Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

Pisanje blogov je aktualno že več kot 20 let in velja za eno od najbolj pogostih oblik izražanja na spletu. Posamezniki ga uporabljajo za deljenje svojih idej, misli in izkušenj, podjetja pa za promocijo produktov, ponujanje nasvetov itn.

Za vse lastnike blogov je od 21. novembra 2016 na voljo tematska domenska končnica, ki je namenjena izključno blogerskim spletnim stranem. Verjetno ste že uganili, da gre za domeno .BLOG.

Zakaj pisati blog?

Trenutno je aktivnih preko 156 milijonov blogov, ki jih bere več 100 milijonov ljudi. S pisanjem bloga se torej približate velikemu številu spletnih uporabnikov, ki lahko postanejo vaši zvesti bralci ali vaše potencialne stranke.

Pisanje bloga

Poleg izjemnega dosega je pisanje bloga pomembno še vsaj zaradi treh stvari.

  1. Boljše pozicije spletne strani v iskalniku. Kakovostne in ažurne blog objave privabijo več bralcev, večjo obiskanost pa bo nagradil tudi Google, ki bo med relevantnimi rezultati iskanj vašo stran uvrščal višje.
  2. Prodali boste več. Po raziskavi analize, ki so jo opravil pri podjetju za spletni marketing HubSpot, je kar 60 % podjetij, ki redno pišejo blog, v obdobju enega leta pridobilo več kupcev.
  3. Ker je enostavno. Brezplačna orodja (WordPress, Wix, Weebly, …) vam omogočajo, da svoj blog postavite v manj kot 20 minutah. Naslednji korak je, da začnete ustvarjati kakovostne vsebine, vezane na posamezno področje. Pri pisanju učinkovitih objav so vam lahko v pomoč številne blogerske skupnosti in forumi, kjer sodelujejo tudi izkušeni pisci blogov.

Če s pisanjem bloga šele začenjate, boste potrebovali: domeno, gostovanje in blog:

 

  • Za domeno svetujemo tematsko domeno .BLOG,
  • za hitro SSD gostovanje bo zadostoval tudi že Oranžni paket (v akciji),
  • najbolj priljubljeno orodje za pisanje bloga pa je seveda WordPress, ki ga Oranžni paket že vključuje brezplačno.

Zakaj izbrati domeno .BLOG?

Najpomembnejši argument za izbiro .BLOG domene je, da bodo spletni obiskovalci že samo iz imena domenevedeli, kaj lahko pričakujejo na spletni strani. Domena .BLOG prinaša tudi druge prednosti:
Prednosti domene

  • Gre za novo domensko končnico, ki vam omogoča, da izstopate med množico blogov.
  • Poleg kakovostnega besedila, slik, grafik in ustrezne optimizacije za iskalnike boste z registracijo .BLOG domene ustvarili močno marketinško orodje.
  • Domena je primerna za vsa področja dela in ustvarjanja, tako za amaterje kot profesionalce.
  • Z .BLOG domeno boste okrepili prepoznavnost na spletu.

Pogoji in omejitve domene .BLOG

Domena pri registraciji nima omejitev, saj je na voljo vsem fizičnim in pravnim osebam. Registrirate jo lahko za obdobje od 1 do 10 let, dolžina domene pa lahko znaša od 4 do 63 znakov.

Domeno .BLOG lahko povsem preprosto registrirate na naši spletni strani. V iskalnik domen vpišete želeno domeno in če je le-ta še prosta, jo dodate v košarico, vpišete svoje podatke in potrdite naročilo. Po opravljeni registraciji bo domena aktivirana takoj, potrebno bo le še počakati, da se osvežijo DNS zapisi, kar običajno traja od 2 do 48 ur.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.