Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

Nadzorna plošča WHM, v kateri ustvarjate in upravljate s cPanel računi, je namenjena naročnikom Reseller gostovanja.

1. DOSTOP

Do WHM vmesnika lahko dostopate preko naročniškega centra Moj NEOSERV (prva stran, stolpec na levi strani) ali preko imena strežnika (https://ime-streznika/whm).

Ime strežnika je zapisano v vašem naročniškem centru Moj NEOSERV (zavihek “Vaše domene/gostovanje” – kliknite na izbrani paket in preverite podatke v sivem polju), zapisano pa je tudi že v samem naslovu vašega Reseller paketa gostovanja.

WHM naslov v Moj NEOSERV

2. Paketi in cPanel računi

V WHM vmesniku lahko določite tako pakete kot tudi cPanel račune.

Razlika je v tem, da je cPanel račun dejanski račun, kamor vežete domeno ali domene in kamor nato naložite datoteke spletne strani, ustvarite e-poštne predale itd. Paketi pa določajo, kakšne so omejitve posamičnega cPanel računa, na primer količina prostora, število domen, ki se jih na paket lahko doda itd. (paketi so torej kot na primer naši Beli, Oranžni, Zeleni, Modri in Rdeči paketi gostovanja).

Paketi gostovanja

V novem WHM vmesniku še ni vnaprej določenih paketov gostovanja. Svoje pakete lahko ustvarite pod “Add a Package” (za lažje iskanje lahko to kar vpišete v iskalno vrstico v meniju na levi strani), kjer boste paketom lahko določili parametre.

OPOMBA: pri postavki “Monthly Bandwidth (MB)” je potrebno določiti neko vrednost (na primer 999999 ali izberite že privzeto vrednost) za pravilno delovanje paketa gostovanja. Privzeta vrednost je že dovolj velika, da ne bo presežena.WHM - Add a Package

Pakete lahko tudi naknadno modificirate, če v meniju izberete “Edit a Package“. Modifikacija posamičnega paketa vpliva na vse cPanel račune, ki ga uporabljajo.

cPanel računi

cPanel računi so dejanski računi, ki jih ustvarite in na katere vežete posamično ali več domen. Nov paket ustvarite, če v meniju na levi izberete “Create a New Account“. Tam lahko določite nosilno domeno in želeni paket gostovanja za ta cPanel račun.

WHM - Dodajanje cPanel računa

Seznam trenutnih cPanel računov lahko preverite pod “List Accounts“. Če želite posamičen cPanel račun naknadno modificirati, lahko izberete “Modify Account“.

Druga možnost je, da izberete “List Accounts” ter pred cPanel računom kliknete znak “+“, da se vam prikažejo še dodatne možnosti za upravljanje s cPanel računom. Tu se nahaja tudi možnost za spremembo gesla za posamičen cPanel račun (v polje za spremembo gesla vpišite novo geslo).

WHM - Modificiranje cPanel računa

Za vsa dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo tudi prek telefona ali e-pošte.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.