Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

ZAKAJ NEOSERV?

3100+ pohval in 11 prednosti pred konkurenco, ki vam zagotavljajo najboljšo ponudbo!

Pawtlet.com

Spletna trgovina Pawtlet.com pri nas gostuje že dobro leto. Ker gre za manjšo trgovino, paket deljenega gostovanja na SSD pospešenih strežnikih več kot zadostuje. Tudi pri današnji študiji primera torej ne gre za prenos od drugega ponudnika k nam, temveč so se lastniki spletne trgovine odločili le za hitrostno optimizacijo. Z veseljem smo poprijeli za delo in dosegli znatno izboljšanje.

Čeprav se je spletna trgovina že pred optimizacijo hitrosti obiskovalcem nalagala relativno hitro (v približno 1,7 sekunde), smo po pregledu WordPress strani hitro ugotovili, da spletno trgovino Pawtlet.com lahko še dodatno pohitrimo. Če vas zanima več, si spodaj oglejte, s katerimi ukrepi smo dosegli, da se spletna trgovina zdaj odpre v zgolj pol sekunde.

POSTOPEK OPTIMIZACIJE HITROSTI SPLETNE TRGOVINE

O SPLETNI TRGOVINI

V spletni trgovini Pawtlet, s katero upravlja podjetje Fizato d.o.o. iz Izole, so na voljo izjemno domiselni izdelki za domače živali: pse in mačke.

Naj vam naštejemo le nekaj izmed zanimivih pripomočkov. Pasjim kosmatincem so namenjeni: interaktivna žogica, v kateri so skriti priboljški; prenosna plastenka za vodo s pitnikom; praktičen set za čiščenje tačk; podloga za počasnejše hranjenje psa; zobna ščetka in igrača za žvečenje obenem.

V spletni trgovini Pawtlet.com se najde tudi ponudba za mačke. Trenutno je na voljo viseča mačja postelja, ki jo s pomočjo priseskov povsem enostavno namestite na gladko površino (npr. na okno).

Če imate doma štirinožnega kosmatinca in mu z zanimivimi izdelki želite popestriti dan, vam vsekakor svetujemo, da preverite spletno trgovino Pawtlet.com.

PAWTLET.COM

Obiščite spletno trgovino s klikom na spodnjo povezavo.

1. HITROST PRED OPTIMIZACIJO HITROSTI

Spletna trgovina Pawtlet.com od konca leta 2018 gostuje na enem izmed naših strežnikov za deljeno gostovanje. Pred hitrostno optimizacijo, za katero so se v novembru 2019 odločili njeni lastniki, se je vstopna stran spletne trgovine obiskovalcem nalagala 1,71 sekunde. Največji delež je k skupnemu času nalaganja predstavljal čas do prvega bajta (TTFB), ki je znašal več kot sekundo. Da spletna trgovina že pred optimizacijo hitrosti ni delovala počasi, je potrdila tudi dokaj visoka PageSpeed Insights ocena (77).

 • Čas prvega zahtevka: 1,11 s
 • Čas nalaganja spletne strani: 1,71 s
2. HITROST PO OPTIMIZACIJI HITROSTI

S hitrostno optimizacijo spletne trgovine Pawtlet.com smo skupni čas nalaganja izboljšali za kar 69,24 %, kar pomeni, da se trgovina zdaj naloži v dobre pol sekunde. Zvišala se je tudi PageSpeed Insights ocena, ki zdaj za namizne računalnike znaša 95. Optimizacija hitrosti je zajemala: aktivacijo PHP razširitve OPcache v nadzorni plošči cPanel, namestitev in konfiguracijo vtičnika za predpomnjenje, namestitev in konfiguracijo vtičnika za združitev ter minifikacijo CSS/JS datotek, poskrbeli pa smo tudi za optimizacijo vseh slik in uredili gzip kompresijo.

 • Čas prvega zahtevka: 16 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 526 ms

Dodatna pojasnila k hitrostni optimizaciji

 • Kateri vtičnik ste uporabili za predpomnjenje in katerega za združitev in minifikacijo CSS/JS datotek?

  Za predpomnjenje strani na nivoju aplikacije smo poskrbeli z WordPress vtičnikom WP Super Cache. Sicer obstaja cela vrsta podobnih brezplačnih vtičnikov (npr. WP Fastest Cache, W3 Total Cache, Comet Cache, Hyper Cache), vendar imamo z WP Super Cache najboljše izkušnje. Vtičnik svoje delo opravi učinkovito, hkrati pa ne povzroča težav s kompatibilnostjo.

  Za združitev in minifikacijo CSS in JS datotek smo uporabili WordPress vtičnik Merge + Minify + Refresh. Njegov avtor skrbi za redne posodobitve, vtičnik pa se lahko pohvali tudi z več kot 10.000 aktivnimi namestitvami.

 • Zakaj se rezultati testov, ki sem jih izvedel tudi sam, od vaših nekoliko razlikujejo?

  Možnih razlogov, da se vaši rezultati od naših razlikujejo, je vsekakor več. Še preden vam jih predstavimo, pa naj zapišemo, da v kolikor se vaši rezultati od naših bistveno ne razlikujejo, je to povsem običajno. V to se lahko prepričate z večkrat izvedenim testom. Opazili boste, da bo rezultat vedno nekoliko drugačen.

  Če pa so odstopanja večja, so možni vzroki za to lahko naslednji:

  • Pri orodju Chrome DevTools, s katerim opravljate test, imate obkljukano funkcijo »Disable cache«.
  • Nastavitve vtičnika za predpomnjenje / združitev in minifikacijo CSS/JS datotek so bile spremenjene.
  • Vtičnik za predpomnjenje / združitev in minifikacijo CSS/JS datotek je bil izključen.
  • Na spletno trgovino so bile dodane nove slike, ki niso ustrezno optimizirane.
  • Vključeni so bili dodatni vtičniki, zaradi katerih se je obremenjenost spletne trgovine povečala.
  • Pri posodobitvi WordPressa, vtičnikov ali grafične predloge je prišlo do težave, ki upočasnjuje delovanje.
  • Na spletni trgovini so bile opravljene druge spremembe, ki vplivajo na hitrost nalaganja.
 • Mislite, da bi spletna trgovina Pawtlet.com lahko delovala še hitreje? Kaj bi še lahko naredili?

  Povsod se vedno še najde prostor za izboljšave in tudi pri optimizaciji hitrosti spletne trgovine Pawtlet.com ni drugače. Z optimizacijo PHP programske kode, pregledom in odstranjevanjem odvečne CSS/JS kode in podobnimi ukrepi bi čas nalaganja lahko še dodatno znižali, vendar takšni posegi v spletno trgovino zahtevajo naprednejše programersko znanje, previdnost in predvsem veliko časa.

  Lastnikom spletne trgovine Pawtlet lahko svetujemo še, da preverijo celoten seznam nameščenih vtičnikov, nato pa tiste, ki jih zagotovo ne potrebujejo, odstranijo. S tem bo v ozadju spletne trgovine izvedene manj programske kode, s čimer se lahko čas nalaganja še nekoliko optimizira.