Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

ZAKAJ NEOSERV?

3100+ pohval in 11 prednosti pred konkurenco, ki vam zagotavljajo najboljšo ponudbo!

Ergonomske-resitve.eu

Spletna trgovina Ergonomske-resitve.eu je pred prenosom k nam gostovala na strežniku enega izmed večjih ponudnikov gostovanja na domačem trgu. Vstopna stran spletnega mesta se je - glede na teste, opravljene z orodjem DevTools v brskalniku Chrome - odpirala približno 4 sekunde in pol. V podjetju Ergonomske rešitve d.o.o. so se zavedali, da čas nalaganja še zdaleč ni optimalen, zato so iskali rešitev, ki bi jim omogočala izboljšanje. Opazili so našo ponudbo TURBO paketov in se odločili, da se o kakovosti strežnikov prepričajo na lastne oči.

Pri NEOSERV smo se z veseljem lotili dela in spletno stran prenesli na enega izmed naših TURBO strežnikov z bliskovito hitrim LiteSpeed okoljem. Bistveno izboljšanje je bilo vidno že takoj po prenosu, in sicer se je spletna stran zdaj naložila še enkrat hitreje - v zgolj dobrih 2 sekundah. Nato smo poskrbeli še za osnovno optimizacijo hitrosti, s čimer smo dosegli še bistveno boljši rezultat. V nadaljevanju študije preverite, kako smo z optimizacijo dosegli čas nalaganja v območju 1 sekunde, kar predstavlja kar 76,64-odstotno pohitritev.

POSTOPEK OPTIMIZACIJE HITROSTI SPLETNE TRGOVINE

O SPLETNI TRGOVINI

S spletno trgovino Ergonomske-resitve.eu upravlja podjetje Ergonomske rešitve d.o.o. s sedežem podjetja na Radvanjski cesti v Mariboru.

Daleč najpomembnejši element njihove ponudbe so ergonomski stoli Ergos. Gre za popolnoma nastavljive pisarniške stole, ki zaradi skrbno načrtovane ergonomske oblike zagotavljajo udobno sedenje.

Glavne prednosti pisarniških stolov Ergos, ki omogočajo aktivno sedenje, so: gibanje tudi med sedenjem, manj napetosti v hrbtu, vratu in ramenih, razbremenitev medvretenčnih ploščic in spodbujanje metabolizma.

Njihova ponudba zajema različne modele Ergos ergonomskih stolov, kot so Care, Optimal, Classic, Exclusive, Standard, Grande, Smart in Premium. Pisarniške stole Ergos odlikujejo eleganten dizajn, trdna konstrukcija in enostavna možnost prilagajanja.

Poleg pisarniških stolov ponudba podjetja Ergonomske rešitve d.o.o. zajema še večnamenska ergonomska stojala za prenosnike. Stojalo uporabnika prisili v položaj, pri katerem vzdržuje pravilno držo, kar vodi k boljšemu počutju ter zdravi hrbtenici in vratu.

Če torej iščete zdravju prijazen pisarniški stol ali ergonomsko oblikovano stojalo za prenosnik, ne spreglejte ponudbe trgovine Ergonomske rešitve d.o.o.

Ergonomske-resitve.eu

Obiščite spletno trgovino s klikom na spodnjo povezavo.

1. HITROST PRI STAREM PONUDNIKU

Na strežniku enega izmed večjih in bolj prepoznavnih ponudnikov gostovanja v Sloveniji se je spletno mesto www.ergonomske-resitve.eu odpiralo več kot 4 sekunde. Ker se je lastnik trgovine zavedal, da hitrost nalaganja vpliva tudi na uspešnost spletne prodaje, je na spletu preveril, kako bi se trgovino dalo pohitriti. Pritegnila ga je naša ponudba TURBO paketov, ki delujejo na izjemno odzivnih spletnih strežnikih LiteSpeed, zato se je kmalu odločil, da hitrost delovanja preizkusi.

 • Čas prvega zahtevka: 3,20 s
 • Čas nalaganja spletne strani: 4,58 s
2. HITROST TAKOJ PO PRENOSU

Prenos spletne trgovine smo kot vedno opravili na način, da med samim prenosom ni prišlo do izpada delovanja trgovine. Tako je bila spletna trgovina uporabnikom spleta tudi med samim prenosom ves čas dostopna. Takoj po prenosu je bilo jasno, da se trgovina odpira hitreje. To je potrdil tudi test z orodjem Chrome DevTools, s katerim smo zabeležili čas nalaganja 2,16 s. Glede na začetno stanje se je torej spletna trgovina Ergonomske-resitve.eu na TURBO strežniku odprla za 52,84 % hitreje.

 • Čas prvega zahtevka: 981 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 2,16 s
3. HITROST PO NEOSERV OPTIMIZACIJI

Prenosu na TURBO okolje je sledila še hitrostna optimizacija, s katero smo čas nalaganja še dodatno izboljšali. Optimizacija je vključevala aktivacijo novejše verzije PHP (7.4) in modula OPcache. Nato smo poskrbeli za kompresijo slik, pri čemer smo uporabili t. i. metodo lossless. Z omenjeno kompresijo smo dosegli znatno zmanjšanje velikosti datotek slik, obenem pa je vidna kakovost slik ostala nespremenjena. Sledila je še namestitev in konfiguracija vtičnika, s katerim smo poskrbeli za učinkovito predpomnjenje ter združitev in minifikacijo CSS/JS datotek. Z naštetimi koraki smo glede na začetno stanje desegli 76,64-odstotno pohitritev. Zdaj se vstopna stran spletne trgovine naloži v zgolj dobri sekundi.

 • Čas prvega zahtevka: 46 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 1,07 s

Dodatna pojasnila k hitrostni optimizaciji

 • Katera orodja ste uporabili za testiranje odzivnosti spletne trgovine Ergonomske-resitve.eu?

  Za pripravo študije primera Ergonomske-resitve.eu smo uporabili naslednji orodji:

  • Chrome DevTools: orodje je implementirano v spletni brskalnik Google Chrome. Omogoča izvajanje raznovrstnih testov, sicer pa je namenjeno predvsem spletnim razvijalcem.
  • PageSpeed Insights: orodje spletnega velikana Google poda splošno oceno hitrosti spletišča. Poleg tega prikaže informacije, kaj konkretno spletno mesto upočasnjuje ter kako ga pohitriti.
 • Tudi sam sem opravil teste hitrosti, vendar se moji rezultati od vaših razlikujejo. Zakaj?

  Če se vaši rezultati od naših razlikujejo le malo, je to povsem običajno. V to se lahko prepričate tako, da test z orodjem Chrome DevTools opravite večkrat (večkrat pritisnite tipko F5). Opazili boste, da vedno prejmete nekoliko različne rezultate. Na podlagi več rezultatov lahko razberete povprečne vrednosti.

  V kolikor pa se vaši rezultati od naših bistveno razlikujejo, je razlog za to verjetno drugje. Morda je lastnik spletne strani namestil nove slike, ki niso ustrezno optimizirane, morda je izključil vtičnik za predpomnjenje, zamenjal grafično predlogo, namestil nove vtičnike, ki zahtevajo veliko strežniških kapacitet ...

 • Kaj je TURBO gostovanje? Katere so glavne značilnosti omenjene storitve?

  TURBO gostovanje je storitev, namenjena zahtevnejšim uporabnikom. V to skupino spadajo predvsem podjetja in posamezniki, ki s svojimi spletnimi mesti dosegajo veliko obiskovalcev oziroma so njihova spletišča zelo obsežna. V večini primerov gre za večje spletne trgovine in spletne portale.

  Bistvena odlika paketov TURBO gostovanja je njihova visoka zmogljivost, saj naročnikom zagotavljajo velike količine strežniških sredstev (CPU, RAM ipd.). Vsi TURBO strežniki v celoti delujejo na SSD diskovnih enotah. Po zmogljivosti se tako kosajo z naprednejšimi VPS strežniki, glavna prednost pred njimi pa je, da od naročnika ne zahtevajo znanja administriranja strežnika. Poleg tega naročniku ni treba skrbeti za izdelavo varnostnih kopij, posodobitev programske opreme in podobno, saj za vse poskrbimo pri NEOSERV. Naročnik lahko računa tudi na 24/7 podporo.

  Več o TURBO gostovanju: https://www.neoserv.si/turbo-gostovanje