059 335 000 Od 8. do 16. ure
Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

DOMENE. UGODNO & HITRO.

Registracija in podaljšanje 300+ različnih domen po stalno nizkih cenah.

DE - glavno mesto - Berlin, Nemčija Več o Nemčiji

Nemčija

Nemčija je zahodno-evropska država z bogatimi gozdnatimi, rečnimi in gorskimi območji ter 2000-letno zgodovino. Med drugim je tudi dom velikih podjetij kot so Volkswagen, BMW, Siemens in Mercedes-Benz.

Nemčija lokacija
Glavno mesto:
Berlin
Uradni jezik:
nemščina
Denarna valuta:
EUR (€)
Omrežna številka:
+49
Število prebivalcev:
80.716.000
Površina:
357,168 km2
ISO koda:
DE
Več podatkov:
Povezava
www.
OPIS

.DE domene so ene izmed najbolj priljubljenih in pogosto registriranih državnih domenskih končnic.

Najbolj priljubljena je seveda v Nemčiji, zelo radi pa se za .DE domensko končnico odločijo podjetja ali posamezniki, ki želijo utrditi svojo prisotnost na nemških trgih.

Domena .DE je odlična izbira, če se želite približati nemško govoreči publiki oz. če želite biti kredibilni na nemških trgih.

Registriranih je že več kot 15.200.000 domen s končnico .DE.

POGOJI ZA REGISTRACIJO

Vrhovni registrar za .DE domene, DENIC eG, zahteva, da ima administrativni kontakt domene kontaktni naslov lociran v Nemčiji.

Upoštevajoč ta pogoj pa lahko .DE domene registrira vsak posameznik ali podjetje.

REGISTER:
DENIC eG
POGOJI:
Vir 1, Vir 2
MIN. DOLŽINA:
1
MAX. DOLŽINA:
63
MAX. OBDOBJE:
1 let
IDN znaki:
podpira
WHOIS zaščita:
Ni mogoča
Obuditev domene:
/
CENIK

STORITEV:

OBDOBJE V LETIH IN POPUST:

CENA:

14,99 € 9,99 € NAROČI .DE DOMENO
Prenos brez podaljšanja ni mogoč.
Zakaj registrirati domene pri
Preprosta nadzorna plošča za domene
Zaščita lastniških podatkov
Brezplačno DNS gostovanje
Takojšna registracija domen
Stalno
ugodne cene

10 najpogostejših vprašanj

 • Zakaj potrebujem domeno .DE?

  Domena .DE je odlična izbira, če se želite uveljaviti na nemških trgih in če se želite približati nemško govoreči publiki.

 • Kakšni so pogoji za registracijo domene .DE?

  Vrhovni registrar za .DE domene, DENIC eG, zahteva, da ima administrativni kontakt domene kontaktni naslov lociran v Nemčiji. Upoštevajoč ta pogoj pa lahko .DE domene registrira vsak posameznik ali podjetje.

 • Kaj se zgodi, če .DE domeni ne nastavimo veljavnih DNS strežnikov?

  Vrhovni registrar za .DE domene (DENIC eG) zahteva, da ima vsaka .DE domena vpisana najmanj dva DNS (Domain Name Server) strežnika, ki nista v istem C-razredu IP naslovov (primer: 91.223.182.xx). Na strežniku, kjer bo domena gostovala, mora biti ustvarjena DNS cona, v nasprotnem primeru DNS vpis ne bo uspešen.

  Pravilne DNS zapise je treba vpisati v roku 30 dni od registracije domene. V nasprotnem primeru jo bo vrhovni registrar (DENIC eG) izbrisal in vrnil na trg, kjer bo vsem na voljo za registracijo. V tem primeru vračilo denarja za registrirano domeno ni možno.

  Ali so vpisani pravi DNS strežniki, lahko preverite na https://www.denic.de/en/service/tools/nast.

  Ko bodo DNS strežniki osveženi, jih ponovno preverite na zgornji povezavi.

 • Za koliko let lahko registriram domeno .DE?

  Domeno .DE lahko registrirate za največ 10 let. Za večletne zakupe domen vam nudimo ugodne cene in še dodatne popuste.

 • Kaj se zgodi, če domene .DE ne podaljšam?

  Vašo Domeno .DE še lahko podaljšate do 36 dni po izteku. Če jo ne podaljšate v tem roku nastanejo dodatni stroški obnovitve, ki jih pokrijete vi, kupec domene. Stroške domene določa glavni registrar in jih ne določa naše podjetje. V primeru da domene ne podaljšate pravočasno, gre za 30 dni v karanteno, kar pomeni, da ni dostopna nikomur. V tem času tudi spletna stran ni vidna na spletu, vendar podatki, ki se nahajajo na našem strežniku niso izgubljeni. Potem se domena v roku od 5 do 10 dni, če jo ne podaljšate vrne na trg in je dosegljiva vsem, ki izpolnjujejo pogoje za nakup domene .DE.

 • Katere domene so nacionalne domene?

  Nacionalne domene so tiste, ki so rezervirane za posamezne države, državne skupnosti ali odvisna ozemlja. Označujemo jih z zapisom ccTLD, ki izhaja iz angleške zloženke country code top-level domain.

  Vse nacionalne domene so dvočrkovne:

  • .SI (Slovenija),
  • .DE (Nemčija),
  • .AT (Avstrija),
  • .IT (Italija),
  • .EU (Evropska unija),
  • itd.
 • Ali lahko registriram katerokoli nacionalno domeno?

  Pri registraciji nekaterih nacionalnih domen ni posebnih omejitev, medtem ko za druge veljajo določene geografske omejitve.

  Za domače .SI domene posebnih omejitev ni, saj jih lahko registrirajo tako organizacije kot tudi fizične osebe v Sloveniji ali tujini.

  Evropsko domeno .EU lahko registrirajo državljani Evropske unije ter organizacije s prijavljeno izpostavo, glavno pisarno ali sedežem poslovanja znotraj EU. Prav tako jo lahko registrirajo organizacije, ustanovljene znotraj evropske skupnosti.

  Domeno .DE lahko registrirate v primeru, da bo administrativni kontakt domene lociran v Nemčiji.

  Več o morebitnih omejitvah nacionalnih domen boste našli v opisih posameznih domenskih končnic, z dodatnimi vprašanji pa se lahko obrnete tudi na našo podporno ekipo.

 • V katerih primerih mi svetujete registracijo nacionalne domene?

  Registracijo nacionalne domene vam svetujemo v primeru, ko boste usmerjeni na točno določen trg.

  Če imate spletno stran v slovenskem jeziku, je daleč najbolje registrirati domeno .SI. Če ciljate na nemško govoreče prebivalstvo, registrirajte domeno .DE (oziroma .AT, če boste želeli doseči le avstrijski trg). Enako velja tudi za ostale države.

  Omenimo še priljubljeno domensko končnico .EU, ki je odlična predvsem za večjezične spletne strani, ki želijo doseči spletne uporabnike oz. prebivalce več evropskih držav.

 • Moram pri registraciji nacionalne domene računati na kakšne dodatne oz. skrite stroške?

  Na našem ceniku so navedene le dejanske cene (z vključenim DDV), ki veljajo za registracijo posameznih nacionalnih domen. Čeprav se marsikatero podjetje poslužuje skritih stroškov, je pri nas vse črno na belem, saj naših naročnikov na nikakršen način ne želimo zavajati.