Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

Ste se po dolgem času želeli prijaviti v administracijo svoje WordPress strani, a ste žal ugotovili, da se ne spomnite gesla? Brez skrbi, geslo lahko preprosto ponastavite. Vedeti morate le, katera podatkovna baza pripada vaši WordPress strani in na kateri e-poštni naslov je vezan vaš administratorski račun. Tudi postopek za pridobitev omenjenih podatkov je povsem enostaven.

Kazalo

Katero podatkovno bazo uporablja moj WordPress?

Podatek o imenu podatkovne baze, ki jo za delovanje uporablja vaša WordPress spletna stran, se nahaja v datoteki wp-config.php. Kako do nje?

1. Vpišite se v nadzorno ploščo cPanel (navodila za prijavo).

2. Poiščite sekcijo ikon FILES in odprite File Manager (Upravitelj datotek).

cPanel - File Manager

3. Odprite mapo, v katero ste namestili WordPress, nato pa z desnim gumbom kliknite na datoteko wp-config.php in izberite View.

cPanel - File Manager - ogled datoteke wp-config.php

4. V datoteki wp-config.php poiščite vrstico z zapisom DB_NAME, kjer boste našli podatek o imenu podatkovne baze.

Datoteka wp-config.php - ime podatkovne baze

Prvi del postopka je s tem zaključen. Ime podatkovne baze si zapomnite (oz. si ga nekam zapišite), saj ga boste potrebovali v enem izmed naslednjih korakov.

Okno vsebine datoteke wp-config.php zdaj lahko zaprete – s klikom na križec v desnem zgornjem kotu.

Na kateri e-naslov je vezan moj WordPress račun?

Tudi ta podatek boste našli prek nadzorne plošče cPanel, in sicer prek orodja phpMyAdmin.

1. Po vpisu v nadzorno ploščo cPanel poiščite sekcijo DATABASES in odprite phpMyAdmin.

cPanel - DATABASES - phpMyAdmin

2. V levem meniju orodja phpMyAdmin kliknite na ustrezno podatkovno bazo, ki ste jo našli v enem izmed prejšnjih korakov. Nato kliknite na tabelo _users (predpona tabele ni pomembna).

phpMyAdmin - WordPress tabela wp_users

3. V stolpcu user_login boste našli uporabniško ime, v stolpcu user_email pa e-poštni naslov, ki je vezan na tega uporabnika.

phpMyAdmin - e-poštni naslov uporabnika

Tako, zdaj ste našli e-poštni naslov, ki je vezan na vaše uporabniško ime, s katerim ste se prijavljali v WordPress administracijo.

Če želite e-naslov v bazi podatkov spremeniti, lahko dvakrat kliknete nanj, ga preimenujete in na tipkovnici pritisnete enter. V kolikor gre za osnovni administrativni e-naslov, enako naredite tudi v tabeli _options, kjer je podana vrednost admin_email.

Kako ponastavim WordPress geslo?

Zdaj torej imate informacijo, na kateri e-poštni naslov je vezan vaš WordPress uporabniški račun. Čas je, da ponastavite geslo za prijavo v WordPress.

1. V brskalniku odprite stran za prijavo v WordPress administracijo: vasadomena.si/wp-admin

2. Kliknite na povezavo pod prijavnim obrazcem: Ste pozabili geslo?

WordPress - pozabljeno geslo

3. V okence vpišite svoj e-poštni naslov in kliknite na gumb Pridobi novo geslo.

4. Odprite svoj e-poštni predal, kamor bi morali pravkar prejeti sporočilo s povezavo, prek katere ponastavite geslo za prijavo v WordPress. Kliknite na omenjeno povezavo.

WordPress - ponastavitev gesla

5. Prikazalo sem vam bo okence, v katerega vpišite svoje novo geslo (nastavite močno geslo) in kliknite na gumb Save Password, da novo geslo shranite.

WordPress - nastavitev novega gesla

S tem je bilo vaše geslo ponastavljeno. Ponovno lahko obiščete stran za prijavo v WordPress administracijo in se poskusite vpisati. Zdaj bi morala biti prijava uspešna.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.