Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

ZAKAJ NEOSERV?

3100+ pohval in 11 prednosti pred konkurenco, ki vam zagotavljajo najboljšo ponudbo!

Sportni-nakupi.si

Da hitrosti nalaganja spletišča ne gre prepuščati naključju, se zavedajo tudi lastniki spletne trgovine Sportni-nakupi.si, ki so se odločili, da svojo trgovino prenesejo k nam. Kljub temu da se je njihova spletna stran pri starem ponudniku gostovanja nalagala dokaj hitro, smo s prenosom trgovine na strežnik NEOSERV in nekaj prilagoditvami dosegli znatno izboljšanje v hitrosti nalaganja.

Občutna pohitritev spletne trgovine Sportni-nakupi.si je bila vidna že takoj po migraciji strani na enega izmed naših bliskovito hitrih SSD strežnikov. Izboljšanje se je odrazilo predvsem pri času do prvega bajta, kar je posledično pomenilo tudi krajši čas celotnega nalaganja spletnega mesta. S prenosom spletne trgovine in izvedeno osnovno optimizacijo hitrosti smo skupni čas nalaganja izboljšali za kar 68,12 %.

POSTOPEK OPTIMIZACIJE HITROSTI SPLETNE TRGOVINE

O SPLETNI TRGOVINI

Spletna trgovina Sportni-nakupi.si je last podjetja Sportera d.o.o. iz Maribora.

V njej boste na svoj račun prišli predvsem športni navdušenci ter vsi, ki se zavedate, kako pomembno je redno športno udejstvovanje.

Ponudba spletne trgovine Sportni-nakupi.si vključuje oblačila (puloverje, jope, drese, jakne, bunde, hlače, trenirke in majice), obutev za tek, košarko in prosti čas, prav tako pa so na voljo raznovrstni medicinski pripomočki. Sem sodijo npr. bandaže, opornice, manšete, stabilizatorji, različna grelna in protibolečinska sredstva ter medicinske torbe.

Če torej iščete športno obutev ali oblačila, morda določen medicinski pripomoček ali trpežno torbo iz vodoodpornega materiala, ne spreglejte ponudbe spletne trgovine Sportni-nakupi.si.

SPORTNI-NAKUPI.SI

Obiščite spletno trgovino s klikom na spodnjo povezavo.

1. HITROST PRI STAREM PONUDNIKU

Preden smo spletno trgovino Sportni-nakupi.si od starega ponudnika prenesli na NEOSERV strežnik, smo hitrost delovanja testirali z orodjema Google Chrome DevTools in PageSpeed Insights. Testi so pokazali, da se trgovina nalaga relativno hitro, saj je skupni čas nalaganja trajal nič več kot 1,17 sekunde. Kljub solidnemu rezultatu smo bili prepričani, da bo spletna trgovina na našem trežniku delovala še hitreje.

 • Čas prvega zahtevka: 981 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 1,17 s
2. HITROST TAKOJ PO PRENOSU

Naša predvidevanja so se izkazala za pravilna, saj se je po prenosu spletne strani od starega ponudnika k nam hitrost nalaganja močno izboljšala. Precejšnje izboljšanje je bilo vidno predvsem v času prvega zahtevka (TTFB – čas do prvega bajta), ki je po prenosu znašal 293 ms (pred prenosom pa 981 ms). Posledično se je znižal tudi skupni čas nalaganja spletišča; zgolj z migracijo spletne trgovine smo dosegli 60-odstotno pohitritev.

 • Čas prvega zahtevka: 293 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 469 ms
3. HITROST PO NEOSERV OPTIMIZACIJI

Spletna trgovina Sportni-nakupi.si je postavljena v sistemu PrestaShop. Razlog za zadovoljivo hitro delovanje na strežniku prejšnjega ponudnika je vsekakor ta, da je spletišče hitrostno že precej dobro optimizirano. K temu pripomore tudi preprosta grafična predloga, ki delovanja ne upočasnjuje. V tem primeru smo po prenosu trgovine izvedli le optimizacijo oziroma kompresijo vseh slik, s čimer smo glede na provtno stanje (spletišče pri starem ponudniku) dosegli kar 68,12-odstotno izboljšanje hitrosti nalaganja.

 • Čas prvega zahtevka: 200 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 373 ms

Dodatna pojasnila k hitrostni optimizaciji

 • Kateri so glavni razlogi, da spletna trgovina na vašem strežniku deluje hitreje?

  Na to, da spletna trgovina po prenosu na strežnik NEOSERV deluje hitreje, vpliva več dejavnikov. Najpomembnejši je zatovo uporaba vrhunskih DELL strežnikov s sodobno strojno opremo in veliko strežniških kapacitet. Uporabljamo SSD diskovne enote, vsak strežnik je opremljen z zmogljivimi Intel XEON procesorji ter 256+ GB delovnega pomnilnika.

  Poskrbeli smo tudi za optimizirano programsko opremo ter nekatere dodatke, ki spletne strani še dodatno pohitrijo (npr. dodatek mod_pagespeed za strežnik Apache).

 • Tudi sam sem testiral/-a hitrost nalaganja spletne trgovine, vendar so moji rezultati drugačni. Zakaj?

  Da se vaši rezultati testov razlikujejo od naših, je povsem normalno. Seveda to velja v primeru, da odstopanje ni veliko. Svetujemo vam, da hitrostni test z orodjem DevTools v brskalniku Google Chrome opravite večkrat in na podlagi rezultatov izračunate povprečni čas nalaganja spletišča.

  Ali je možno, da se vaši rezultati od naših bistveno razlikujejo? Če je lastnik spletne trgovine na njej izvrševal večje spremembe, potem je to vsekakor možno. Lahko je prišlo do nameščanja novih razširitev, do napake ob posodobitvi trgovine, do zamenjave grafične predloge ali nameščanja novih, neoptimiziranih slik. To je le nekaj izmed možnih razlogov, zakaj se vaši rezultati razlikujejo od naših.

 • Kaj bi še lahko naredili, če bi želeli hitrost nalaganja trgovine še dodatno izboljšati?

  Glede na to, da naš naročnik za poganjanje svojih spletnih strani trenutno uporablja PHP verzijo 5.6, bi hitrost delovanja zagotovo lahko še dodatno pospešili z izbiro novejše PHP različice. Slednje se povsem preprosto uredi v nadzorni plošči cPanel, kjer z le nekaj kliki nastavite želeno različico. Več o tem v prispevku: Kako aktiviram želeno PHP različico?

  Svetujemo vam, da tudi sami preverite, ali imate na svojem paketu gostovanja vključeno katero izmed najnovejših PHP različic. Če je nimate, jo vključite, vendar nato v zasebnem načinu brskanja temeljito preverite delovanje vseh svojih spletnih strani. Predvsem pri starejših grafičnih predlogah se namreč lahko zgodi, da nekatere funkcije ne delujejo.