Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

Tudi če imate samo osnovno stran in na njej kontaktni obrazec, lahko hitro postanete žrtev spletnih napadalcev. Poleg kontaktnih obrazcev so najpogosteje izpostavljeni še obrazci za priporočila, prijavni obrazci in obrazci za prijave na e-novice. Če pride do napada na katerega od obrazcev, je treba čim prej ukrepati. V današnji objavi preberite, kaj se zgodi, če ignorirate tovrstne napade.

Posledice ignoriranja napadov na obrazce

Če je vaša spletna stran okužena zaradi izvedenega uspešnega napada na katerega od obrazcev in ne odpravite nastalih težav, se lahko soočite s številnimi posledicami. V nadaljevanju preverite tri najpogostejše scenarije ignoriranja napadov na obrazce.

1. Padec med rezultati iskanj

Za dodatno zaščito pred nezaželeno pošto je Google leta 2015 razvil patent, s pomočjo katerega v svoji e-poštni storitvi Gmail preveri in analizira podatke, zbrane iz svojih filtrov za nezaželeno pošto. Če se vaša e-pošta pogosto znajde med nezaželeno pošto, bo Google vašo domeno, iz katere pošiljate nezaželeno pošto, označil kot “nezaželeno domeno”. Posledično se bo vaša stran v iskalniku Google uvrščala nižje.

2. Težave z dostavo e-pošte

V primeru, da spletni napadalci zlorabijo vašo bazo prejemnikov e-poštnih sporočil, bodo hitro vsa vaša poslana e-sporočila dobila oznako “nezaželena pošta (SPAM)”. To pomeni, da se bodo vaša e-sporočila znašla v predalu za nezaželeno pošto vaših legitimnih prejemnikov.

Težava se pojavi tudi, če za pošiljanje e-pošte uporabljate katero od storitev: Outlook, Hotmail, Yahoo, Live, OneDrive, Tutanota, Elude, Exchange mail, Zoho, Yandex, ProtonMail, Mail.com, MailChimp, EmailDirect ali MailGun. Microsoft namreč vse uporabnike, ki preko teh storitev pošiljajo SPAM e-pošto, takoj blokira.

3. Težave z oglaševanjem na Google Ads

Google ima na svoji platformi Google Ads določena zelo stroga pravila. Le-ta med drugim prepovedujejo oglaševanje spletnim stranem, ki vsebujejo zlonamerno ali nezaželeno programsko opremo. Če ta pravila kršite, bo Google Ads blokiral vaše trenutne oglase in onemogočil ustvarjanje novih.

V primeru, da ne odpravite vseh varnostnih težav in če vaša stran zaradi okužbe pogosto krši Google Ads pravila, se lahko zgodi, da bo vaš Googe Ads račun ukinjen.

Več o tej težavi in njenem reševanju preberite v objavi Ko zaradi virusa na spletni strani odpove tudi AdWords.

Kako prepričiti zlorabo obrazcev?

Kot vidite, zloraba obrazcev predstavlja resno grožnjo za vašo spletno stran in v nekaterih primerih tudi za vaš posel. Da se izognete zgornjim scenarijem, smo za vas pripravili poglobljene objave, s katerimi prepričate zlorabo obrazcev.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.