Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

V kolikor že imate spletno stran, je zdaj pravi čas za dodatno domeno. Nove domenske končnice vam odpirajo možnost, da najdete privlačno in prepoznavno domeno, ki je še vedno prosta za registracijo.

Ali je uporaba nove generične domene dobra ideja?

ICANN (glavna neprofitna organizacija, ki koordinira globalni DNS) je opravila anketo med 6.000 rednimi uporabniki spleta. Več kot 54 % anketirancev ni prepoznalo novejših generičnih domen, kot so .EMAIL .PHOTOGRAPHY. in .TEL. Prav tako novejšim domenam ne zaupajo enako, kot npr. domenam .COM ali .NET.

Zapuščina uveljavljenih generičnih domen (.COM, .NET in .ORG) je izjemna, saj jih je prepoznalo 94 % anketirancev. Prav tako tem domenam zaupa več kot 90 % vprašanih. Ni torej presenečenje, da nepoznavanje in nezaupanje v nove domene zmanjšuje interes za uporabo le-teh.

Domenske končnice

Rezultati ankete so tudi pokazali, da je v Evropi in Severni Ameriki manj kot 40 % uporabnikov pripravljenih registrirati novo obliko domen. V Aziji, Južni Ameriki in Afriki, kjer so uporabniki bolj odprti za tehnične novosti, pa je takih uporabnikov že okrog 60 %.

Zakaj naj se odločim za dodatno domensko končnico?

Glede na anketo bi lahko rekli, da novejše generične domene niso uspešne, vendar ni tako. Tudi prve domene (.COM, .NET in .ORG) so potrebovale nekaj let, da so postale zaupanja vredne med širšo množico uporabnikov na spletu.

Če so domene .COM, .SI in .NET za vaše podjetje že zasedene, vam priporočamo, da se vseeno odločite za domeno, ki bi lahko predstavljala vašo dejavnost. Če ste na na primer fotograf, bo domenska končnica .PHOTOGRAPHY odlično predstavljala vašo dejavnost. Če imate turistično agencijo, pa bo odlična izbira domena .TRAVEL.

Prednost in unikatnost

Z novo generično domeno boste tudi vi imeli možnost, da prehitite konkurenco na spletu. Na spletni strani NEOSERV preverite prostost več kot 1.000 različnih domen. Preverite in registrirajte svojo!

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.