Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

ZAKAJ NEOSERV?

3100+ pohval in 11 prednosti pred konkurenco, ki vam zagotavljajo najboljšo ponudbo!

Malamaza.si

S prenosom spletnega mesta od starega ponudnika na strežnik NEOSERV smo zopet dosegli odličen rezultat. Tokrat se je za prenos odločila lastnica spletne trgovine Malamaza.si, ki je našo ekipo pohvalila tudi na naši Facebook strani. Najlepša hvala za lepe besede!

Glavni razlog za prenos spletne trgovine k drugemu ponudniku je bil povezan prav z dejstvom, da je trgovina delovala precej počasi. Po prenosu na naš strežnik in opravljeni osnovni hitrostni optimizaciji se je hitrost delovanja spletišča izboljšala za kar 79,07 %.

POSTOPEK OPTIMIZACIJE HITROSTI SPLETNE TRGOVINE

O SPLETNI TRGOVINI

Ste tudi vi navdušeni nad zabavnimi napisi, ki krasijo majice, vzglavnike in skodelice? Potem nikakor ne smete spregledati spletne trgovine Malamaza.si, kjer so vam omenjeni izdelki na voljo v najrazličnejših izvedbah.

Lastnici spletnega mesta Mala Maza domišljije in idej zagotovo ne manjka. Če ste mislili, da so majice z izvirnimi napisi na voljo samo za mladostnike in odrasle, ste se motili. V spletni trgovini Malamaza.si so na voljo tudi bodiji s kratkimi ali dolgimi rokavi za dojenčke. Izbirate lahko med najrazličnejšimi izvirnimi napisi, prav tako pa se napisa lahko domislite sami. Enako velja tudi za majice za otroke, najstnike, starše ter dedke in babice.

Poleg majic vam spletna trgovina Mala Maza ponuja še vzglavnike in skodelice. Zelo izviren je denimo vzglavnik, na katerem so zapisani ime dojenčka in rojstni podatki (datum, ura, velikost, teža). Seveda poleg ne sme manjkati tudi prikupna živalica, na primer sova, ovčka ali žirafa.

Vabimo vas, da obiščete spletno trgovino Mala Maza in preverite ponudbo majic, skodelic ter vzglavnikov z zanimivimi, zabavnimi in izvirnimi napisi.

MALAMAZA.SI

Obiščite spletno trgovino s klikom na spodnjo povezavo.

1. HITROST PRI STAREM PONUDNIKU

Spletna trgovina Malamaza.si je na strežniku starega ponudnika za prikaz vstopne strani potrebovala približno 2 sekundi. Težava je bila predvsem v času prvega zahtevka, ki je znašal kar 1,45 sekunde. Posledično je bila dokaj nizka tudi ocena hitrosti Googlovega orodja PageSpeed Insights. Spletna trgovina pred prenosom ni bila hitrostno optimizirana.

 • Čas prvega zahtevka: 1,45 s
 • Čas nalaganja spletne strani: 1,93 s
2. HITROST TAKOJ PO PRENOSU

Prenos spletne trgovine na strežnik NEOSERV je potekal brez kakršnih koli težav. Izboljšanje hitrosti delovanja spletišča je bil občuten takoj, kar so kmalu potrdile tudi številke. Po prenosu se je vstopna stran trgovine nalagala le še 689 ms (64,30-odstotno izboljšanje). Prav tako je bil mnogo nižji čas prvega zahtevka, in sicer za več kot pekrat.

 • Čas prvega zahtevka: 277 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 689 ms
3. HITROST PO NEOSERV OPTIMIZACIJI

V tretjem koraku je sledila osnovna optimizacija hitrosti spletne trgovine. Ta je vključevala kompresijo vseh .JPG in .PNG slik brez vidne izgube kakovosti, namestitev vtičnika za predpomnjenje (WP Super Cache) in vnos zapisov v .htaccess datoteko. Poskrbeli smo tudi za namestitev SSL certifikata, kar je prav tako vplivalo na hitrost delovanja spletne trgovine. Z naštetimi ukrepi smo glede na prvotno stanje dosegli kar 79,07-odstotno pohitritev.

 • Čas prvega zahtevka: 15 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 404 ms

Dodatna pojasnila k hitrostni optimizaciji

 • Zakaj ste se odločili ravno za vtičnik WP Super Cache?

  Čeprav danes obstaja kar nekaj priljubljenih vtičnikov za predpomnjenje, se pri NEOSERV najpogosteje odločimo za WP Super Cache. Gre namreč za izjemno učinkovit vtičnik ekipe Automattic, ki stoji tudi za platformo WordPress.com ter različnimi bolj poznanimi vtičniki (npr. WooCommerce, Jetpack in Akismet). Poleg tega smo opazili, da vtičnik WP Super Cache povzroča najmanj težav pri združljivosti z WordPress grafičnimi predlogami in ostalimi vtičniki.

 • Kateri orodji ste uporabili za preverjanje hitrosti delovanja spletne trgovine?

  Za testiranje hitrosti spletne trgovine Mala Maza smo uporabili orodji, za katerima stoji podjetje Google:

  • Kot prvo smo uporabili orodje Google Chrome DevTools, ki je vgrajeno v spletni brskalnik Google Chrome in ga lahko brez težav uporabite tudi sami. To naredite s pritiskom tipke F12, ko se nahajate na želenem spletnem mestu.
  • Hitrost delovanja spletne trgovine smo testirali še z orodjem PageSpeed Insights, ki prikaže splošno oceno hitrosti – tako za mobilne naprave kot računalnike. Poleg tega orodje poda tudi nasvete, kako delovanje še dodatno pohitriti.
 • Tudi sam sem testiral hitrost delovanja Malamaza.si in dobil nekoliko drugačne rezultate. Zakaj?

  Če ste tudi sami testirali hitrost delovanja spletne trgovine Malamaza.si in dobili malenkost drugačne rezultate kot mi, je to povsem normalno. Svetujemo vam, da test ponovite večkrat, saj boste na ta način iz dobljenih rezultatov lahko izračunali povprečje. V kolikor so odstopanja od naših rezultatov velika, je razlogov za to lahko več: lastnica spletne trgovine je izključila vtičnik za predpomnjenje; nameščeni so bili dodatni vtičniki; zamenjana ali spremenjena je bila grafična predloga; opravljene so bile druge spremembe, ki lahko vplivajo na hitrost nalaganja spletne trgovine.