Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

ZAKAJ NEOSERV?

3100+ pohval in 11 prednosti pred konkurenco, ki vam zagotavljajo najboljšo ponudbo!

Prokraft.si

Spletna trgovina Prokraft.si se je na strežniku starega ponudnika gostovanja obiskovalcem nalagala približno 3 sekunde. Čeprav rezultat za obsežno trgovino ni ravno najslabši, pa so se lastniki zavedali, da bi bil čas nalaganja lahko precej krajši. Odločili so se za prenos spletne trgovine na strežnik NEOSERV, kar se je izkazalo za smotrno potezo.

Pri NEOSERV smo takoj zavihali rokave in spletno trgovino Prokraft.si prenesli na enega izmed naših bliskovito hitrih strežnikov. Že takoj po prenosu je bilo vidno izboljšanje, po opravljeni osnovni optimizaciji hitrosti pa je spletna trgovina delovala še bistveno hitreje. S prenosom in optimizacijo smo nalaganje spletne trgovine pohitrili za nezanemarljivih 45,86 %.

POSTOPEK OPTIMIZACIJE HITROSTI SPLETNE TRGOVINE

O SPLETNI TRGOVINI

S spletno trgovino Prokraft.si upravlja slovensko podjetje AV PROGRES d.o.o.

V njej je mogoče kupiti raznovrstno orodje, kot so vrtalniki, vijačniki, brusilniki, različne vrste žag (npr. krožne, sabljaste, vbodne, tračne), sesalniki, puhalniki, rezalniki, obliči, spenjalniki in žebljalniki. Na voljo so tudi najrazličnejše škarje, kose in kosilnice, škropilnice, drobilniki za veje, prezračevalniki trave, samokolnice in črpalke za vodo.

Poleg orodja za domače mojstre v spletni trgovini Prokraft.si ponujajo še izdelke s področja merilne tehnike, pnevmatsko orodje in raznovrsten pribor – podaljške, razdelilce, adapterje, delovne mize in stojala, kovčke in torbe, nože, rezila, strgala, svedre, dleta in še marsikaj drugega.

Če potrebujete kakovostno orodje priznanih proizvajalcev, kot so Makita, Bosch, Milwaukee in Metabo, nikakor ne smete spregledati njihove bogate ponudbe.

PROKRAFT.SI

Obiščite spletno trgovino s klikom na spodnjo povezavo.

1. HITROST PRI STAREM PONUDNIKU

Spletna trgovina Prokraft.si je pred prenosom gostovala pri enem izmed večjih ponudnikov spletnega gostovanja pri nas. Vstopna stran se je obiskovalcem nalagala nekoliko manj kot 3 sekunde, čemur je bila primerna tudi Googlova ocena hitrosti. Rezultat sicer ni najslabši (videli smo že precej daljše čase nalaganja strani), toda znano je, da vsaka izboljšava hitrosti lahko močno vpliva na povečanje spletne prodaje.

 • Čas prvega zahtevka: 898 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 2,90 s
2. HITROST TAKOJ PO PRENOSU

Ker so se pri Prokraft.si dobro zavedali, da hitrost nalaganja pomembno vpliva na prodajo prek spleta, so se odločili za prenos spletne trgovine na strežnik NEOSERV. Odločitev se je izkazala za pravilno, saj je bilo izboljšanje hitrosti vidno takoj. Skupni čas nalaganja spletne trgovine Prokraft.si na našem strežniku je znašal le še 2,04 sekunde, kar je pomenilo kar 29,66-odstotno izboljšanje.

 • Čas prvega zahtevka: 561 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 2,04 s
3. HITROST PO NEOSERV OPTIMIZACIJI

Prenosu spletne trgovine Prokraft.si na naš strežnik je sledila še osnovna optimizacija hitrosti. Vedeli namreč smo, da lahko na enostaven način še dodatno pohitrimo delovanje trgovine. Tako smo poskrbeli za učinkovito predpomnjenje spletne trgovine, za združitev in minifikacijo CSS in JS datotek ter za optimizacijo vseh slik. V nadzorni plošči cPanel smo vključili tudi razširitev opcache, ki omogoča predpomnjenje na nivoju PHP. Glede na prvotno stanje smo dosegli 45,86-odstotno izboljšanje v času nalaganja spletne trgovine.

 • Čas prvega zahtevka: 17 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 1,57 s

Dodatna pojasnila k hitrostni optimizaciji

 • Katere vtičnike ste uporabili pri optimizaciji hitrosti spletne trgovine Prokraft.si?

  Za optimizacijo predpomnilnika prikaza strani smo uporabili vtičnik WP Super Cache. Na tem področju sicer obstaja precej vtičnikov (npr. W3 Total Cache, WP Fastest Cache, WP Rocket, Comet Cache …), vendar imamo prav z WP Super Cache najboljše izkušnje. Poleg tega, da vtičnik dobro opravi svoje delo, povzroča tudi najmanj težav z združljivostjo z drugimi vtičniki ter grafičnimi predlogami.

  Za združitev in minifikacijo CSS in JS datotek smo uporabili vtičnik Merge + Minify + Refresh.

 • Opravil/a sem enake teste kot vi, vendar se moji rezultati od vaših razlikujejo. Zakaj je prišlo do odstopanj?

  Se vaši rezultati od naših razlikujejo le za nekaj odstotkov? V tem primeru je to povsem normalno, saj tudi če boste sami enak test opravili večkrat, boste vedno dobili nekoliko drugačen rezultat.

  Če pa je odstopanje vaših rezultatov od naših precejšnje, je možnih vzrokov za to več:

  • Lastnik spletne trgovine je izključil ali spremenil nastavitve pri vtičniku za predpomnjenje.
  • Lastnik spletne trgovine je izključil ali spremenil nastavitve pri vtičniku za združitev in minifikacijo CSS ter JS datotek.
  • Na spletno trgovino so bile dodane nove slike, ki niso optimizirane (niso ustreznih dimenzij oziroma niso stisnjene, da bi zavzele kar se da malo prostora).
  • Nameščeni in vključeni so bili novi vtičniki, ki so nalaganje spletne trgovine dodatno obremenili.
  • Opravljene so bile druge spremembe, ki vplivajo na hitrost nalaganja spletne trgovine.
 • Bi spletno trgovino Prokraft.si lahko še dodatno pohitrili? Kaj bi v ta namen še lahko naredili?

  Hitrost nalaganja spletne trgovine Prokraft.si bi se zagotovo dalo še dodatno izboljšati, vendar kar nekaj rešitev zahteva programersko znanje:

  • agresivnejše združevanje JS datotek,
  • izbris nepotrebnih vrstic kode v CSS in PHP datotekah,
  • izklop in izbris vtičnikov, ki niso nujni za učinkovito delovanje spletne trgovine,
  • prehod na TURBO paket gostovanja z več razpoložljivih strežniških sredstev.