IT - glavno mesto - Rim, Italija Več o Italiji

Italija

Italija je unitarna parlamentarna republika v južni Evropi. Je visoko razvita država, ki ima po obsegu BDP-ja tretje največje gospodarstvo v evroobmočju. Najpomembnejši gospodarski sektorji predstavljajo trgovina na debelo in drobno, gostinska dejavnost, industrija in kmetijstvo. Po številu prebivalcev se Italija uvršča na tretje mesto med članicami EU.

Italija lokacija
Glavno mesto:
Rim
Uradni jezik:
italijanščina
Denarna valuta:
EUR (€)
Omrežna številka:
+39
Število prebivalcev:
58.853.000
Površina:
301.340 km2
ISO koda:
IT
Več podatkov:
Povezava
Več o .it

Domena .IT je nacionalna domena Italije. Na voljo je od leta 1987. Zaradi tradicije ima velik potencial za grajenje blagovne znamke in simbolizira "narejeno v Italiji".

Z njeno registracijo boste lahko uveljavili osebno prisotnost ali svoje podjetje na italijanskem trgu.

Domena .IT je torej odlična izbira, če se želite približati italijansko govoreči publiki oz. če želite povečati svojo kredibilnost na italijanskem trgu.

Registriranih je več kot 3,5 milijona domen s končnico .IT. Najbolj obiskana spletna stran z italijansko nacionalno končnico je amazon.it.

POGOJI ZA REGISTRACIJO

Vrhovni registrar za .IT domene je Registro .it, podjetje iz Italije s sedežem v mestu Pisa v Toskani.

Registracijo .IT domene lahko opravite vse polnoletne osebe, ki imate državljanstvo, naslov bivanja ali sedež podjetja v evroobmočju (EEA) ali v eni izmed držav: Vatikan, San Marino, Švica, Velika Britanija.

REGISTER:
Registro .it
POGOJI:
Vir 1
MIN. DOLŽINA:
3
MAX. DOLŽINA:
63
MAX. OBDOBJE:
1 let
IDN znaki:
ne podpira
WHOIS zaščita:
Ni mogoča
Obuditev domene:
/
Lokalna prisotnost:
Ni potrebno
EPP koda za prenos:
podpira
CENIK
STORITEV:
OBDOBJE V LETIH IN POPUST:
CENA:
18,99 € 9,99 € NAROČI it DOMENO
Prenos brez podaljšanja ni mogoč.
Zakaj registrirati domene pri NEOSERV
Nadzorna plošča za domene
Brezplačna
e-pošta z domeno
Brezplačna
WHOIS zaščita
Instantna registracija
Brezplačno DNS gostovanje

Pogosta vprašanja

 • Zakaj mi priporočate registracijo domene .IT?

  V kolikor se želite približati italijansko govoreči publiki, je domena .IT prava izbira. Na spletu je prisotna že od leta 1987, zato velja za zaupanja vredno domeno, kar bo pozitivno vplivalo na obisk na vaši spletni strani.

 • Koliko domen .IT lahko registriram?

  Pri številu registraciji ni omejitev. Registrirate jih lahko poljubno število, če seveda katera od želenih domen ni že zasedena.

 • Ali moram ob registraciji .IT domene predložiti kakšno dokumentacijo?

  Če domeno .IT registrira fizična oseba, mora le-ta predložiti številko osebnega dokumenta ali potnega lista. Državljani Italije morajo predložiti Italian Codice Fiscale.

  Pravne osebe morajo predložiti davčno številko.

 • Ali ima domena .IT kakšne posebnosti?

  Domena .IT domena spada med tiste domene, kjer se ob prenosu samodejno spremeni tudi datum poteka njene registracije.

  Primer: Vaša .IT domena je registrirana do 6. 10. 2023. Domeno ste dne 22. 1. 2023 prenesli k drugemu registrarju, zato je domena po novem registrirana do 22. 1. 2024.

 • Kaj se zgodi, če domene .IT ne podaljšam?

  Domeno .IT lahko podaljšate še 15 dni po poteku registracije, kar imenujemo "Renewal grace period". Če je ne podaljšate v tem času, domena za nadaljnjih 30 dni preide v obdobje "Redemption grace period". Obuditev domene v tem obdobju predstavlja dodatne stroške, ki jih določa glavni registrar Registro .it. Če domene tudi v tem času ne podaljšate, se briše iz sistema in vrne na trg, kjer je za registracijo zopet dosegljiva vsem.

 • Kako domeno .IT prenesem k drugemu registrarju?

  Prenos domene .IT se izvaja s pomočjo EPP kode (Auth Code). Pridobite jo pri svojem trenutnem registrarju. EPP kodo potem sporočite novemu registrarju, ki opravi vse potrebno za prenos .IT domene. Ob prenosu se samodejno spremeni tudi datum poteka registracije domene.

 • Kako spremenim nosilca .IT domene?

  Če želite spremeniti nosilca .IT domene, najprej iz spletne strani vrhovnega registrarja prenesite obrazec. Izpolnjenega nato pošljite na e-naslov registro@pec.nic.it ali fax +39 050 54 24 20.