Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

V Sloveniji je več kot 20 ponudnikov spletnega gostovanja. Vsak vas na svoj način želi prepričati, da je najboljši za vas. V množici različnih potrebnih in nepotrebnih storitev se hitro zgodi, da naročite nekaj, česar sploh ne potrebujete. Poglejmo, kaj je dobro upoštevati, da boste izbrali tisto, kar res potrebujete za svojo spletno stran.

SSD diskovna polja v strežnikih

Najsodobnejše gostovanje temelji na SSD diskovnih poljih. Z njimi bo vaša spletna stran ali trgovina delovala tudi do 5-krat hitreje, kar bo odločilno pripomoglo k boljši uporabniški izkušnji. Zaradi hitrejšega nalaganja vaše strani bo tudi višje uvrščena v iskalnik Google.

Lokacija strežnikov

Praviloma je gostovanje v tujini ceneje kot v Sloveniji, a če so strežniki ponudnika locirani v Sloveniji:

  • se bodo vaše spletne strani naložile hitreje,
  • narejena bo lokalna optimizacija,
  • podpora bo na voljo hitro in v slovenskem jeziku.

Paketi gostovanja

Vsak ponudnik sam sestavi pakete. Večina ponuja tri ali štiri pakete gostovanja, da lahko izberete najboljšega zase. Pri izbiri bodite pozorni vsaj na 4 stvari:

  • količina prostora, ki vam jo ponujajo,
  • količina spletnega prometa,
  • število e-poštnih in FTP predalov,
  • dodatne storitve, kot so antivirusna zaščita, antispam zaščita, izdelava rezervnih kopij ipd.

Nadzorna plošča

Vse svoje domene in gostovanje boste upravljali preko nadzorne plošče, zato je pomembno, da je ta preprosta za uporabo. Najbolj priljubljena se imenuje cPanel, ki jo uporabljamo tudi pri NEOSERV.

Podpora uporabnikom

Večina vam nudi strokovno in hitro podporo, ki je na voljo preko telefona in e-pošte. Nekateri vam nudijo tudi pomoč preko baze znanja ali rubrike pogosta vprašanja (FAQ).

Napredne storitve

Za napredne spletne strani in trgovine nista dovolj samo spletno gostovanje in domena. Ponudniki gostovanj nudijo tudi dodatne storitve:

  • SSL certifikat boste potrebovali, da bo prenos podatkov med vašo spletno stranjo in obiskovalci ustrezno zaščiten.
  • Reseller gostovanje je spletno gostovanje za zahtevnejše uporabnike. Omogoča ustvarjanje paketov gostovanja za nadaljnjo prodajo.
  • Partnerski program je namenjen promoviranju storitev ponudnika gostovanj, s katerim lahko dodatno zaslužite.

Pohvale zadovoljnih strank

Pohvale naročnikov so dober kazalnik uspešnosti poslovanja ponudnika. Večinoma gre namreč za pristno in realno mnenje o posamezni storitvi ali produktu. Na podlagi mnenj lahko preverite, ali gre za uspešno in zaupanja vredno podjetje.

V množici ponudb je včasih težko izbrati najbolj ustreznega ponudnika. Svetujemo vam, da ne gledate le na ceno, ampak tudi na kakovost in ostale storitve, ki vam jih nudijo. Z upoštevanjem zgornjih nasvetov se boste lažje odločili za pravega ponudnika spletnega gostovanja.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.