Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

Ena izmed najbolj enostavnih in cenovno ugodnih možnosti za izboljšanje rezultatov spletne prodaje je namestitev SSL certifikata. Čeprav je postopek zares preprost, pa večina lastnikov spletnih trgovin naredi usodno napako.

Svojim obiskovalcem namreč ne dajo jasnih znakov, da so namestili certifikat in da je nakupovanje povsem varno. Obiskovalcem ne sporočijo, da za trgovino stoji verodostojno podjetje in da so vsi občutljivi podatki zaščiteni z naprednim šifriranjem. Če že investirate v SSL certifikat, nikar ne storite te napake tudi sami!

V nadaljevanju spoznajte dva načina, s katerima boste svojim potencialnim strankam že na prvi pogled sporočili, da so njihovi osebni podatki zaščiteni, da je vaše podjetje preverjeno s strani priznanega izdajatelja certifikatov in da je spletno nakupovanje vsekakor varno.

Če se bodo obiskovalci tega zavedali, lahko pričakujete zadovoljnejše stranke in povečano spletno prodajo.

Kazalo

Kako obiskovalce opozoriti na uporabo SSL certifikata

https:// na začetku spletnega naslova ter ikona ključavnice v zgornjem delu brskalnika sta osnovna pokazatelja, da je na spletno trgovino nameščen SSL certifikat. Omenjenih vizualnih elementov je deležen vsak naročnik SSL certifikata, naj bo certifikat domenski, poslovni ali razširjeni.

Čeprav lahko izboljšane rezultate spletne prodaje pričakujete že zgolj z omenjenima pokazateljema, pa lahko z le nekaj dodatnega dela dosežete precej več.

1. Uporabite pečat – Trust Seal / Trust Logo

Ste vedeli, da vam ob nakupu SSL certifikata pripada tudi možnost uporabe pečata izdajatelja? Res je, in več kot le priporočljivo je to možnost izkoristiti, saj gre za dobro viden element, ki pri obiskovalcih ustvarja občutek zaupanja.

Certifikati Sectigo SSL vključujejo dve vrsti pečatov, in sicer Trust Seal in Trust Logo.

Trust Seal

Trust Seal je statična slika, ki obiskovalcem sporoča, da vaša spletna stran uporablja SSL certifikat. Za vse Sectigo SSL certifikate lahko implementirate naslednji Trust Seal pečat.

Sectigo Trust Seal

Če želite na svojo spletno stran dodati Sectigo Trust Seal, sledite postopku:

  • Namestite SSL certifikat na svojo domeno (če imate spletno gostovanje naročeno pri nas, to za vas opravimo mi).
  • Obiščite to stran, kjer boste našli ustrezno HTML kodo in navodila za namestitev pečata Trust Seal.

Trust Logo

Trust Logo je najpogosteje uporabljen indikator zaupanja spletnega mesta. Uporabite ga lahko, če se odločite za nakup poslovnega ali razširjenega Sectigo SSL certifikata (ne velja za Multi-Domain certifikate). Gre za pečat, na katerega lahko obiskovalec klikne in na ta način preveri podrobnosti o certifikatu in podjetju.

Trust Logo: Sectigo Instant SSLTrust Logo: Sectigo Positive SSL

Pri poslovnih in razširjenih SSL certifikatih Trust Logo prikazuje ime podjetja, URL domene, fizični naslov, ki je uporabljen v CSR, telefon, faks in e-poštni naslov, na katerega je bil certifikat izdan.

Če želite na svojo spletno stran dodati Sectigo Trust Logo, sledite postopku:

  • Namestite SSL certifikat na svojo domeno (če imate spletno gostovanje naročeno pri nas, to za vas opravimo mi).
  • Obiščite to stran, kjer boste našli ustrezno HTML kodo in navodila za namestitev pečata Trust Logo.

Sectigo Trust Logo

1. V spustnem meniju izberite vrsto potrdila.

2. Izberite želeno velikost pečata in ga prenesite s klikom na DOWNLOAD. Kliknite na gumb Continue.

3. Sliko pečata Trust Logo shranite na svoj paket gostovanja. Naložite jo v mapo, kjer je shranjena vaša spletna stran.

4. V naslednjem koraku preverite povezavo do slike. Prilepite URL slike v ustrezno polje in kliknite na gumb VERIFY.

5. Če ste uspešno sledili korakom, se bo v okvirju pojavila slika pečata Trust Logo. Kliknite na gumb Continue.

6. Nato se vam bosta prikazali dve HTML kodi, ki ju morate dodati v svojo spletno stran.

Če uporabljate WordPress, lahko HTML kodo dodate z uporabo brezplačnega vtičnika WPCode.

Ne glede na to, za kateri SSL certifikat se boste na koncu odločili, izkoristite vse prednosti, ki vam jih certifikati nudijo. Pečat dodajte na dobro vidno mesto spletne trgovine, da ga bodo obiskovalci opazili ter se zavedali, da je spletno nakupovanje varno.

Nekatere spletne trgovine se poslužujejo tudi umestitve pečata na zadnji korak naročila – poleg gumba “Naroči”. Tudi na ta način se odstotek opravljenih nakupov poveča.

Najbolje bo, da preizkusite različne možnosti in poiščete tisto, ki vaši spletni trgovini prinese najboljše rezultate.

2. Investirajte v poslovni (OV) ali razširjeni (EV) certifikat

Ali veste, zakaj poslovni in razširjeni SSL certifikat zagotavljata večji nivo varnosti uporabe spletne trgovine kot domenski? Zato, ker je s strani izdajatelja certifikata poleg preverbe lastništva domene opravljena tudi verifikacija podjetja.

  • Pri domenskem certifikatu kupec SSL certifikata na e-poštni naslov, ki je v WHOIS bazi naveden kot lastniški e-naslov domene, od izdajatelja certifikata prejme verifikacijsko e-sporočilo. S klikom na povezavo potrdi, da z domeno, za katero se izdaja SSL certifikat, zagotovo upravlja lastnik domene.
  • Pri poslovnem in razširjenem certifikatu se poleg verifikacije domene opravi tudi preverba podjetja, ki SSL certifikat naroča. Izdajatelj certifikata preveri dejanski obstoj podjetja, tip in status organizacije ter fizični naslov. Pri razširjenem certifikatu pa se opravi tudi verifikacija veljavnosti telefonske številke, čas obstoja podjetja, poravnanost davčnih obveznosti in nekatere druge preverbe.

Poslovni oz. razširjeni SSL certifikat je zanesljiv pokazatelj, da s spletno trgovino zagotovo upravlja kredibilno podjetje. Za pridobitev razširjenega certifikata Sectigo pa mora podjetje izpolnjevati tudi dodatne pogoje, npr. obstajati mora najmanj tri leta in imeti poravnane davčne obveznosti.

Kako torej ugotoviti, ali določena spletna trgovina uporablja poslovni oz. razširjeni SSL certifikat? Preprosto, s klikom na ikono ključavnice, ki se nahaja na levi strani URL naslova.

Prikaz informacije o uporabi SSL certifikata, pri katerem je bila opravljena tudi verifikacija podjetja, si oglejte na spodnjih slikah. Prva slika prikazuje brskalnik Google Chrome, druga pa Mozilla Firefox.

Google Chrome - SSL verificirano podjetjeMozilla Firefox - SSL verificirano podjetje

 

Največje slovenske spletne trgovine poslovni ali razširjeni SSL certifikat že uporabljajo. Zavedajo namreč se, da je investicija v varnost podatkov, verodostojnost podjetja ter zaupanje strank vredna precej več, kot morajo na letni ravni odšteti za to vrsto varnostnega certifikata.

Ne dovolite, da vas prehiti konkurenca!

Iskanje možnosti, kako se s spletno trgovino prebiti pred konkurenco, je lahko zelo zamudno in izredno drago. Sem ter tja pa se pokaže tudi enostavna in cenovno ugodna priložnost, ki precej doprinese k boljšim poslovnim rezultatom. Eno izmed teh nedvomno predstavljajo SSL certifikati.

Najbrž ste opazili tudi sami, da se vse več spletnih trgovin nahaja na varni https:// povezavi. Toda le malo je takšnih, ki koristijo vse prednosti SSL certifikata. Tudi uporaba poslovnih in razširjenih certifikatov je v Sloveniji še dokaj nizka, zaradi česar je investicija vanje še toliko bolj upravičena.

NEOSERV: SSL certifikati

Naj vaša spletna trgovina ne bo zgolj povprečna! Odločite se za razširjeni SSL certifikat, ki danes velja za sinonim spletne varnosti. Ne pozabite tudi na umestitev pečata na dobro vidno mesto, saj boste z njim svoje potencialne kupce še dodatno prepričali v zaključek naročila.

Lastnikom spletnih strani priporočamo, da se odločijo za certifikat Sectigo EV SSL, ki je med vsemi razširjenimi certifikati najugodnejši. Glede namestitve naj vas ne skrbi. V kolikor vaša spletna trgovina gostuje pri nas, vam SSL certifikat na paket gostovanja namestimo brezplačno!

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.