Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

Pogosto se zgodi, da lastniki spletnih strani večino časa namenijo oblikovanju in vsebini na strani, spletnemu gostovanju pa ne posvetijo dovolj pozornosti. V primeru, da boste izbrali neustrezno gostovanje, bo vaša spletna stran delovala počasneje ali pa se sploh ne bo naložila. Ena od težav nastopi tudi, če stran beleži povečan obisk. Ko pride do tega scenarija in vaša stran ne deluje optimalno, boste izgubili veliko obiskovalcev, najverjetneje pa tudi potencialnih strank.

Kdaj se izkaže, da imam neustrezen paket gostovanja?

V primeru, da je vaša stran ali objava predstavljena na katerem od popularnejših spletnih mest, ki imajo dnevno več deset tisoč obiskovalcev, lahko v zelo kratkem času pričakujete močno povečan naval obiskovalcev. Če bo vaša stran postala nedosegljiva in se bo izpisala napaka 508 (Resource Limit Reached), pomeni, da je vaš paket gostovanja preobremenjen.

Primer preobremenjenosti spletišča v praksi

Spletna stran našega naročnika pekoholik.si je bila omenjena na najbolj obiskani spletni strani v Sloveniji. Posledično se je v zelo kratkem času povečal tudi obisk, in sicer je stran v nekaj urah obiskovalo več 1000 obiskovalcev.

Trend obiska na strani

Iz primera je razvidno, da je bilo v določenem trenutku na strani tudi več kot 120 uporabnikov.

Trenutno število aktivnih uporabnikov

Nastalo situacijo smo rešili z nadgradnjo paketa gostovanja, tako da je stran ves čas nemoteno delovala.

Če vaša stran ne beleži občutno povečanega prometa, a vseeno ne deluje optimalno, najprej preverite porabo virov na paketu gostovanja. Vsak paket ima namreč določene omejitve strežniških virov, ki jih lahko preverite prek nadzorne plošče cPanel. Kako to storite, lahko preverite v pretekli blog objavi.

Drugi možni vzroki za upočasnjeno delovanje vaše spletne strani

Če je poraba virov v mejah normale, so za nastalo situacijo možni tudi naslednji vzroki:

  • Neoptimizirana ali zahtevna spletna stran, ki opravlja po več kompleksnih procesov hkrati.
  • Napake na spletni strani, na primer pri grafični predlogi ali vtičnikih.
  • Okužena spletna stran.

Kaj se zgodi, ko izberem napačen paket gostovanja?

Če bo do počasnega ali prekinjenega delovanja vaše strani prišlo večkrat in ne boste poskrbeli za ustrezen paket gostovanja, se lahko soočite s posledicami, ki bodo negativno vplivale na vašo spletno prisotnost.

Izguba prihodka ali bralcev

Ne glede na to, ali gre za spletno stran podjetja, spletno trgovino ali blog, boste v primeru, da je vaša stran nedosegljiva ali se nalaga prepočasi, izgubljali obiskovalce. Glede na raziskave kar 40 % obiskovalcev zapusti spletno stran, če se le-ta nalaga več kot 10 sekund. Tudi vaši redni obiskovalci bodo v primeru nedelovanja vaše spletne strani večinoma raje obiskali konkurenčno stran, česar si gotovo ne želite.

Odstrotek obiskovalcev, ki zapusti spletno stran

Vpliv na uvrstitve v iskalniku Google

Cilj je, da se vaša spletna stran med rezultati iskanj uvršča čim višje. Tudi če imate lepo oblikovano spletno stran z zelo kakovostno vsebino, bo v primeru, da je le-ta večkrat nedosegljiva, to negativno vplivalo na uvrščanje vaše strani. Google poleg vsebine pri razvrščanju upošteva tudi čas nalaganja strani in njeno delovanje. Njegov cilj namreč je, da spletnim obiskovalcem ponudi čim bolj relevantne vsebine, ki so prikazane na optimiziranih straneh. Zato je še kako pomembno, da imate ustrezno spletno gostovanje.

Kako izbrati pravi paket gostovanja?

Ko izberete ponudnika gostovanja, je pomembno, da se odločite za vrsto gostovanja, ki bo najbolj primerna za vašo spletno predstavitev. Med osnovne oblike storitve sodijo:

  • deljeno gostovanje: primerno za večino spletnih strani in trgovin,
  • VPS gostovanje: za večje spletne trgovine,
  • reseller gostovanje: za izdelovalce spletnih strani,
  • namensko gostovanje: za večja podjetja ter spletne razvijalce, ki potrebujejo lasten strežnik.

Ko boste izbrali ustrezno vrsto gostovanja, izberite paket gostovanja, kjer bodite pozorni na prostor na strežniku, število gostujočih domen, število e-poštnih predalov in spletni promet, ki ga podpira posamezni paket.

Brez skrbi – če se izkaže, da ste zakupili premajhen paket gostovanja, ga lahko pri NEOSERV kadarkoli nadgradite, doplačate pa samo razliko med paketoma. Dodatno vam nudimo tudi strokovno in prijazno podporo, na katero se lahko obrnete 24 ur na dan.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.