Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

ZAKAJ NEOSERV?

3100+ pohval in 11 prednosti pred konkurenco, ki vam zagotavljajo najboljšo ponudbo!

Tisoshop.com

Spletna trgovina Tisoshop.com je gostovala na strežniku tujega ponudnika, in sicer je bil strežnik lociran v ZDA. Glede na to, da je trgovina namenjena obiskovalcem iz Slovenije, to ni bilo smiselno, saj razdalja med strežnikom in napravami obiskovalcev igra pomembno vlogo pri hitrosti nalaganja spletnega mesta. Pred prenosom se je vstopna stran trgovine nalagala več kot 4 sekunde.

Več kot očitno je, da se lastniki spletne trgovine Tiso Shop zavedajo, kako pomembna je dandanes hitrost na spletu. O tem priča njihova odločitev za naročilo TURBO gostovanja, ki ga odlikujejo visoke zmogljivosti, kar omogoča bliskovito hitro delovanje tudi obsežne in zelo obiskane spletne trgovine. Zgolj s prenosom trgovine na strežnik NEOSERV smo zabeležili 71,66-odstotno pohitritev, z izvedeno osnovno hitrostno optimizacijo pa je pohitritev znašala kar 83,81 %.

POSTOPEK OPTIMIZACIJE HITROSTI SPLETNE TRGOVINE

O SPLETNI TRGOVINI

Spletna trgovina Tisoshop.com je bila na splet postavljena v zadnjem četrtletju leta 2018.

V njej so po ugodnih cenah na voljo različni izdelki za dom, kot so denimo blazina za sedenje, prenosna blender flaška, univerzalni pokrovi za posode in kozarce, šablone za palačinke, varčni nastavki za vodo ter rokavice za čiščenje.

V spletni trgovini Tiso Shop boste našli tudi raznovrstno ponudbo izdelkov za nego in zdravje, na primer korektorje drže, napihljive blazine za vrat, prenosne stekleničke za parfum, gobice za makeup, pripomočke za nanašanje ličil, detox obliže, glinene maske, zobne ščetke iz bambusa in še mnogo več.

Omeniti velja tudi moške in ženske ure ter nakit, ki je prav tako del ponudbe spletne trgovine Tiso Shop. Izbirate lahko med ogrlicami, verižicami, zapestnicami, prstani in drugimi kosi nakita.

TISOSHOP.COM

Obiščite spletno trgovino s klikom na spodnjo povezavo.

1. HITROST PRI STAREM PONUDNIKU

Spletna trgovina Tisoshop.com je sprva gostovala pri ponudniku gostovanja v tujini. Natančneje, gostovala je na strežniku v ZDA. Ker gre za spletišče v slovenskem jeziku, namenjeno obiskovalcem iz Slovenije, odločitev glede lokacije strežnika še zdaleč ni bila optimalna. Nasprotno, testi z orodjem Chrome DevTools so pokazali, da se je obiskovalcem spletna trgovina nalagala skoraj 4 sekunde in pol.

 • Čas prvega zahtevka: 3,83 s
 • Čas nalaganja spletne strani: 4,41 s
2. HITROST TAKOJ PO PRENOSU

Lastniki spletne trgovine Tiso Shop so se odločili za zakup TURBO paketa gostovanja, kar se je izkazalo za pravilno odločitev. Izboljšanje v hitrosti delovanja je bilo izjemno, in sicer se je spletna trgovina po prenosu na TURBO strežnik naložila v zgolj nekaj več kot eni sekundi. V primerjavi z začetnim stanjem smo torej zabeležili kar 71,66-odstotno pohitritev.

 • Čas prvega zahtevka: 368 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 1,25 s
3. HITROST PO NEOSERV OPTIMIZACIJI

Osnovna optimizacija spletne trgovine Tisoshop.com je vključevala štiri pomembne korake. Najprej smo z uporabo skripte za optimizacijo slik le-te kompresirali in tako poskrbeli, da zdaj zavzamejo precej manj prostora. Posledično se obiskovalcem prikažejo hitreje, medtem ko je sama kakovost slik ostala praktično identična, saj smo uporabili kompresijo brez vidnih izgub. V naslednjih dveh korakih smo namestili vtičnik za predpomnjenje ter vtičnik za minifikacijo CSS in JS datotek. Na koncu pa smo poskrbeli še za postopno nalaganje slik, kar smo prav tako uredili z namenskim WordPress vtičnikom. Z omenjenimi ukrepi smo glede na prvotno stanje zabeležili kar 83,81-odstotno izboljšanje v hitrosti delovanja.

 • Čas prvega zahtevka: 19 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 714 ms

Dodatna pojasnila k hitrostni optimizaciji

 • Omenili ste vtičnike, ki ste jih uporabili za optimizacijo hitrosti spletne trgovine. Kateri so ti vtičniki?

  Res je, pri pohitritvi spletne trgovine Tiso Shop smo si pomagali z uporabo treh WordPress vtičnikov. To so:

  • WP Super Cache – omogoča ureditev učinkovitega predpomnjenja, pri čemer se generirajo statične HTML datoteke, ki so obiskovalcem servirane precej hitreje kot dinamične PHP datoteke.
  • Merge + Minify + Refresh – vtičnik najprej združi CSS in JS datoteke v skupine, nato pa na novo generirane datoteke še minificira.
  • a3 Lazy Load – odličen vtičnik, ki poskrbi za sprotno nalaganje slik, medtem ko se uporabnik premika po spletni strani navzdol.
 • Kaj je TURBO gostovanje in katere so njegove glavne značilnosti?

  Paketi TURBO gostovanja so namenjeni zahtevnejšim uporabnikom. Sem v prvi vrsti spadajo podjetja in posamezniki, ki s svojimi spletnimi stranmi dosegajo veliko število obiskovalcev oziroma so njihova spletišča zelo obsežna. V večini primerov so to velike spletne trgovine in spletni portali.

  Glavna odlika paketov TURBO gostovanja je njihova visoka zmogljivost, saj so naročnikom na voljo velike količine strežniških sredstev (CPU, RAM ipd.). Omeniti velja, da vsi TURBO strežniki v celoti delujejo na SSD diskovnih enotah. Po zmogljivosti se tako brez težav kosajo z naprednejšimi VPS strežniki, glavna prednost pred njimi pa je, da od naročnika ne zahtevajo znanja administriranja strežnika, skrbi za izdelavo varnostnih kopij ipd. Za vse namreč poskrbimo mi.

  Več o TURBO paketih gostovanja si lahko preberete na povezavi https://www.neoserv.si/turbo-gostovanje.

 • Zakaj se moji rezultati hitrostnih testov spletne trgovine Tisoshop.com od vaših nekoliko razlikujejo?

  V primeru, da je odstopanje vaših rezultatov od naših le malenkostno, je to povsem običajno. V to se lahko prepričate na način, da test hitrosti s spletnim orodjem Chrome DevTools opravite večkrat zapored. Opazili boste, da vedno prejmete nekoliko drugačen rezultat.

  Kaj pa, če se vaši rezultati od naših razlikujejo za npr. več kot sekundo? V tem primeru je možno, da je lastnik spletne trgovine:

  • izključil vtičnik za predpomnjenje ali spremenil njegove nastavitve,
  • izključil vtičnik za združitev in minifikacijo CSS in JS datotek ali spremenil njegove nastavitve,
  • na spletno trgovino namestil nove slike, ki so neoptimizirane in se posledično nalagajo dlje,
  • namestil nove vtičnike, ki negativno vplivajo na hitrost nalaganja spletne trgovine,
  • zamenjal obstoječo WordPress grafično predlogo z novo, katere programska koda ni optimizirana,
  • opravil druge spremembe, ki upočasnjujejo delovanje spletne trgovine.