Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

ZAKAJ NEOSERV?

3000+ pohval in 11 prednosti pred konkurenco, ki vam zagotavljajo najboljšo ponudbo!

Kidsfriends.toys

Pri NEOSERV smo se odločili, da bomo pričeli s pripravo študij primerov, s katerimi bomo na povsem transparenten način prikazali, koliko hitreje spletne strani delujejo na naših strežnikih. Za prvi primer smo vzeli spletno trgovino Kidsfriends.toys.

Hitrost nalaganja spletne trgovine se je bistveno izboljšala že takoj po prenosu, nato pa je naša ekipa opravila še WordPress hitrostno optimizacijo. Testi so pokazali, da optimizirana spletna trgovina na strežnikih NEOSERV deluje za kar 70,51 % hitreje.

POSTOPEK OPTIMIZACIJE HITROSTI SPLETNE TRGOVINE

O SPLETNI TRGOVINI

Spletna trgovina Kidsfriends.toys je svoja vrata odprla v oktobru 2017.

V njej so na voljo prisrčni izdelki za najmlajšo generacijo, med katerimi zagotovo izstopa govoreči hrček, ki ponavlja izgovorjene besede in ob tem simpatično kima z glavo. V spletni trgovini nudijo tudi majhne interaktivne opice z raznobarvnimi pričeskami, prikupne interaktivne samoroge, pametne zapestnice, tamagočije in podobno. Svojo ponudbo otroških igrač in pripomočkov redno povečujejo.

Potrebujete darilo za malčka? Obiščite spletno trgovino Kidsfriends.toys in izbirajte med množico zanimivih izdelkov.

KIDSFRIENDS.TOYS

Obiščite spletno trgovino s klikom na spodnjo povezavo.

1. HITROST PRI STAREM PONUDNIKU

Pred prenosom spletne trgovine Kidsfriends.toys na naš strežnik je le-ta delovala precej počasi. Po podatkih orodja za spletne razvijalce Chrome DevTools je na strežniku pri starem ponudniku čas do prvega bajta (TTFB) znašal 5,94 sekunde, medtem ko se je celotna vstopna stran spletne trgovine nalagala 15,26 sekunde.

 • TTFB (Time to First Byte): 5,94 s
 • Čas nalaganja spletne strani: 15,26 s
2. HITROST TAKOJ PO PRENOSU

Po prenosu spletne trgovine Kidsfriends.toys na naš strežnik smo najprej opravili test hitrosti s Chrome DevTools. Z njim smo preverili čas do prvega bajta (TTFB) ter skupni čas nalaganja strani. V primerjavi s stanjem na starem strežniku se je čas do prvega bajta izboljšal za 3,59 sekunde (60,44-odstotno izboljšanje), skupni čas nalaganja strani pa za 6,26 sekunde (41,02-odstotno izboljšanje).

 • TTFB (Time to First Byte): 2,35 s
 • Čas nalaganja spletne strani: 9,00 s
3. HITROST PO NEOSERV OPTIMIZACIJI

Na spletno stran smo namestili vtičnik WP Super Cache, s katerim smo poskrbeli za optimizacijo predpomnilnika brskalnika in prikaza strani. Prav tako smo zmanjšali velikost js/css datotek in število zahtevkov. Optimizirali smo tudi slike, ki zdaj zavzamejo manj prostora. Ker smo uporabili tako imenovano lossless kompresijo, je kakovost slik ostala nespremenjena. Skupni čas nalaganja smo glede na začetno stanje izboljšali za 10,76 sekunde, kar pomeni 70,51-odstotno pohitritev.

 • TTFB (Time to First Byte): 37 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 4,50 s

Dodatna pojasnila k hitrostni optimizaciji

 • Zakaj rezultati po optimizaciji spletne trgovine Kidsfriends.toys niso še boljši?

  Pri WordPress hitrostni optimizaciji je vedno prostor za izboljšave. Pri spletni trgovini Kidsfriends.toys največjo težavo predstavlja neoptimizirana grafična predloga, ki ima predvsem dve slabosti:

  • samodejno generiranje nekompresiranih slik,
  • nalaganje velikega števila js in css datotek.

  Dodatne izboljšave bi najlažje dosegli z uporabo druge WordPress grafične predloge, pri kateri bi bilo število zahtevkov, js in css datotek bistveno manj.

 • Rezultati testov na mojem računalniku so drugačni. Zakaj je prišlo do razlike?

  Na to, da se vaši rezultati testov razlikujejo od naših, lahko vplivajo različni dejavniki. Naj naštejemo nekaj najbolj verjetnih:

  • Na spletno stran so bile dodane nove slike, zaradi katerih se stran nalaga dlje časa.
  • Nameščeni so bili novi WordPress vtičnike, ki so stran dodatno obremenili.
  • Na spletni strani so bile opravljene druge spremembe.

  Svetujemo vam, da test opravite večkrat, saj spletna orodja včasih ob prvem testiranju pokažejo nekoliko slabše rezultate.