Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

Ko na svoji WordPress spletni strani delate spremembe, obstaja možnost, da bo prišlo do težave. Ne glede na to, ali želite namestiti nov vtičnik, grafično predlogo, spremeniti nastavitve strani ali datoteke sistema WordPress, lahko zaradi težave pride do nedelovanja vaše strani.

V nadaljevanju preverite, kako ustvarite varno testno okolje (ang. Staging Environment), kjer enostavno testirate vse spremembe, ki jih želite narediti na svoji strani.

Kaj je WordPress testno okolje?

Testno okolje je stanje, kjer ustvarite kopijo svoje strani, ki ne vpliva na delovanje vaše aktivne strani. Testna stran je videti kot vaša aktivna stran, vendar (v večini primerov) ni javno vidna. Takšno okolje lahko ustvarite na različne načine:

  1. Ročno ustvarjanje testnega okolja na svojem računalniku.
  2. Uporaba WordPress vtičnika za migracijo za ustvarjanje testne strani na poddomeni.
  3. S pomočjo namenskih vtičnikov.

Slednjo varianto bomo podrobneje opisali v nadaljevanju.

Vtičniki za testno WordPress okolje

V nadaljevanju preverite najbolj priljubljene vtičnike za ustvarjanje WordPress testnega okolja ter kako z enim izmed njih ustvariti testno stran.

BlogVault

BlogVault ponuja številne rešitve za sistem WordPress. Ustvarite lahko rezervne kopije, uporabljate orodja za napredno upravljanje WordPressa in tudi brezplačno ustvarjanje testnih strani.

BlogVault

Glavne prednosti tega vtičnika so:

  • Brezplačno shranjevanje testne spletne strani na BlogVault strežnikih, tako da vaša aktivna spletna stran nemoteno deluje.
  • Zaščita dostopa do testne strani.
  • Podpora večjemu številu strani, ki lahko delujejo na različnih paketih gostovanja.

Za dodatne funkcije vam je na voljo tudi plačljiva verzija, ki vam še olajša delo s testnimi WordPress stranmi.

WP Stagecoach

Med vtičniki, ki smo jih opisali v današnji objavi, WP Stagecoach ponuja najenostavnejšo rešitev, ki je primerna za lastnike posameznih strani, spletne razvijalce in skrbnike spletišč.

WP Stagecoach

Med glavne odlike tega vtičnika spadajo enostavna postavitev testne strani, zaščita testne strani z geslom, različne možnosti nastavitev in prikaza testne strani ter hitra implementacija testiranih sprememb na aktivno spletno stran.

Edina slabost tega vtičnika je cena, saj nekatere funkcije niso brezplačne. Če na svoji strani delate veliko sprememb, je ta vtičnik vseeno priporočljiva izbira.

WP Staging

Glavna odlika vtičnika WP Staging je, da omogoča kloniranje vaše aktivne strani (z namenom vzpostavitve testne) z nekaj preprostimi kliki. Testna stran po vzpostavitvi deluje na poddomeni, v direktoriju ali na ločeni domeni. Prav tako kot pri prej omenjenih vtičnikih testno stran vidijo samo pooblaščene osebe. WP Staging je na voljo tudi v brezplačni različici.

WP Staging

V nadaljevanju preverite, kako s tem vtičnikom naredite testno okolje svoje WordPress strani.

Postavitev testne WordPress strani v šestih korakih

  1. Namestite in aktivirajte vtičnik WP Staging.

Namestitev vtičnika WP Staging

  1. V meniju kliknite na WP Staging in izberite Sites / Start.

Izdelava testne WordPress strani

  1. Kliknite na gumb Create new staging site.

Ustvarjanje testne strani

  1. V naslednjem koraku vpišite ime nove strani, na primer test.

Ime testne strani

  1. Kliknite na gumb Start Cloning.
  2. Po zaključenem postopku kliknite na gumb Open staging site in se prijavite s svojimi podatki, s katerimi se vpisujete v WordPress administracijo.

V URL vrstici se vam pokaže URL naslov vaše testne strani, na primer mojadomena.si/test.

Videz testne strani

Testno WordPress okolje je primerno tako za spletne razvijalce kot tudi popolne začetnike. Gre za varno okolje, kjer enostavno testirate spremembe, ne da bi ogrozili delovanje svoje aktivne strani. Z uporabo katerega izmed opisanih vtičnikov boste v nekaj korakih vzpostavili primerno testno okolje.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.