Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

V tem članku si bomo pogledali, kako uporabiti MailScanner orodje, ki ga imate nameščenega v cPanel-u za zmanjšanje prejemanja nezaželene e-pošte. MailScanner je orodje, ki nam z različnimi tehnikami samodejno filtrira nezaželeno e-pošto (SPAM).

MailScanner

Stalno prejemanje nezaželene e-pošte (SPAM) nam polni poštni predal, nezaželena e-pošta (SPAM) lahko vsebuje viruse in zlonamerne povezave.

Ko omogočite MailScanner, ta uporablja oceno verjetnosti, da je prejeta e-pošta nezaželena (SPAM). Z nastavitvami MailScanner orodja lahko na več načinov označite ali preusmerite nezaželena e-mail sporočila v določene mape, ali pa jih preprosto izbrišete.

Čeprav lahko nastavite MailScanner, da vam samodejno izbriše sporočila, označena kot nezaželena (SPAM), vam priporočamo, da si nastavite ustrezne filtre, in si tako nezaželeno pošto preusmerite v za to primerno mapo.

 

Omogočanje MailScannerja

Ker želimo poskrbeti za čim boljšo vašo varnost in delovanje naših storitev, imamo na naših strežnikih že kot privzeto omogočeno orodje MailScanner. Vi pa si ga lahko priredite vašim potrebam.

Za nastavljanje MailScanner orodja v cPanel-u sledite naslednjim navodilom:

1. Prijavite se v vaš cPanel.

2. V razdelku Pošta (Mail) poiščete in kliknite na MailScanner.MailScaner

3. Kliknite na Other settings. Za omogočanje avtomatskega izbrisa nezaželene e-pošte (SPAM), uredite oceno verjetnosti (scoring spaM). In potrdite s klikom na Change.Nastavitve MailScanner

Ocena verjetnosti (Score): manjša je ocena – več nezaželene e-pošte bo izbrisano in obratno. Ob nastavitvi score na 1 bo MailScanner bolj agresivno brisal e-poštna sporočila, če pa nastavite avtomatsko zaznavanje na 10, bo v poštni predal prispelo več pošte z nezaželeno vsebino, ker ne bo samodejno izbrisana.

 

Nastavljanje MailScanner orodja v cPanelu

1. V razdelku Pošta (Mail) poiščete in kliknite na MailScanner.

2. Na strani MailScanner kliknite Email Black/ Whitelist settings.

 

3. V Spam Whitelist okencu za besedilo lahko sami vnesete e-mail naslove, katerih pošiljatelje poznate in jim zaupate.

4. V Spam Blacklist okencu za besedilo lahko sami vnesete e-mail naslove, ki so poznani kot pošiljatelji nezaželene pošte.

Ko dodajate določen e-mail naslov na whitelist oziroma blacklist, ob vpisu imena poleg domene ne pozabite vpisati celotnega e-mail naslova, na primer info@vasadomena.si.

Če bi želeli blokirati oziroma omogočiti vse e-mail naslove, vezane na določeno domeno, pa pred znak @ namesto imena vpišite zvezdico (*), na primer *@vasadomena.si.

7. Da shranite nove nastavitve, kliknite Change.Nastavitve white/ blacklist

Za več informacij o MailScanneru lahko obiščete njihovo uradno stran:

Za dodatno pomoč nas lahko pokličete na 059 335 000 ali nam pišete na info@neoserv.si.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.