Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

Ko pride čas za zakup spletnega gostovanja, je proces izbire ponudnika lahko zelo različen. Nekateri odločitev sprejmejo na podlagi mnenja sorodnika, prijatelja, sodelavca ali znanca, drugi v Google vtipkajo »spletno gostovanje« in se odločijo glede na prvi vtis spletnih strani podjetij, tretji se osredotočijo predvsem na tehnične lastnosti oz. zmogljivosti strežnikov. Nekateri pred naročilom preizkusijo odzivnost in strokovnost ekip za podporo naročnikom, spet drugi pa si vzamejo čas in na različnih lokacijah spleta preverijo mnenja in izkušnje obstoječih naročnikov. In seveda, marsikomu je zelo pomembna tudi čim nižja cena.

Zagotovo smo še na kaj pozabili, toda dejstvo je, da je dejavnikov, ki vplivajo na izbor ponudnika gostovanja, veliko. Hkrati je dejstvo tudi to, da posamezniki dejavnike različno vrednotijo. Zagotovo pa je daleč najbolje, če izbira ponudnika zadosti kriterijem na različnih področjih.

Tega se pri NEOSERV še kako dobro zavedamo, zato se že od samega začetka poslovanja trudimo, da ne zaostajamo na nobenem področju. Da so z našimi storitvami zadovoljni mnogi naročniki, pričajo številne pohvale – trenutno smo jih prejeli že več kot 1800!

Pred kratkim smo pohvalo prejeli tudi od g. Tomaža Gorca, znanega podjetnika, popotnika in blogerja, ki na naših strežnikih gostuje spletno stran spletnipartner.si in mnoge druge.

Z internetom se ukvarjam že več kot 15 let in imam z raznimi spletnimi gostovanji zelo veliko izkušenj. V teh 15 letih sem preizkusil vsaj 200 ponudnikov spletnega gostovanja in ugotovil, da je najcenejše gostovanje na koncu najdražje. Glede mojih izkušenj z gostovanji imam toliko zgodb, da bi lahko napisal knjigo.

Najbolj  kruta stvar se nam je zgodila enkrat, ko je čez noč ugasnilo eno gostovanje, kjer smo gostili okoli 40 spletnih strani. Nikakor nam ni uspelo dobiti kopij spletnih strani in smo morali 40 spletnih strani narediti na novo. To spletno gostovanje je bilo daleč najdražje od vseh spletnih gostovanj.

Eno zelo slabo izkušnjo s slovenskim ponudnikom spletnega gostovanja sem imel nekaj let nazaj, ko mi je 31. decembra popoldne ‘ugasnil’ spletno stran zato, ker naj bi jemala preveč resursov. Prosil sem jih, če lahko pustijo delujočo do 3. januarja, da bi v miru prestavili stran. Za mojo prošnjo niso imel posluha, tako da sem si silvestrovanje tistega leta zapomnil po tem, da sem prestavljal spletno stran.

Najbolj me razjezijo ponudniki spletnega gostovanja, ki jim pišeš, da spletna stran ne dela in potem ti oni čez en dan odgovorijo, da njim spletna stran deluje normalno in da je ves čas delovala normalno. Prvič pomisliš, da mogoče tebi ni delal internet ali da si mogoče kaj narobe videl, ko pa drugič dobiš popolno enak odgovor, vidiš, da lažejo.

Obstajajo tudi ponudniki spletnega gostovanja, ki jih je nemogoče dobiti na telefon, na maile pa odgovarjajo z veliko zamudo.

S podjetjem NEOSERV nimam nobenih takih težav, ki sem jih opisal zgoraj. Plus tega imajo zelo zelo hitre strežnike, kar je danes zelo pomembno tako z vidika uporabniške izkušnje za obiskovalca spletne strani kot za optimizacijo spletne strani za Google. Namreč, če se vaša spletna stran odpira počasi, imate zelo malo možnosti, da se bo uvrščala na vrhu Googla.

Zame je NEOSERV zagotovo gostovanje številka ena v Sloveniji in ga lahko vsakemu brez slabe vesti priporočam.

Res je, da so me v podjetju NEOSERV prosili, če bi jim napisal svoje mnenje o njihovem spletnem gostovanju. In napisal sem ga zato, ker imam o njih zelo dobro mnenje. Tisti, ki me malo bolje poznate, veste, da sem taka oseba, da ne bi nekaj pohvalil, če mi ni v redu, pa tudi če bi za to dobil 10.000 evrov. Namreč sem oseba, katero lahko sicer kupite, nikakor pa me ne morete podkupiti! Čast in ponos mi pomenita veliko več kot denar.

In kaj je sicer tisto, kar naši naročniki v povezavi s spletnim gostovanjem največkrat pohvalijo?

1. Hitro odzivna podpora

Daleč največ naročnikov pohvali našo podporno službo, ki je na voljo vse dni v tednu, 24 ur na dan. V priporočilih so izpostavljene predvsem lastnosti, kot so hitra odzivnost, prijaznost in strokovnost ekipe za pomoč naročnikom.

Pohvala podpore na Facebook (Andraž)

Pohvala podpore na Facebook (Barbara)

Učinkovita in ažurna podpora je ena izmed bistvenih sestavin kakovostne storitve spletnega gostovanja. Zato vsem naročnikom, ko se jim zaradi tega ali onega razloga na spletni strani pojavijo težave in je takojšnje ukrepanje poglavitnega pomena, z veseljem priskočimo na pomoč, kolikor je le v naši moči.

2. Bliskovito hitri strežniki

Druga lastnost gostovanja, ki jo naši naročniki prav tako pogosto pohvalijo, je hitrost strežnikov. Ti so osnova za to, da spletne strani in trgovine delujejo zanesljivo in nemoteno, predvsem pa bliskovito hitro.

Pohvala hitrosti strežnikov na Facebook (Špela)

Pohvala hitrosti strežnikov na Facebook (Nina)

Izjava po hitrostni optimizaciji strani (Gašper)

Hitra odzivnost spletnih strani je danes nujna, saj imajo le redki uporabniki spleta čas oziroma potrpljenje, da bi na prikaz strani čakali več sekund. Pri NEOSERV zato uporabljamo sodobno strežniško opremo, ki je na naši spletni strani tudi jasno predstavljena. Poskrbeli smo tako za zmogljivo strojno okolje kot za optimizirano programsko opremo.

3. Denarnici prijazne cene

Poleg bliskovito hitrih strežnikov in kakovostne podpore pa so vsekakor pomembne tudi cene storitev. Da so naročniki z našimi cenami zadovoljni, pričajo nekatera mnenja, ki jih prejemamo prek e-pošte in družbenih omrežij.

Pohvala ugodne cene gostovanja (Rajko)

Pohvala ugodne cene gostovanja (Matic)

Da lahko prav vsak izbere paket gostovanja, ki mu je pisan na kožo, smo pri NEOSERV skrbno oblikovali več različno zmogljivih paketov. Na voljo so tudi različne oblike storitve:

Naj vas za konec povabimo še, da si ogledate vse pohvale, ki so nam jih posredovali zadovoljni naročniki. In seveda, obiščite spletno stran NEOSERV.si, si oglejte bogato ponudbo in preizkusite naše storitve.

Prepričani smo, da boste več kot zadovoljni tudi vi!

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.