Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

ZAKAJ NEOSERV?

3100+ pohval in 11 prednosti pred konkurenco, ki vam zagotavljajo najboljšo ponudbo!

Digitalni-razrez.si

Hitrost nalaganja spletne strani postaja vse pomembnejši element algoritma, ki ga iskalnik Google uporablja za razvrščanje iskalnih rezultatov. Tega so se zavedali tudi pri podjetju Sportera d.o.o., kjer so se odločili, da svojo spletno stran prenesejo na strežnik NEOSERV.

Spletna stran Digitalni-razrez.si se je pred prenosom nalagala skoraj 4 sekunde, kar je zelo negativno vplivalo na uporabniško izkušnjo in doseganje vidnosti v Googlovem iskalniku. Po prenosu strani na naš strežnik smo zabeležili kar 2,67-sekundno izboljšanje, z opravljeno osnovno optimizacijo hitrosti pa smo dosegli še dodatno pohitritev; glede na prvotno stanje se zdaj spletna stran nalaga kar 91,95 % hitreje!

POSTOPEK OPTIMIZACIJE HITROSTI SPLETNE STRANI

O SPLETNI STRANI

S spletno stranjo Digitalni-razrez.si upravlja podjetje Sportera d.o.o. s sedežem v Mariboru.

Podjetje Sportera d.o.o. je zastopnik za švicarsko podjetje Zünd, ki se ukvarja s proizvodnjo naprednih digitalnih rezalnikov in razvojem programske opreme. Digitalni rezalniki Zünd omogočajo obdelavo različnih aplikacij v grafični, embalažni, usnjarski in tekstilni industriji. Prav tako je z njimi možna obdelava v industriji plastike, tehničnega tekstila in kompozitnih materialov.

Tehnologija Zünd predstavlja eno izmed najsodobnejših rešitev za digitalni razrez materialov. Njihove naprave omogočajo obdelavo na različne načine, kot so razrez, rezkanje, zgibanje in zarezovanje.

Če boste obiskali spletno stran Digitalni-razrez.si, boste videli, da podjetje nudi tudi dobavo potrošnega materiala in rezerzvnih delov. Prav tako ponuja servisne storitve, šolanje operaterjev za uporabo programske opreme, svetovanje in nekatere druge storitve.

Se zanimate za nakup stroja za digitalni razrez? Obiščite njihovo stran in preverite vse podrobnosti ter specifikacije rezalnikov, ki vam jih podjetje v tem trenutku ponuja.

DIGITALNI-RAZREZ.SI

Obiščite spletno stran s klikom na spodnjo povezavo.

1. HITROST PRI STAREM PONUDNIKU

Hitrost nalaganja spletne strani Digitalni-razrez.si smo testirali, ko je le-ta še gostovala na strežniku prejšnjega ponudnika. Skupni čas nalaganja je znašal malo manj kot 4 sekunde, pri čemer je čas do prvega bajta vzel kar 3,55 sekunde. Temu primerna je bila tudi ocena hitrosti, ki jo poda Googlovo orodje PageSpeed Insights; znašala je le 56.

 • Čas prvega zahtevka: 3,55 s
 • Čas nalaganja spletne strani: 3,85 s
2. HITROST TAKOJ PO PRENOSU

Ko smo spletno stran prenesli na naš strežnik, smo najprej počakali, da se osvežijo DNS zapisi. Nato smo ponovno opravili identična testa hitrosti – z orodjem DevTools v brskalniku Chrome ter z Google PageSpeed Insights. Izboljšanje je bilo več kot očitno, saj se je spletna stran naložila več kot 2,5 sekunde hitreje. S tem smo zgolj z migracijo spletne strani dosegli kar 69,53-odstotno izboljšanje.

 • Čas prvega zahtevka: 871 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 1,18 s
3. HITROST PO NEOSERV OPTIMIZACIJI

Čeprav se je spletna stran Digitalni-razrez.si na našem strežniku nalagala že precej hitreje, smo bili prepričani, da lahko z nekaj prilagoditvami hitrost nalaganja še dodatno izboljšamo. Tako smo z vtičnikom WP Super Cache poskrbeli za učinkovito predpomnjenje, optimizirali smo tudi slike ter v .htaccess vnesli dodatno kodo za optimizacijo. Obenem smo naročniku posodobili WordPress jedro in vtičnike ter na ta način poskrbeli za večjo varnost. Z optimizacijo smo glede na prvotno stanje dosegli kar 91,95-odstotno pohitritev strani.

 • Čas prvega zahtevka: 39 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 310 ms

Dodatna pojasnila k hitrostni optimizaciji

 • Ali lahko hitrost delovanja spletne strani Digitalni-razrez.si preverim tudi sam/-a?

  Hitrost delovanja katere koli spletne strani lahko brez težav preverite tudi sami. To naredite tako, da odprete brskalnik Google Chrome in obiščete želeno spletno stran. Nato pritisnete tipko F12 in s tem odprete orodje za razvijalce DevTools. Preostane vam le še izbira zavihka Network in pritisk tipke F5, s katero boste osvežili spletno stran in izvedli test hitrosti.

 • Zakaj se moji rezultati razlikujejo od vaših?

  Če se vaši rezultati od naših razlikujejo le nekoliko, je to povsem normalno. Tudi če boste sami večkrat naredili test (večkrat pritisnili tipko F5), boste vedno prejeli nekoliko različne rezultate. Na podlagi pridobljenih rezultatov lahko izluščite povprečne vrednosti.

  Če pa se vaši rezultati od naših močno razlikujejo, je razlog za to najverjetneje nekje drugje. Morda je lastnik spletne strani namestil nove (neoptimizirane) slike, izključil vtičnik za predpomnjenje, zamenjal grafično predlogo, nameščal nove vtičnike, ki zahtevajo veliko strežniških kapacitet ipd.

 • Ali bi hitrost delovanja spletne strani lahko še dodatno izboljšali?

  Vsak rezultat je vedno lahko še boljši. Čeprav se spletna stran Digitalni-razrez.si zdaj nalaga mnogo hitreje, kot se je na strežniku prejšnjega ponudnika gostovanja, bi z dodatnimi ukrepi stran zagotovo lahko še pohitrili. K temu bi denimo pripomoglo združevanje CSS in JS datotek, dodatna optimizacija slik (namestitev slik v ustrezni ločljivosti), prehod na novejšo PHP različico in uporaba razširitve opcache.