059 335 000 Od 8. do 16. ure
Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

DOMENE. UGODNO & HITRO.

Registracija in podaljšanje 300+ različnih domen po stalno nizkih cenah.

Domena .ME (jaz) se v angleščini uporablja za osebno naravnane spletne strani.

V Sloveniji se uporablja kot domena z osebnim zaimkom (npr.: odpelji.me).

Veliko podjetij iz lestvice Fortune 500 uporablja .ME za svoje spletne predstavitve.

Na .ME domeni deluje prvi CRM sistem, ki vsebuje elemente računalniških iger.

Domena Meet.ME je bila novembra 2011 prodana za 450.000 €.

www.
OPIS

Domena .ME je bila ustanovljena leta 2007. Predstavlja vrhnjo nacionalno domeno Črne gore. Zaradi možnosti registracije v komercialne namene je postala popularna tudi za poslovne in osebne spletne predstavitve, bloge in druge osebno naravnane strani.

Z domeno .ME lahko odlično kombinirate slovenska in angleška imena domen. Nekaj zanimivih primerov: testiraj.me, zavrti.me, poljubi.me, teach.me, find.me, kiss.me.

Trenutno je registriranih več kot 1.000.000 domen s končnico .ME. Najbolj priljubljena stran s končnico .ME je rojadirecta.me.

POGOJI ZA REGISTRACIJO

Vrhovni registrar za .ME domeno je doMEn d.o.o., podjetje iz Črne gore.

Domena nima nobenih splošnih ali geografskih omejitev pri registraciji. Registrirajo jo lahko vsi, ki se želijo predstaviti na črnogorskem spletnem trgu ali jo uporabiti za komercialne namene.

REGISTER:
doMEn d.o.o.
POGOJI:
Vir 1
MIN. DOLŽINA:
2
MAX. DOLŽINA:
63
MAX. OBDOBJE:
10 let
IDN znaki:
ne podpira
WHOIS zaščita:
4,88 €
Obuditev domene:
/
CENIK

STORITEV:

OBDOBJE V LETIH IN POPUST:

CENA:

31,72 € 26,84 € NAROČI .ME DOMENO
Prenos brez podaljšanja ni mogoč.
Zakaj registrirati domene pri
Preprosta nadzorna plošča za domene
Zaščita lastniških podatkov
Brezplačno DNS gostovanje
Takojšna registracija domen
Stalno
ugodne cene

10 najpogostejših vprašanj

 • Za kakšne strani je najbolje uporabiti .ME?

  Domena .ME omogoča širok spekter spletne uporabe. Odlična je za osebne spletne predstavitve in predstavitev na črnogorskem trgu. Uporabna je tudi, kot poslovno in marketinško orodje. Z izbiro ustreznega imena namreč lahko potencialnim strankam že z domeno poveste, kaj ponujate, oziroma jih zvabite na svojo spletno stran.

 • Ali je domena .ME popularna in zaupanja vredna domena?

  .Me zagotovo spada med bolj priljubljene domene, saj je registriranih že več kot milijon. S tem si je domena pridobila tudi veliko stopnjo zaupanja. Zgovoren je tudi podatek, da so svojo domeno .ME registrirale tudi večje korporacije, kot so Google (google.me), Facebook (fb.me), WordPress (wp.me), Time Magazine (ti.me) in druge.

 • Domeno .ME sem pozabil podaljšati, kaj lahko storim?

  Domeno .ME lahko podaljšate do 36 dni po poteku registracije. Po tem obdobju domena za 30 dni preide v karanteno, kjer imate samo vi pravico, da jo ponovno aktivirate. Aktivacija v tem obdobju je povezana s stroški, ki jih določa vrhovni registrar. Če domene tudi v tem času ne podaljšate, se v roku petih dni vrne na trg, kjer je za registracijo na voljo vsem.

 • Katere domene so nacionalne domene?

  Nacionalne domene so tiste, ki so rezervirane za posamezne države, državne skupnosti ali odvisna ozemlja. Označujemo jih z zapisom ccTLD, ki izhaja iz angleške zloženke country code top-level domain.

  Vse nacionalne domene so dvočrkovne:

  • .SI (Slovenija),
  • .DE (Nemčija),
  • .AT (Avstrija),
  • .IT (Italija),
  • .EU (Evropska unija),
  • itd.
 • Ali lahko registriram katerokoli nacionalno domeno?

  Pri registraciji nekaterih nacionalnih domen ni posebnih omejitev, medtem ko za druge veljajo določene geografske omejitve.

  Za domače .SI domene posebnih omejitev ni, saj jih lahko registrirajo tako organizacije kot tudi fizične osebe v Sloveniji ali tujini.

  Evropsko domeno .EU lahko registrirajo državljani Evropske unije ter organizacije s prijavljeno izpostavo, glavno pisarno ali sedežem poslovanja znotraj EU. Prav tako jo lahko registrirajo organizacije, ustanovljene znotraj evropske skupnosti.

  Domeno .DE lahko registrirate v primeru, da bo administrativni kontakt domene lociran v Nemčiji.

  Več o morebitnih omejitvah nacionalnih domen boste našli v opisih posameznih domenskih končnic, z dodatnimi vprašanji pa se lahko obrnete tudi na našo podporno ekipo.

 • V katerih primerih mi svetujete registracijo nacionalne domene?

  Registracijo nacionalne domene vam svetujemo v primeru, ko boste usmerjeni na točno določen trg.

  Če imate spletno stran v slovenskem jeziku, je daleč najbolje registrirati domeno .SI. Če ciljate na nemško govoreče prebivalstvo, registrirajte domeno .DE (oziroma .AT, če boste želeli doseči le avstrijski trg). Enako velja tudi za ostale države.

  Omenimo še priljubljeno domensko končnico .EU, ki je odlična predvsem za večjezične spletne strani, ki želijo doseči spletne uporabnike oz. prebivalce več evropskih držav.

 • Moram pri registraciji nacionalne domene računati na kakšne dodatne oz. skrite stroške?

  Na našem ceniku so navedene le dejanske cene (z vključenim DDV), ki veljajo za registracijo posameznih nacionalnih domen. Čeprav se marsikatero podjetje poslužuje skritih stroškov, je pri nas vse črno na belem, saj naših naročnikov na nikakršen način ne želimo zavajati.