Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

Ste ponesreči izbrisali vsebino svojih e-poštnih predalov? Brez skrbi, saj izdelujemo varnostne kopije na dnevni, tedenski in mesečni ravni. Postopek za obnovo vsebine e-poštnih predalov je zelo preprost.

Ker so tudi e-poštna sporočila (in predali) na strežniku shranjeni v obliki datotek in map, je potrebno obnoviti ustrezne datoteke.

V primeru, da uporabljate POP protokol in imate v e-poštnem odjemalcu (Outlook, Thunderbird itd.) nastavljeno, da se sporočila s strežnika odstranijo po 14 dneh, pri obnovitvi uporabite več datumov. Na ta način boste obnovili več e-poštnih sporočil. Več o tej (privzeti) nastavitvi si lahko preberete tukaj.

V primeru uporabe POP protokola se na strežniku prav tako shranjujejo le prejeta, ne pa tudi poslana sporočila. Le-ta so shranjena le na vašem računalniku/napravi.

V primeru uporabe IMAP protokola so sporočila samodejno v celoti sinhronizirana med strežnikom in vsemi napravami, ki uporabljajo ta e-poštni račun.

 1. Prijavite se v nadzorno ploščo cPanel. Podatke za prijavo najdete v vašem naročniškem centru Moj NEOSERV.
 2. V razdelku Restore Manager poiščite ikono Restore Files in kliknite nanjo.cPanel - Restore Manager
 3. Odprlo se vam bo okno, kjer izberete datum, na katerega želite obnoviti e-poštni (ali e-poštne) predale. V okencu za domeno le-te ne izberite. V seznamu map, ki se vam bo prikazal, kliknite na mapo mail.
  Obnovitev e-pošte iz rezervnih kopij - izberite mapo mail
 4. Ko se vam bo odprla vsebina mape “mail”, izberite mapo z imenom domene, za katero želite obnoviti e-poštni predal. V našem primeru smo izbrali mapo “vasadomena.si”.
  Obnovitev e-pošte iz rezervnih kopij - izberite mapo z vašo domeno
 5. Prikazal se bo seznam map z naslovi e-poštnih predalov. Obkljukajte okence poleg e-poštnega predala (ali predalov), ki jih želite obnoviti, ter kliknite gumb “Restore” ter počakajte, da se postopek obnove zaključi. V našem primeru smo želeli obnoviti e-poštni predal “info@vasadomena.si”, zato smo obkljukali okence poleg mape “info”.
  Obnovitev e-pošte iz rezervnih kopij - Obnovi predale
 6. Po kliku na “Restore” boste videli obvestilo, da so bili poštni predali uspešno obnovljeni.
  Obnovitev e-pošte iz rezervnih kopij - Uspešna obnovitev

Z redno izdelavo rezervnih kopij skrbimo, da nikoli ne boste izgubili pomembnih e-poštnih sporočil. Kot zapisano, kopije izdelujemo dnevno, tedensko in mesečno, vedno pa vam je na voljo tudi več datumov za obnovitev.

Za vsa dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo tudi prek telefona ali e-pošte.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.