059 335 000 Od 8. do 16. ure
Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

DOMENE. UGODNO & HITRO.

Registracija in podaljšanje 300+ različnih domen po stalno nizkih cenah.

IT - glavno mesto - Rim, Italija Več o Italiji

Italija

Italija je unitarna parlamentarna republika v južni Evropi. Je visoko razvita država, ki ima po obsegu BDP-ja tretje največje gospodarstvo v evroobmočju. Najpomembnejši gospodarski sektorji predstavljajo trgovina na debelo in drobno, gostinska dejavnost in industrija. Po številu prebivalcev se Italija uvršča na četrto mesto med članicami EU.

Italija lokacija
Glavno mesto:
Rim
Uradni jezik:
italijanščina
Denarna valuta:
EUR (€)
Omrežna številka:
+39
Število prebivalcev:
61.850.000
Površina:
301.318 km2
ISO koda:
IT
Več podatkov:
Povezava
www.
OPIS

Domena .IT je na voljo od leta 1987. Zaradi tradicije ima velik potencial za grajenje blagovne znamke in simbolizira ’’narejeno v Italiji’’.

Z njeno registracijo boste lahko uveljavili osebno prisotnost ali svoje podjetje na italijanskem trgu.

Domena .IT je torej odlična izbira, če se želite približati italijansko govoreči publiki oz. če želite biti kredibilni na italijanskih trgih.

Registriranih je več kot 2,9 milijona domen s končnico .IT. Najbolj priljubljena stran je libero.it.

POGOJI ZA REGISTRACIJO

Vrhovni registrar za .IT domene je Registro .it, podjetje iz Italije, s sedežem v Pisi.

Registracijo .IT domene lahko opravite vsi, ki imate državljanstvo, naslov bivanja ali sedež podjetja na evroobmočju ali v eni izmed držav: Liechtenstein, Norveška, Islandija, Vatikan, San Marino ali Švica.

REGISTER:
Registro .it
POGOJI:
Vir 1
MIN. DOLŽINA:
3
MAX. DOLŽINA:
63
MAX. OBDOBJE:
10 let
IDN znaki:
ne podpira
WHOIS zaščita:
Ni mogoča
Obuditev domene:
/
CENIK

STORITEV:

OBDOBJE V LETIH IN POPUST:

CENA:

14,99 € 9,99 € NAROČI .IT DOMENO
Prenos brez podaljšanja ni mogoč.
Zakaj registrirati domene pri
Preprosta nadzorna plošča za domene
Zaščita lastniških podatkov
Brezplačno DNS gostovanje
Takojšna registracija domen
Stalno
ugodne cene

10 najpogostejših vprašanj

 • Zakaj mi priporočate registracijo domene .IT?

  V kolikor se želite približati italijansko govoreči publiki, je domena .IT prava izbira. Na spletu je prisotna že od leta 1987, zato velja za zaupanja vredno domeno, kar bo pozitivno vplivalo na obisk na vaši spletni strani.

 • Koliko domen .IT lahko registriram?

  Pri številu registraciji ni omejitev. Registrirate jih lahko poljubno število, če seveda katera od domen že ni zasedena.

 • Kaj se zgodi, če domene .IT ne podaljšam?

  Domeno .IT lahko podaljšate še 15 dni po poteku registracije, kar imenujemo "Renewal grace period". Če jo ne podaljšate v tem času domena za nadaljnjih 30 dni preide v obdobje "Redemption grace period". Obuditev domene v tem obdobju predstavlja dodatne stroške, ki jih določa glavni registrar Registro. IT. Če domene tudi v tem času ne podaljšate, potem se briše iz sistema in vrne na trg, kjer je za registracijo dosegljiva vsem.

 • Katere domene so nacionalne domene?

  Nacionalne domene so tiste, ki so rezervirane za posamezne države, državne skupnosti ali odvisna ozemlja. Označujemo jih z zapisom ccTLD, ki izhaja iz angleške zloženke country code top-level domain.

  Vse nacionalne domene so dvočrkovne:

  • .SI (Slovenija),
  • .DE (Nemčija),
  • .AT (Avstrija),
  • .IT (Italija),
  • .EU (Evropska unija),
  • itd.
 • Ali lahko registriram katerokoli nacionalno domeno?

  Pri registraciji nekaterih nacionalnih domen ni posebnih omejitev, medtem ko za druge veljajo določene geografske omejitve.

  Za domače .SI domene posebnih omejitev ni, saj jih lahko registrirajo tako organizacije kot tudi fizične osebe v Sloveniji ali tujini.

  Evropsko domeno .EU lahko registrirajo državljani Evropske unije ter organizacije s prijavljeno izpostavo, glavno pisarno ali sedežem poslovanja znotraj EU. Prav tako jo lahko registrirajo organizacije, ustanovljene znotraj evropske skupnosti.

  Domeno .DE lahko registrirate v primeru, da bo administrativni kontakt domene lociran v Nemčiji.

  Več o morebitnih omejitvah nacionalnih domen boste našli v opisih posameznih domenskih končnic, z dodatnimi vprašanji pa se lahko obrnete tudi na našo podporno ekipo.

 • V katerih primerih mi svetujete registracijo nacionalne domene?

  Registracijo nacionalne domene vam svetujemo v primeru, ko boste usmerjeni na točno določen trg.

  Če imate spletno stran v slovenskem jeziku, je daleč najbolje registrirati domeno .SI. Če ciljate na nemško govoreče prebivalstvo, registrirajte domeno .DE (oziroma .AT, če boste želeli doseči le avstrijski trg). Enako velja tudi za ostale države.

  Omenimo še priljubljeno domensko končnico .EU, ki je odlična predvsem za večjezične spletne strani, ki želijo doseči spletne uporabnike oz. prebivalce več evropskih držav.

 • Moram pri registraciji nacionalne domene računati na kakšne dodatne oz. skrite stroške?

  Na našem ceniku so navedene le dejanske cene (z vključenim DDV), ki veljajo za registracijo posameznih nacionalnih domen. Čeprav se marsikatero podjetje poslužuje skritih stroškov, je pri nas vse črno na belem, saj naših naročnikov na nikakršen način ne želimo zavajati.