Irska

Irska je parlamentarna republika, ki leži na skrajnem zahodu Evrope. Do 80-ih let prejšnjega stoletja je bila država pretežno kmetijsko usmerjena, po tem obdobju pa so glavno gospodarsko dejavnost prevzela visokotehnološka podjetja. Irska je glede na BDP ena izmed najbogatejših držav v EU.

Irska
Glavno mesto:
Dublin
Uradni jeziki:
irščina, angleščina
Denarna valuta:
EUR (€)
Omrežna številka:
+353
Število prebivalcev:
4.857.000
Površina:
70.273 km2
ISO koda:
IE
Več podatkov:
Povezava
Več o .ie

Na voljo je že od leta 1988 in zaradi svoje tradicije velja za zaupanja vredno domeno. Z njeno registracijo lokalnemu prebivalstvu pokažete svojo povezanost z irsko kulturo in okoljem.

Dodatno se z domeno .IE učinkovito predstavite na trgu z veliko kupno močjo, saj Irska spada med najbogatejše države v EU.

Ne glede na to, ali želite predstaviti svoj produkt ali osebno spletno stran .IE domena je primerna tako za posameznike, kot podjetja.

Registriranih je več kot 250.000 domen s končnico .IE. Najbolj priljubljena stran je independent.ie.

POGOJI ZA REGISTRACIJO

Vrhovni registrar za .IE domene je IE Domain Registry CLG, s sedežem v Dublinu na Irskem.

Domeno .IE lahko registrirajo vsi državljani Irske in podjetja registrirana na Irskem ter ostali, ki so povezani z Irsko. Če ustrezate pogojem za registracijo, preverite v rubriki pogosta vprašanja.

REGISTER:
IE Domain Registry CLG
POGOJI:
Vir 1
MIN. DOLŽINA:
3
MAX. DOLŽINA:
63
MAX. OBDOBJE:
10 let
IDN znaki:
ne podpira
WHOIS zaščita:
Ni mogoča
Obuditev domene:
/
Lokalna prisotnost:
Ni potrebno
EPP koda za prenos:
podpira
CENIK
STORITEV:
OBDOBJE V LETIH IN POPUST:
CENA:
29,57 € 25,00 € NAROČI ie DOMENO
Prenos brez podaljšanja ni mogoč.
Zakaj registrirati domene pri NEOSERV
Nadzorna plošča za domene
Brezplačna
e-pošta z domeno
Brezplačna
WHOIS zaščita
Instantna registracija
Brezplačno DNS gostovanje

Pogosta vprašanja

 • Kakšni so pogoji za registracijo .IE domene?

  Poleg državljanov Irske in podjetji registriranih na Irskem, lahko domeno .IE registrirajo tudi tisti, ki priložijo dve dokazili:

  1. Dokument / povezavo (link), ki dokazuje povezavo naročnika .IE domene z Irsko. Na primer pogodba z irskim podjetjem, ali dokument, ki dokazuje poslovanje podjetja na Irskem, lahko tudi račun iz Irske itn.

  2. Dokument, kjer opišete razlog, zakaj želite registrirati domeno .IE ter kakšna bo vsebina spletne strani / aplikacije na tej domeni.

  Sam postopek registracije lahko traja več tednov.

 • Kakšen je strošek podaljšanja .IE domene?

  Podaljšanje .IE domene vam pri NEOSERV ponujamo po akcijski ceni. Točno ceno lahko preverite preko telefona 059 335 000 ali e-pošte info@neoserv.si.

 • Ima .IE domena kakšne posebnosti?

  Vrhovni register za .IE domeno ima v svojih pogojih določeno, da je domeno možno podaljšati šele na dan poteka registracije.

  .IE domena, za katero je naročeno (in plačano) podaljšanje, se samodejno podaljšana šele na dan poteka domene.

 • Kako prenesem domeno .IE k NEOSERV?

  Za prenos .IE domene k NEOSERV, potrebujete EPP kodo (Auth Code), ki jo dobite pri svojem obstoječem registrarju. Ko nam kodo pošljete, bomo v vašem imenu opravili prenos .IE domene.

 • Kako poteka menjava nosilca .IE domene?

  Menjava nosilca .IE domene je možna v primeru, da nov nosilec domene ustreza pogojem za registracijo .IE domene.

  Nosilca domene zamenjate v dveh korakih:

  1. S strani trenutnega registrarja je treba pridobiti podpisan dokument, kjer so razvidni administrativni podatki trenutnega nosilca .IE domene. Ta dokument mora vsebovati še izjavo, zakaj se opravlja sprememba nosilca domene ter podpisano izjavo, da se obstoječi nosilec .IE domene strinja s tem, da domena dobi novega nosilca.

  2. Novi nosilec mora priložiti dokazila, ki so potrebna za registracijo domene ter svoje kontaktne podatke, ki veljajo kot nov administrativni kontakt.