Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

Privzeta vrednost pri nalaganju datotek na strežnik je omejena na 2 MB. V primeru, da morate naložiti večje datoteke, lahko nastavitve enostavno spremenite v vaši nadzorni plošči cPanel. Poiščite Select PHP version (Izberi PHP verzijo) pod razdelkom Software and Services.

Izberite PHP verzijo

Na strani, ki se vam odpre v levem zgornjem kotu izberite Switch to PHP Settings.

Prevelika datoteka za prenos na strežnik

S klikom na vrednost zraven napisa upload_max_filesize se vam bo odprlo spustno okno, kjer izberete željeno vrednost in kliknete Apply in nato Save. Enako naredite tudi pri vrednosti post_max_size.

Največja velikost datoteke, ki jo lahko naložite

V primeru, da uporabljate native (5.3) PHP verzijo vam zgoraj omenjena opcija Switch to PHP Settings ne bo na voljo in boste morali upload_max_filesize povečati tako, da v vaši osnovni mapi, kjer se nahaja spletna stran spremenite oziroma naredite novo datoteko imenovano php.ini. V primeru, da gre za WordPress stran, morate datoteko php.ini kreirati v podmapi wp-admin. V to datoteko zapišite spodaj zapisano vrstico kode, kjer namesto številke 2 vnesete poljubno vrednost ( 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, …). Če res ni nujno, da uporabljate native (5.3) verzijo zaradi kompatibilnosti z vašo po meri narejeno PHP skripto, vam toplo priporočamo 5.5 ali višjo verzijo, saj delujejo veliko hitreje in so popolnoma podprte s strani skript kot so WordPress ali drugi urejevalniki vsebin.

upload_max_filesize = 2M

post_max_size = 2M

Vseeno vam za datoteke večje od 20 MB priporočamo nalaganje datotek preko FTP programa FileZilla, saj brskalniki (Chrome, Firefox,…) niso namenjeni prenosu večjih datotek. Med drugim lahko v programu FileZilla prenos ustavite in kasneje nadaljujete.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.