Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

Reseller gostovanje je spletno gostovanje, ki je namenjeno za nadaljnjo prodajo. To pomeni, da pri ponudniku gostovanja zakupite prostor na njegovem strežniku, ki ga potem ponujate svojim naročnikom. Omogoča vam ustvarjanje zaslužka ter svobodo pri določanju cen in kreiranju paketov gostovanja. Dodatna prednost je, da vam ni potrebno investirati v lastno strojno opremo, administracijo in vzdrževanje strežnika. Za vse to poskrbi ponudnik gostovanja, ki vam nudi tudi ustrezno tehnično podporo.

Najpogosteje se za to obliko gostovanja odločajo izdelovalci spletnih strani, spletni razvijalci, grafični oblikovalci in tisti, ki delujejo na različnih področjih IT-ja. Reseller gostovanje namreč omogoča uspešno razširitev obstoječe ponudbe.

Za koga je primerno reseller gostovanje

Prednosti

Največja prednost tovrstnega gostovanja je možnost ustvarjanja dodatnega zaslužka. Nudi vam tudi svobodo pri ustvarjanju ločenih cPanel računov ter paketov in cen gostovanja. Višina zaslužka je odvisna predvsem od tega, kako učinkovito prodajate svoje pakete in seveda tudi od števila naročnikov. Podjetjem, ki imajo veliko naročnikov, reseller gostovanje predstavlja odličen vir zaslužka in to na precej preprost način.

Izbira ustreznega paketa

Pri nas vam nudimo štiri pakete reseller gostovanja, ki se med seboj razlikujejo po kapaciteti prostora na strežniku. Izbirate lahko med paketi, ki ponujajo od 10 GB do 60 GB prostora.

Pri izbiri ustreznega paketa se osredotočite predvsem na to, koliko naročnikom želite ponuditi gostovanje in kako obsežne so njihove strani. Tudi če boste kasneje ugotovili, da ste zakupili neustrezen paket, ga lahko pri nas kadarkoli brez težav nadgradite.

Paketi reseller gostovanja

Da boste svojim naročnikom lahko ponudili kakovostno gostovanje, pa je dobro, da reseller gostovanje ponuja še:

  • neomejeno število gostujočih domen,
  • neomejeno količino mesečnega prenosa,
  • neomejeno število cPanel računov,
  • neomejeno število e-poštnih naslovov,
  • gostovanje na SSD strežnikih,
  • dosegljivost strežnika mora biti vsaj 99,9 %,
  • neomejeno število MySQL baz.

Celoten seznam zmogljivosti in storitev, ki jih omogočajo naši paketi reseller gostovanja, si lahko ogledate na: https://www.neoserv.si/reseller-gostovanje/primerjava-paketov.

Upravljanje reseller gostovanja

Svoj paket gostovanja boste urejali prek vrhunske nadzorne plošče cPanel WHM. Le-ta vam omogoča preprosto in pregledno ustvarjanje uporabniških računov in paketov gostovanja.

cPanel WHM

Tudi vaši naročniki bodo deležni vrhunske storitve, saj bodo svoje gostovanje urejali prek cPanel nadzorne plošče, ki jo odlikuje preprosta in napredna uporaba.

Odgovornosti

Ker boste ponujali gostovanje, bodo vaši naročniki od vas pričakovali tudi pomoč, predvsem pri različnih namestitvah, in podporo v primeru tehničnih težav. Če se zgodi, da jim ne boste znali odpraviti težave, se lahko obrnete na našo tehnično podporo. Pomagali vam bomo pripraviti ustrezno rešitev, ki jo boste lahko ponudili svojim naročnikom.

Nastavitev reseller paketa v 8 korakih

Ste ugotovili, da je reseller gostovanje prava izbira za vas? V nekaj preprostih korakih lahko uredite vse potrebno za spletno gostovanje, ki ga boste ponujali svojim naročnikom.

1. Na naši strani reseller gostovanje naročite želeni paket.

Izbira reseller gostovanja

2. Po opravljenem naročilu boste na svoj e-mail dobili podatke za dostop do nadzorne plošče cPanel WHM.

3. Ob prijavi v cPanel WHM boste prišli na vstopno stran, kjer lahko urejate vse v zvezi z naročenim reseller gostovanjem.

Nadzorna plošča cPanel WHM

4. Naslednji korak je, da ustvarite različne pakete gostovanja. V meniju poiščite rubriko Packages. S klikom na ikono Add a Package lahko ustvarite poljubno število paketov gostovanja, ki jih boste ponujali svojim strankam. Za posamezen paket lahko nastavite vse pomembne lastnosti.

Dodajanje paketa v cPanel WHM

5. Med nastavitvami poiščite tudi Featured List in izberite funkcije, ki naj bodo na voljo pri posameznem paketu.

Nastavitev featured list v cPanel WHM

6. Za pakete gostovanja lahko tudi ročno določite, katere funkcije naj bodo na voljo. V meniju, pod rubriko Packages kliknite na ikono Feature Manager. Vnesite želeno ime in kliknite na gumb Add a New Feature List. Iz seznama lahko izberete poljubno število funkcij.

Dodajanje feature list

7. V meniju poiščite rubriko cPanel in kliknite na ikono Branding. Tukaj lahko naložite logotip svojega podjetja in vpišete ostale podatke, da se bo nadzorna plošča cPanel vašim naročnikom prikazovala z informacijami vašega podjetja.

Ustvarjanje znamke v WHM

8. Ustvarite še nov cPanel račun, ki ga bodo uporabljali vaši naročniki. V rubriki Account Functions kliknete na ikono Create a New Account. V novem oknu vnesite podatke in s klikom na gumb Create boste ustvarili nov cPanel račun.

Ustavarjanje novega cPanel racuna

V nadzorni plošči cPanel WHM lahko nastavite in urejate še druge podatke za gostovanje, a za uspešen začetek bo dovolj, če upoštevate teh nekaj osnovnih nastavitev, ki smo jih opisali zgoraj. V primeru, da potrebujete pomoč pri nastavitvi reseller gostovanja, pa se lahko vedno obrnete na našo podporo.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.