibilna alternativa za klasični MySQL strežnik, nudi pa več funkcionalnosti in optimizirano delovanje.

Hitro gostovanje je osnova za hitro spletno stran.

CloudFlare

CloudFlare pomaga, da spletne strani delujejo hitreje tudi za obiskovalce, ki so geografsko bolj oddaljeni od Slovenije (npr. iz drugih kontinentov).

CloudFlare tudi dodatno zavaruje spletne strani pred DDOS napadi, zmanjša porabo pasovne širine in ponekod samodejno optimizira spletno stran za hitrejše delovanje.

Uporaba je primerna za naprednejše uporabnike, ki upravljajo s spletnimi stranmi z obiskovalci iz celotnega sveta, ne le iz Evrope.

PageSpeed

Spletni velikan Google podaja smernice, da morajo biti spletne strani hitre in prijazne uporabniku.

Zato je Google izdal mod_pagespeed - dodatek za spletni strežnik Apache. S tem dodatkom lahko avtomatsko pohitrite delovanje večine spletnih strani.

mod_pagespeed vklopite z ukazom v .htaccess datoteki, pri tem pa vam lahko pomaga tudi naša ekipa.

ZAKAJ JE

HITRO GOSTOVANJE DOBRA NALOŽBA?

KER SE VAM OBRESTUJE!


Hitre spletne strani in trgovine prodajo več
Hitre spletne strani in trgovine prodajo več
Ste vedeli, da ...

... hitrost spletne trgovine neposredno vpliva na število nakupov? To dokazujejo številni testi in raziskave.

Počasnejša spletna stran (ali trgovina) je namreč v očeh kupca manj kvalitetna in manj vredna zaupanja. Sodoben potrošnik namreč tudi hitrost delovanja enači s kvaliteto ponudnika oz. spletnega trgovca.

Dobra novica pa je, da ...

... je vložek v hitro spletno gostovanje izredno majhen. Če upoštevamo, da hitra spletna stran lahko prinese tudi do 20% več nakupov, je strošek gostovanja zanemarljiv.

Več o tem
Hitre spletne strani so višje na Google
Hitre spletne strani so višje na Google
Ste vedeli?

Hitrost spletne strani je eden izmed 200+ faktorjev , ki vplivajo na pozicijo vaše spletne strani v Google iskalniku.

Google namreč rezultate razporeja glede na to, katera spletna stran bo najbolj koristila uporabniku / kupcu. In počasne strani Google smatra za manj uporabne, zato jih razvrsti nižje ali celo na drugo (ali tretjo) stran.

Dobro rangiranje spletne stran (ali trgovine) v iskalniku Google pa je direktno povezano z uspešnostjo le-te. Uspeh lahko merimo v številu nakupov, povpraševanj, oddanih naročil, zbranih kontaktov, itd. Ne prepustite vašega uspeha naključju!

Več o tem
NAROČI OPTIMIZIRANO GOSTOVANJE

...trenutno v -75% akciji!

10 najpogostejših vprašanj

 • Kaj pomeni optimizirano gostovanje?

  Na podlagi 14-letnih izkušenj smo sestavili unikatno kombinacijo izredno zmogljivega strežniškega okolja in ustrezno prilogojene (optimizirane) programske opreme. S to vrhunsko kombinacijo dosežemo, da vaše spletne strani ali trgovine delujejo bliskovito hitro, varno in zanesljivo.

 • Kakšno optimizirano gostovanje mi nudite pri NEOSERV?

  Pri NEOSERV vam nudimo vrhunsko zmogljivo strojno in programsko opremo, da bo vaša spletna stran delovala kar najbolj učinkovito. Vsi naši strežniki so opremljeni z SSD diskovnimi polji, ki nudijo do 40-krat hitrejše delovanje od klasičnih diskovnih polj. Uporabljamo najzmogljivejšo linijo procesorjev Intel XEON, ki so namenjeni zahtevni rabi v poslovnem okolju. Poleg tega je celotno okolje opremljeno z zmogljivimi redundačnimi napajalniki, kar varuje pred nenadnimi izpadi električne energije.

  Za gladko delovanje skrbi tudi operacijski sistem, namenjen prav spletnem gostovanju - CloudLinux. Slednji vedno zagotavlja, da imajo vaše spletne strani in aplikacije dovolj rezerviranih strežniških sredstev (CPU, RAM, I/O, itd.). Za enostavno upravljanje z vašim paketom gostovanja pa vam je na voljo cPanel nadzorna plošča (tudi v slovenščini).

  Ponujamo vam torej le najboljše, kar potrebujete za gostovanje vaše spletne strani.

 • Zakaj so NVMe SSD diskovne enote mnogo hitrejše od klasičnih HDD trdih diskov?

  Razlog za hitrejše delovanje NVMe SSD diskovnih enot je v povsem drugačni tehnologiji delovanja. SSD disk za razliko od HDD diska namreč nima gibljivih delov, temveč za branje in zapisovanje podatkov uporablja FLASH pomnilniške celice, ki omogočajo do kar 100x hitrejše delovanje.

  Več o primerjavi NVMe SSD in HDD diskovnih enot

 • Kaj pomeni, da so v strežnik vgrajena NVMe SSD diskovna polja?

  SSD (ang. Solid-state drive) diskovno polje predstavlja mnogo hitrejšo alternativo klasičnemu HDD trdemu disku. Hitrejši prenosi podatkov, krajši dostopni časi, manjša poraba energije, tiho delovanje in daljša življenjska doba so le nekatere izmed prednosti, ki govorijo v prid SSD tehnologiji. Z uporabo SSD diskovnih enot naročnikom zagotavljamo izredno hitro, varno in zanesljivo spletno gostovanje.

  Več o pomembnosti hitrega in odzivnega delovanja spletnega mesta si lahko preberete na podstrani Blog.

 • Kako in zakaj Google kaznuje počasne spletne strani?

  Google daje vse večji pomen prijetni uporabniški izkušnji na spletnih straneh. Počasne in neodzivne spletne strani vsekakor ne spodbujajo prijetne izkušnje, kar se primarno kaže v večji stopnji obiska zgolj ene strani spletnega mesta ter nizkem povprečnem času, ki ga obiskovalci preživijo na strani. In kako Google počasna spletna mesta kaznuje? Z nižjo uvrstitvijo za iskalne poizvedbe, izvedene v iskalniku Google. Če zapišemo nekoliko poenostavljeno – v kolikor bo vaša spletna stran delovala počasi, jo bodo uporabniki spleta v iskalniku Google mnogo težje našli, kar pomeni tudi nižjo obiskanost spletnega mesta.

  Nikar ne dovolite, da vaša spletna stran deluje počasi!

 • Ali moram izbrati kakšen poseben paket, da dobim SSD gostovanje?

  Bliskovito hitro SSD spletno gostovanje zagotavljamo prav vsem naročnikom, saj so vsi naši strežniki vrhunski – opremljeni z izredno zmogljivo in sodobno strojno opremo ter optimiziranim operacijskim sistemom CloudLinux.

 • Ponudnik gostovanja v tujini mi ponuja cenejši paket kot vi, zakaj bi izbral vas?

  Pri gostovanju naj ne bo cena tista, ki odloča o izbiri ponudnika gostovanja. Če izberete cenejšega ponudnika v tujini, se lahko kaj hitro zaplete. Že samo fizična razdalja med strežniki lahko vpliva na hitrost odpiranja vaše spletne strani. Podpora v tujini večinoma poteka v tujem jeziku, tudi odzivni čas pri reševanju problemov ni zanemarljiv.

  S tem, ko boste izbrali nas za gostovanje spletni strani, boste izbrali optimizirano gostovanje, ki omogoča hitro, učinkovito in zanesljivo delovanje vaše strani. Nudimo pa vam tudi strokovno podporo in pomoč.

 • Katere so, poleg hitrosti, pomembne karakteristike spletnega gostovanja?

  Čeprav je hitrost ena izmed zelo pomembnih karakteristik spletnega gostovanja, pa vsekakor ni edina. Spletno gostovanje mora biti tudi zanesljivo, kar pomeni, da je strežnik neprestano povezan v svetovni splet, spletne strani, ki gostujejo na njem, pa ves čas dostopne uporabnikom spleta. Pri NEOSERV vam zagotavljamo kar 99,9-odstotno zanesljivost strežnikov.

  Poleg hitrosti in zanesljivosti pa mora biti pri spletnem gostovanju poskrbljeno tudi za visok nivo varnosti. S sodobno programsko opremo skrbimo za najvišji nivo anti-virus in anti-spam zaščite, s čimer uspešno preprečujemo možnost okužbe spletnih strani ter pošiljanja vsiljene pošte na vaše e-poštne predale.

 • Zakaj hitrejše spletne strani in trgovine prodajo več kot počasnejše?

  Opravljenih je bilo več študij, in prav vse dokazale, da je hitrost delovanja spletne trgovine tesno povezana s količino oddanih naročil. Zelo obširno raziskavo je izvedel tudi največji spletni trgovec Amazon, ki je dokazal, da vsakih dodatnih 100 ms časa nalaganja strani prodajo zmanjša za 1 %. To pomeni, da z optimizacijo hitrosti lahko bistveno povečate prodajo – če se bo spletna stran vašim obiskovalcem na zaslonu prikazala sekundo hitreje, lahko pričakujete povečanje spletne prodaje za kar 10 %.

  O tem si lahko preberete več tudi v zapisu na blogu.