Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

ZAKAJ NEOSERV?

3100+ pohval in 11 prednosti pred konkurenco, ki vam zagotavljajo najboljšo ponudbo!

Duhovnost.si

Lastnik spletne trgovine Duhovnost.si je iskal načine, kako izboljšati hitrost nalaganja trgovine ter s tem izboljšati uporabniško izkušnjo in poslovne rezultate. Odločil se je za prenos spletne strani na naš strežnik, zato smo pri NEOSERV sklenili, da opravimo študijo primera.

Preverili smo, kako hitro se je spletna trgovina odzivala na strežniku starega ponudnika, kolikšno je bilo izboljšanje po migraciji na strežnik NEOSERV in kakšno je stanje po izvedeni osnovni hitrostni optimizaciji. Razlika je očitna, saj spletna trgovina zdaj deluje kar 54,90 % hitreje.

POSTOPEK OPTIMIZACIJE HITROSTI SPLETNE TRGOVINE

O SPLETNI TRGOVINI

Spletna trgovina Duhovnost.si, s katero upravlja Zavod za osebno in duhovno rast, izdelke "novega časa" ponuja že od leta 2009.

Njihova ponudba zajema zvočne in video zapise, povezane z afirmacijami, meditacijami, jogo ipd. Na voljo so knjige za osebno in duhovno rast, pa tudi knjige o religijah in filozofiji, ljubezni in odnosih ter številni romani in uporabni priročniki. V spletni trgovini boste našli raznovrstne ezoterične pripomočke (kadila, dišeče palčke, energijske slike, kristale …), nakit in kuhinjske aparate. Na voljo so vam tudi nekatere storitve, na primer masaže, karmične analize in različna izobraževanja.

Bi svoje življenjske rezultate, zdravje in počutje radi izboljšali s pomočjo alternativne medicine? Obiščite spletno trgovino Duhovnost.si in preverite, kaj vse vam je v njej na voljo.

DUHOVNOST.SI

Obiščite spletno trgovino s klikom na spodnjo povezavo.

1. HITROST PRI STAREM PONUDNIKU

Test hitrosti delovanja spletne trgovine Duhovnost.si smo najprej opravili pred samim prenosom. Na starem strežniku trgovina sicer ni delovala najpočasneje, seveda pa smo bili prepričani, da hitrost lahko izboljšamo. Pred prenosom spletne trgovine je odzivni čas prvega zahtevka znašal 164 milisekund, skupni čas nalaganja pa 3,06 sekunde.

 • Čas prvega zahtevka: 164 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 3,06 s
2. HITROST TAKOJ PO PRENOSU

Ko je bila spletna trgovina s starega strežniškega okolja prenesena na strežniško okolje NEOSERV, je bilo izboljšanje hitrosti nalaganja trgovine vidno takoj. Skupni čas nalaganja se je zmanjšal za 19,61 %, saj se je po novem stran v celoti prikazala v 2,46 sekunde. Orodje Chrome DevTools je pokazalo tudi izboljšanje časa prvega zahtevka, in sicer je bil ta nižji za kar 73,78 %.

 • Čas prvega zahtevka: 43 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 2,46 s
3. HITROST PO NEOSERV OPTIMIZACIJI

Po prenosu spletne trgovine na naš strežnik smo opravili osnovno optimizacijo hitrosti. Ta je vključevala optimizacijo predpomnilnika brskalnika in prikaza strani, kompresijo css/js datotek in zmanjšanje števila zahtevkov. Uredili smo tudi optimizacijo slik brez izgub na kakovosti (lossless kompresija), ki zdaj zavzamejo manj prostora, zaradi česar se stran naloži hitreje. Rezultati so pokazali, da smo glede na začetno stanje dosegli izboljšanje časa nalaganja spletne trgovine za 1,68 sekunde (54,90-odstotna pohitritev).

 • Čas prvega zahtevka: 18 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 1,38 s

Dodatna pojasnila k hitrostni optimizaciji

 • Katera orodja za testiranje hitrosti delovanja spletne strani ste uporabili pri študiji primera?

  Za namen priprave študije primera Duhovnost.si smo uporabili naslednji orodji:

  • Google Chrome DevTools: orodje, namenjeno razvijalcem spletnih strani, vgrajeno v spletni brskalnik Google Chrome.
  • Google PageSpeed Insights: Googlovo orodje, ki opravi analizo hitrosti in poda predloge, kako spletno stran še izboljšati.
 • Z obema orodjema sem Duhovnost.si testiral tudi sam. Zakaj so moji rezultati drugačni?

  Razlogov, zaradi katerih se vaši rezultati lahko razlikujejo od naših, je lahko več. Naj vam predstavimo nekaj najpogostejših:

  • Na spletni trgovini so bile opravljene določene spremembe (npr. dodane so bile nove slike).
  • Lastnik spletne trgovine je namestil nov vtičnik, ki vpliva na čas nalaganja spletišča.
  • Izključena je bila katera izmed funkcionalnosti vtičnika za predpomnjenje.

  Priporočamo vam, da test hitrosti izvedete večkrat, saj prvič izveden test včasih prikaže nekoliko slabše rezultate.