Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

ZAKAJ NEOSERV?

3100+ pohval in 11 prednosti pred konkurenco, ki vam zagotavljajo najboljšo ponudbo!

Beloved.si

Tokratna študija primera se nekoliko razlikuje od prejšnjih, saj ni šlo za prenos spletne trgovine od drugega ponudnika gostovanja k nam, temveč za migracijo z Reseller gostovanja na TURBO paket. Spletna trgovina Beloved.si je torej že pred prenosom na TURBO strežnik gostovala na našem Reseller strežniku, kjer pa se je zaradi obsežnosti in visoke obiskanosti trgovine pokazala potreba po zmogljivejšem paketu z več strežniških kapacitet. Po prenosu je bila opravljena tudi hitrostna optimizacija.

Vse več naših naročnikov se zaveda, da je za hitro in nemoteno delovanje močno obiskanega spletnega mesta potreben zmogljivejši paket gostovanja. Ta še posebej pride do izraza v primeru večje spletne trgovine ali spletnega portala. Tudi pri Beloved.si so se odločili, da preizkusijo TURBO paket. Pred prenosom strani se je njihova spletna trgovina nalagala približno 4 sekunde, s prenosom in osnovno hitrostno optimizacijo pa smo dosegli 68,70-odstotno izboljšanje. Zdaj čas nalaganja znaša le še dobro sekundo.

POSTOPEK OPTIMIZACIJE HITROSTI SPLETNE TRGOVINE

O SPLETNI TRGOVINI

S spletno trgovino Beloved.si upravlja podjetje BELOVED, Tadeja Gričnik s.p., s sedežem podjetja v Mariboru.

Spletna trgovina je namenjena predstavnicam nežnejšega spola, ki prisegajo na modo in najnovejše modne trende. V njej so na voljo ženska oblačila, kot so obleke, hlače, topi, majice, bluze, krila, pajaci, nogavice, jakne, plašči, puloverji, jopice, brezrokavniki in kompleti. Prav tako so v ponudbo vključene eno- in dvodelne kopalke.

Na svoj račun boste v spletni trgovini Beloved.si prišle tudi dame, ki se zanimate za nakup ženske torbice, sončnih očal, nakita ali dodatkov za lase, npr. špangic s perlami.

Vsi izdelki so denarnici izjemno prijazni, če boste preverili sekcijo spletne trgovine, v kateri so na voljo znižani kosi oblačil, pa si boste zagotovili še ugodnejše cene.

Preverite tudi blog, kjer boste v zanimivih prispevkih izvedeli veliko o najnovejših modnih trendih ter dobili tudi precej idej, v kaj se obleči v posameznem letnem času.

BELOVED.SI

Obiščite spletno trgovino s klikom na spodnjo povezavo.

1. HITROST NA RESELLER PAKETU GOSTOVANJA

Spletna trgovina Beloved.si je prvotno gostovala na Reseller paketu gostovanja. Trgovina, postavljena na platformi WooCommerce (WordPress), v tej točki ni bila hitrostno optimizirana, prav tako v nadzorni plošči cPanel ni bila vključena PHP razširitev OPcache. Obiskovalcem se je vstopna stran spletne trgovine nalagala približno 4 sekunde, čemur primerna je bila tudi ocena orodja PageSpeed Insights (44).

 • Čas prvega zahtevka: 2,52 s
 • Čas nalaganja spletne strani: 4,09 s
2. HITROST PO PRENOSU NA TURBO PAKET

Spletno trgovino smo (brez izpada v delovanju) z Reseller strežnika prenesli na enega izmed naših TURBO strežnikov, ki je namenjeno zahtevnejšim spletnim stranem, večjih spletnim trgovinam in zelo obiskanim spletnim portalom. Izboljšanje v hitrosti nalaganja je bilo opazno takoj, saj je čas nalaganja po prenosu znašal le še 2,59 sekunde. Zgolj s prenosom na hitrejše strežniško okolje smo spletno trgovino pospešili za 36,67 %.

 • Čas prvega zahtevka: 874 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 2,59 s
3. HITROST PO NEOSERV OPTIMIZACIJI

Po pregledu nameščenih vtičnikov smo ugotovili, da je prostora za izboljšave še precej. Osnovna optimizacija hitrosti je tako zajemala uporabo razširitve OPcache (predpomnjenje na nivoju PHP), optimizacijo vseh slik na paketu gostovanja, odstranitev nekaterih nepotrebnih vtičnikov ter namestitev vtičnikov za učinkovito predpomnjenje, minifikacijo in združevanje CSS/JS datotek ter sprotno nalaganje slik. Z naštetimi ukrepi smo spletno trgovino pohitrili za kar 68,70 %.

 • Čas prvega zahtevka: 12 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 1,28 s

Dodatna pojasnila k hitrostni optimizaciji

 • Kakšna je razlika med Reseller in TURBO paketom gostovanja?

  Reseller paketi so v osnovi namenjeni spletnim agencijam in posameznikom, ki se ukvarjajo z izdelavo spletnih strani. Osnovna značilnost Reseller paketov je namreč ta, da naročniku omogočajo nadaljnjo prodajo. Naročnik z nakupom Reseller gostovanja zakupi omejen prostor na strežniku, nato pa ga razdeli na poljubne manjše enote in te prodaja svojim končnim naročnikom. Ker imajo izdelovalci spletnih strani precej opravka z ljudmi, ki še nimajo spletnega gostovanja, jim storitev lahko ponudijo v sklopu celotne spletne rešitve in s tem dodatno zaslužijo.

  TURBO gostovanje je namenjeno zahtevnejšim naročnikom, predvsem lastnikom zelo obiskanih spletnih trgovin in portalov. Takšna spletišča pogosto potrebujejo zmogljivejši paket z več razpoložljivih strežniških sredstev. Naše TURBO pakete odlikujeta visoka zmogljivost in 100-odstotno delovanje na SSD diskih, zato so kot nalašč za naročnike, katerih spletna mesta morajo delovati brezhibno tudi ob povečani obiskanosti (npr. med oglaševalsko kampanjo).

 • Katere WordPress vtičnike ste uporabili za pohitritev spletne trgovine Beloved.si?

  Pri hitrostni optimizaciji spletne trgovine Beloved.si smo uporabili naslednje WordPress vtičnike:

  • WP Super Cache: vtičnik za predpomnjenje (generira in obiskovalcem servira statične html datoteke).
  • Merge + Minify + Refresh: vtičnik, ki minificira in združi CSS/JS datoteke.
  • a3 Lazy Load: vtičnik za postopno nalaganje slik, ko se obiskovalec po spletni trgovini pomika navzdol.
 • Moji rezultati testov hitrosti se od vaših nekoliko razlikujejo. Zakaj je prišlo do odstopanja?

  Če ste z orodjem Chrome DevTools tudi sami testirali hitrost delovanja spletne trgovine Beloved.si, vendar vaši rezultati od naših nekoliko odstopajo, je to povsem normalno. Test hitrosti opravite večkrat zapovrstjo in videli boste, da vedno prejmete nekoliko drugačen rezultat. Na podlagi večkratno opravljenega testa lahko izluščite povprečne vrednosti.

  Se vaši rezultati od naših razlikujejo za več kot sekundo? Razlogov za tolikšno odstopanje je lahko več:

  • Vaše nastavitve Chrome DevTools se razlikujejo od naših (npr. obkljukano imate možnost »Disable cache«).
  • Naročnik je na spletno trgovino nalagal nove slike, ki niso ustrezno optimizirane (npr. so prevelike).
  • Naročnik je spreminjal nastavitve vtičnikov, ki smo jih uporabili pri hitrostni optimizaciji.
  • Naročnik je katerega izmed vtičnikov za optimizacijo hitrosti izključil ali odstranil.
  • Na spletno trgovino so bili nameščeni novi vtičniki, ki vplivajo na hitrost nalaganja.

  Možnosti za večje odstopanje vaših rezultatov je precej, našteli smo le nekaj najpogostejših.