Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

Nadzorna plošča WHM, v kateri ustvarjate in upravljate s cPanel računi, je namenjena naročnikom Reseller gostovanja. Oglejte si, kako dostopate do nadzorne plošče WHM ter kako znotraj nje urejate pakete gostovanja in cPanel račune.

1. Dostop do WHM

Do WHM vmesnika lahko dostopate preko naročniškega centra Moj NEOSERV (prva stran, stolpec na levi strani) ali preko imena strežnika (https://ime-streznika/whm).

Ime strežnika je zapisano v vašem naročniškem centru Moj NEOSERV (zavihek “Vaše domene/gostovanje” – kliknite na izbrani paket in preverite podatke v sivem polju), zapisano pa je tudi že v samem naslovu vašega Reseller paketa gostovanja.

Moj NEOSERV - Dostop do WHM

2. Paketi in cPanel računi

V WHM vmesniku lahko določite tako pakete kot tudi cPanel račune.

Razlika je v tem, da je cPanel račun dejanski račun, kamor vežete domeno ali domene in kamor nato naložite datoteke spletne strani, ustvarite e-poštne predale itd. Paketi pa določajo, kakšne so omejitve posamičnega cPanel računa, na primer količina prostora, število domen, ki se jih na paket lahko doda itd. (paketi so torej kot na primer naši Beli, Oranžni, Zeleni, Modri in Rdeči paketi gostovanja).

Paketi gostovanja

V novem WHM vmesniku še ni vnaprej določenih paketov gostovanja. Svoje pakete lahko ustvarite pod Packages -> Add a Package (za lažje iskanje lahko “Add a Package” vpišete v iskalno vrstico v meniju na levi strani), kjer boste paketom lahko določili parametre.

Pri postavki Monthly Bandwidth Limit (MB) je potrebno določiti neko vrednost (določite na primer 999999 ali izberite že privzeto vrednost) za pravilno delovanje paketa gostovanja. Privzeta vrednost je že dovolj velika, da ne bo presežena.

WHM - Add a Package

Pakete lahko tudi naknadno modificirate, če v meniju izberete Edit a Package. Modifikacija posamičnega paketa vpliva na vse cPanel račune, ki ga uporabljajo.

cPanel računi

cPanel računi so dejanski računi, ki jih ustvarite in na katere vežete posamično domeno ali več domen. Nov račun lahko ustvarite, če v meniju na levi izberete Account Functions -> Create a New Account. Tam določite nosilno domeno in želeni paket gostovanja za ta cPanel račun.

WHM - Create a New Account

Seznam obstoječih cPanel računov lahko preverite pod Account Information -> List Accounts. Če želite posamezen cPanel račun urediti, kliknite na znak + pred računom.

WHM - urejanje cPanel računa (1)

Tu so prikazane dodatne možnosti za upravljanje s cPanel računom. Prav tako lahko na tem mestu spremenite geslo za vpis v cPanel račun.

WHM - urejanje cPanel računa (2)

Za dodatno pomoč nas lahko pokličete na 059 335 000 ali nam pišete na info@neoserv.si.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.