AT - glavno mesto - Dunaj, Avstrija Več o Avstriji

Avstrija

Avstrija je srednjeevropska republika, ki je razdeljena na devet zveznih dežel, v katerih skupaj živi okoli 8,5 milijona prebivalcev. Gospodarstvo predstavljajo storitve (bančništvo in zavarovalništvo) ter industrija (kovinsko-predelovalna, avtomobilska, elektrokemija in inženiring). Med največje znamenitosti Avstrije spadajo Mozart, Sacher torta, Kitzbühel, Gradec in glavno mesto Dunaj.

Avstrija lokacija
Glavno mesto:
Dunaj
Uradni jezik:
nemščina
Denarna valuta:
EUR (€)
Omrežna številka:
+43
Število prebivalcev:
8.470.000
Površina:
83.879 km2
ISO koda:
AT
Več podatkov:
Povezava
Več o .at

Domena .AT je na voljo od leta 1988. Zaradi tradicije ima velik potencial, ki vam omogoča uspešno predstavitev na avstrijskem trgu.

Z uporabo nemškega jezika, ki je najbolj priporočljiv pri uporabi .AT domene, boste dosegli še ostale nemško govoreče dežele, kot sta Nemčija in Švica.

Dobra prepoznavnosti .AT domene pa vam prinaša še dodatno prednost pri spletni predstavitvi.

Registriranih je več kot 1,2 milijona domen s končnico .AT. Najbolj priljubljena stran je orf.at.

POGOJI ZA REGISTRACIJO

Vrhovni registrar za .AT domene je nic.at, podjetje iz Avstrije, s sedežem v Salzburgu.

Domeno lahko registrira vsaka pravna ali fizična oseba, brez omejitev. Registrirati je možno poljubno število domen s končnico .AT, za maksimalno 1 leto.

REGISTER:
nic.at
POGOJI:
Vir 1
MIN. DOLŽINA:
2
MAX. DOLŽINA:
63
MAX. OBDOBJE:
1 let
IDN znaki:
ne podpira
WHOIS zaščita:
Ni mogoča
Obuditev domene:
/
Lokalna prisotnost:
Ni potrebno
EPP koda za prenos:
podpira
CENIK
STORITEV:
OBDOBJE V LETIH IN POPUST:
CENA:
29,99 € 14,90 € NAROČI at DOMENO
Prenos brez podaljšanja ni mogoč.
Zakaj registrirati domene pri NEOSERV
Nadzorna plošča za domene
Brezplačna
e-pošta z domeno
Brezplačna
WHOIS zaščita
Instantna registracija
Brezplačno DNS gostovanje

Pogosta vprašanja

 • Kakšno znake lahko uporabim za ime .AT domene?

  Dovoljeni so vse črke (od a do z, brez šumnikov), številke (od 0 do 9). Možna je tudi uporaba pomišljaja (-), vendar ne na začetku in koncu imena domene.

 • Kaj se zgodi, če domene .AT ne podaljšam?

  V skladu s pravili registra je .AT domeno možno podaljšati šele en dan pred potekom registracije.

  Če domene ne podaljšate do dneva pred potekom, preide za 59 dni v obdobje "Redemption grace period". Obuditev domene v tem obdobju predstavlja dodatne stroške, ki jih določa glavni registrar. Če domene v tem času ne podaljšate, potem se briše iz sistema in vrne na trg, kjer je za registracijo dosegljiva vsem.

 • Ima .AT domena kakšne posebnosti?

  V skladu s pravili vrhovnega registra je .AT domeno možno podaljšati šele na dan poteka registracije. Domena se namreč samodejno podaljša na dan poteka (v kolikor je bila zabeležena transakcija za podaljšanje domene).

  Potek .AT domene deluje tako, da če register ne prejme zahtevka za podaljšanje domene 45 dni pred potekom, 30 dni pred potekom nosilec dobi obvestilo z naslovom - Domain Kündigung/Cancellation: ime-vase-domene.at. To pomeni, da ima nosilec še vedno v obdobju teh 30 dneh čas podaljšati domeno (poravnati obveznosti), na podlagi tega nato registrar vloži zahtevek za podaljšanje oz. prekinitev postopka poteka domene.

 • Kako Splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR) vpliva na domeno .AT?

  Zaradi sprejetja uredbe GDPR osebni podatki fizičnih oseb v bazi WHOIS niso javno vidni. To pomeni, da so vidni le ime domene, registrar in obvezni tehnični podatki, medtem ko ime in priimek nosilca domene, telefonska številka, e-poštni naslov in drugi osebni podatki niso vidni.

  Vsak nosilec domene (fizična oseba) ima pravico do prikazovanja osebnih podatkov v javni bazi WHOIS. Če želite, da so vaši podatki prikazani, se obrnite neposredno na vrhovnega registrarja za .AT domeno (nic.at).

  Za pravne osebe sprememb pri prikazovanju WHOIS podatkov ni.

 • V katerih primerih mi svetujete registracijo .AT domene?

  Če ciljate na avstrijski trg in nemško govoreče prebivalstvo oz. kupce, potem je .AT domena prava izbira za vas.

 • Moram pri registraciji .AT domene računati na kakšne dodatne oz. skrite stroške?

  Na našem ceniku so navedene dejanske cene (z vključenim DDV), ki veljajo za registracijo .AT domene. Pri registraciji ni nobenih dodatnih ali skritih stroškov.

  Potrebno pa je upoštevati, da vsaka sprememba WHOIS podatkov .AT domene (torej lastniških podatkov) pri .AT domenah stane 20 € + DDV. To je strošek vrhovnega registrarja .AT domen, ki ga mora ponudnik v vsakem primeru poravnati.

 • Kako prenesem domeno .AT k NEOSERV?

  Za prenos domene .AT potrebujete EPP kodo (Auth Code), ki jo pridobite pri svojem trenutnem registrarju. Ko dobite EPP kodo, nam jo sporočite preko e-pošte, mi pa bomo opravili vse potrebno za prenos vaše .AT domene.

 • Kako poteka menjava nosilca .AT domene?

  Če imate domeno .AT registrirano pri NEOSERV, potem nosilca domene lahko zamenjate v naročniškem centru Moj NEOSERV.