Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

Se zanimate za nakup SSL certifikata? Poleg domenskega ali poslovnega se lahko odločite tudi za razširjenega. Ta je še posebej primeren za večja podjetja, ki se s svojimi spletnimi mesti želijo obiskovalcem prikazati v kar najboljši luči.

Razširjeni SSL certifikat zagotavlja najvišjo stopnjo varnosti in zaupanja. Najlažje ga prepoznate po zelenem okvirčku, ki se v brskalniku nahaja ob spletnem naslovu. V njem je izpisano ime podjetja, poleg imena pa je tudi oznaka države, v kateri je sedež podjetja.

EV SSL - zelena naslovna vrstica

Prikaz imena podjetja v zeleni naslovni vrstici je najbolj jasen znak, da je spletno mesto varno za uporabo. Obiskovalcem sporoča, da spletna stran zagotovo pripada podjetju, katerega podatki so zapisani na prav tej strani. Tako imenovane »phishing« prevare na spletnih straneh z razširjenim SSL certifikatom niso mogoče, kar priznani izdajatelji zagotavljajo tudi z rednim samodejnim preverjanjem.

Pri NEOSERV smo se potrudili, da od naročila razširjenega SSL certifikata in posredovanja ustrezne dokumentacije do izdaje certifikata ne traja več kot pet dni. To pomeni, da boste že v petih dneh od nakupa SSL certifikata na svojem spletnem mestu lahko občudovali zeleno vrstico z imenom podjetja.

Zakaj se odločiti za razširjeni SSL certifikat?

Glavno prednost razširjenega SSL certifikata – zeleno vrstico, ki je sinonim za najvišji nivo varnosti in zaupanja, smo že spoznali. Številne raziskave so dokazale, da zelena vrstica pozitivno vpliva na obnašanje obiskovalcev na spletnem mestu. Predvsem se njen vpliv pozna pri spletnih trgovinah, v katerih se ljudje zadržijo dlje časa in opravijo tudi več nakupov.

Rezultati študije Fitness Footware, največje neodvisne trgovine z obutvijo v Veliki Britaniji, so pokazali, da je po namestitvi razširjenega SSL certifikata košarico zapustilo 13,3 % manj spletnih obiskovalcev. Hkrati se je število nakupov povečalo za 16,9 % (vir).

Katere pa so druge prednosti, ki jih prinaša namestitev razširjenega SSL certifikata?

1. Večja prepoznavnost blagovne znamke

Vse več uporabnikov spleta se zaveda, da so spletne strani, dostopne na zavarovani HTTPS povezavi, vredne več zaupanja. Če je poleg varne povezave in ikone ključavnice v brskalniku vidna še zelena naslovna vrstica, pa je verodostojnost spletišča še toliko večja.

Z verodostojnostjo in dobro vidnim znakom varnosti je povezana tudi prepoznavnost podjetja ali blagovne znamke. Prepoznavnost boste namreč dosegli mnogo lažje, če se bodo obiskovalci na vašem spletnem mestu počutili varno. Zelena naslovna vrstica bo poskrbela tudi za to, da si bodo vašo spletno stran, podjetje ali blagovno znamko hitreje in bolje zapomnili.

2. Izboljšana uvrstitev v iskalniku Google

V avgustu 2014 je bilo na uradnem Googlovem blogu objavljeno obvestilo, da bodo spletne strani, dostopne na HTTPS povezavi, v iskalniku deležne prednosti pred stranmi, dostopnimi na nezavarovani HTTP povezavi.

Google blog - HTTPS kot signal rangiranja

Tako se vam z investicijo v SSL certifikat ponuja lepa priložnost, da v iskalniku Google prehitite konkurenco in izboljšate vidnost svoje spletne strani.

Ste vedeli, da na uvrstitve v spletnem iskalniku Google vpliva tudi to, koliko časa se obiskovalci v povprečju zadržijo na spletni strani? Ker se bodo zaradi zelenega okvirčka, ki je glavna prednost razširjenega SSL certifikata, ljudje na vaši strani počutili varno in posledično zadržali dlje časa, boste deležni še dodatnih izboljšav v vidnosti strani v iskalniku.

3. Visoka garancija

Ker razširjeni SSL certifikat zagotavlja najvišjo stopnjo varnosti, je temu primerna tudi višina garancija. Razširjeni certifikati največjega in najbolj priznanega izdajatelja Sectigo (Comodo CA) vključujejo garancijo v višini kar 1.750.000 dolarjev.

Če bi se izkazalo, da je bil certifikat neupravičeno ali napačno izdan, obiskovalec spletne strani pa bi postal žrtev spletne prevare (npr. »phishinga«), bi izdajatelj povrnil finančno škodo v višini do prej omenjenega zneska.

Kako do razširjenega SSL certifikata?

Izdaja razširjenega SSL certifikata od naročnika zahteva posredovanje dokazil in dokumentacije, s katero se izdajatelju certifikata dokaže, da gre za legitimno podjetje. Več o tem, katero dokumentacijo je potrebno pripraviti, smo zapisali v prispevku na tej povezavi.

Ko boste pripravili dokumentacijo, preverite cenik razširjenih SSL certifikatov in izberite tistega, ki ustreza vašim potrebam. Če certifikat potrebujete le za eno spletno stran, se odločite za Sectigo EV SSL. V kolikor pa certifikat želite namestiti na več spletnih strani, izberite Sectigo EV Multi-Domain SSL.

Cenik razširjenih (EV) SSL certifikatov

Izbrani certifikat dodajte v košarico, nato pa znotraj košarice v okvirček napišite, za katero domeno ga potrebujete. Sledite korakom naročila in zaključite nakup. Na e-poštni naslov info@neoserv.si ali faks (+38659343045) nam pošljite vso potrebno dokumentacijo, da jo posredujemo izdajatelju certifikata.

To je vse, kar morate storiti. Če imate spletno gostovanje zakupljeno pri nas, vam bomo SSL certifikat namestili v roku petih dni. Brezplačno!

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.