Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

Za vse, ki imate več domen in bi jih radi zaščitili, obstaja enostavna rešitev. Z uporabo enega Multi-Domain SSL certifikata zaščitite nosilno in še dve dodatni domeni. V kombinaciji z dodatnimi SAN certifikati, o katerih bomo več povedali v nadaljevanju objave, pa lahko zaščitite do 100 domen!

Prednosti Multi-Domain SSL certifikata

Če na primer za svoje podjetje uporabljate domene www.podjetje.com, nase-podjetje.si in podjetje.net jih preprosto zaščitite z enim certifikatom. Poleg zaščite več domen z enim samim certifikatom, pa uporaba Multi-Domain SSL certifikata prinaša še dodatne prednosti.

Najvišja zaščita

Tako kot pri ostalih SSL certifikati, se tudi Multi-Domain SSL certifikat deli na domenske, poslovne in razširjene. Vsi zagotavljajo izredno učinkovito 256-bitno enkripcijo, statičen ali dinamičen pečat na strani ter v primeru razširjenega Multi-Domain SSL certifikata garancijo izdajatelja do višine 1.750.000 $.

Prihranek

Glede na to, da uporabite samo en SSL certifikat za večje število domen, to pomeni tudi finančni prihranek, v primerjavi z nakupom posameznih SSL certifikatov za vsako domeno.

Poleg finančnega prihranka boste prihranili še pri času, saj boste upravljali in urejali samo en certifikat, bolj enostavno pa bo tudi pri njegovem podaljšanju. Si predstavljate, kakšna zmeda lahko nastane, če si lastite več SSL certifikatov, ki ste jih zakupili v različnih časovnih obdobjih? Hitro se lahko zgodi, da katerega ne podaljšate pravočasno in s tem izgubite ustrezno zaščito svoje strani.

Dodatne prednosti

Poleg zgoraj omenjenih prednosti ima Multi-Domain SSL certifikat še naslednje prednosti: združljiv je z mobilnimi napravami in s praktično vsemi spletnimi brskalniki. Prav tako podpira IDN znake, kar pomeni, da ga lahko uporabljate z IDN domenami, ki vsebujejo znake, kot so šumniki in druge črke, ki niso del angleške abecede.

SAN certifikati

V kolikor želite z Multi-Domain SSL certifikatom poleg nosilne in dveh dodatnih domen zavarovati še druge domene v vaši lasti, potrebujete za vsako dodatno domeno lasten SAN certifikat. Na ta način lahko zavarujete do 100 domen. Cena posameznega SAN certifikata je odvisna od tega, ali imate domenski, poslovni ali razširjeni Multi-Domain SSL certifikat.

SAN certifikati

Razlika med Multi-Domain, SAN in Wildcard SSL certifikati

Pogledali smo lastnosti Multi-Domain in SAN certifikata, podobno funkcijo pa ima še Wildcard certifikat, s to razliko, da je tovrstni namenjen za zaščito poddomen. Če je na primer vaša nosilna domena www.podjetje.si, potem lahko s tem certifikatom zavarujete še poddomene, kot so:

– razvoj.podjetje.si,
– blog.podjetje.si,
– prodaja.podjetje.si,
nabava.podjetje.si.

Vse poddomene, ki jih boste dodali naknadno, bodo samodejno zaščitene z Wildcard SSL certifikatom, ki ga uporabljate.

Za lažjo predstavo kaj ponuja posamezni SSL certifikat, smo pripravili še primerjalno tabelo:

Primerjava SSL certifikatov

Glede na namembnost torej ločimo več različnih certifikatov, ki se delijo še na domenske, poslovne in razširjene. Pri NEOSERV vam nudimo vse tri:

Če ste v dilemi, kateri SSL certifikat je pravi za vas, kontaktirajte našo tehnično podporo (preko e-pošte info@neoserv.si ali telefona 059 335 000) in pomagali vam bomo izbrati pravega.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.