Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

Prikazovanje PHP napak in opozoril vam lahko zelo pomaga pri izdelavi vaše spletne strani ter nadaljnjem preverjanju delovanja, saj je s tem analiza težav in potrebnih popravkov na spletni strani veliko enostavnejša.

Prikazovanje PHP napak in opozoril lahko vklopite v svoji nadzorni plošči cPanel, razdelek Software, ikona Izberi PHP Verzijo.

cPanel (Jupiter) - Izberi PHP verzijo

1. Preverite dodatne nastavitve, tako da na vrhu izberete možnost Options.

cPanel - PHP options

2. Vključite možnost display_errors, tako da obkljukate polje na desni strani.

Prikaži napake

3. Pri nastavitvi error_reporting izberite vrednost E_ALL & –E_NOTICE.

Nastavite javljanje napak

Nove nastavitve se bodo po spremembi shranile samodejno.

Določene napake se vam izpišejo kar na vaši spletni strani, ko jo obiščete, vse napake pa se zabeležijo v datoteko error_log.

Kako omogočiti zapisovanje napak v error_log?

Dobro prakso iskanja PHP napak in opozoril torej predstavlja uporaba datoteke error_log. Zapisovanje napak in opozoril v datoteko error_log vključite na prej omenjeni strani nadzorne plošče cPanel: Software -> Izberi PHP Verzijo -> Options. Nato pa le še obkljukate polje pri postavki log_errors.

cPanel - log_errors

Datoteka error_log se vedno kreira v tisti mapi, kjer se nahaja .php datoteka, v kateri se je generiralo opozorilo oziroma v kateri je prišlo do napake.

Primer: do napake je prišlo v datoteki /wp-content/plugins/contact-form-7/wp-contact-form-7.php. Če je zapisovanje napak in opozoril v error_log na paketu gostovanja vključeno, se napaka zabeleži v datoteko /wp-content/plugins/contact-form-7/error_log.

Prikaz error_log datoteke

Če se na vaši spletni strani pojavljajo napake, vam svetujemo, da zapisovanje napak v error_log na svojem paketu gostovanja vključite. Na ta način boste hitreje našli vzrok za napake in jih tudi lažje odpravili.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo tudi preko telefona ali e-pošte.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.