Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

ZAKAJ NEOSERV?

3100+ pohval in 11 prednosti pred konkurenco, ki vam zagotavljajo najboljšo ponudbo!

Vaporizer-Handel.de

Spletna trgovina Vaporizer-Handel.de se je na strežniku tujega ponudnika gostovanja nalagala manj kot eno sekundo. Čeprav je bil čas nalaganja že precej nizek, smo bili prepričani, da lahko pri NEOSERV dosežemo še boljši rezultat. Lastniki spletne trgovine so se odločili za enega izmed naših TURBO paketov, ki so namenjeni najzahtevnejšim naročnikom. Omenjeni paketi namreč vključujejo velike količine razpoložljivih sredstev, kar omogoča bliskovito hitro delovanje tudi pri zelo obiskanih in »požrešnih« spletnih straneh.

Več kot očitno je, da se lastniki spletne trgovine Vaporizer Handel dobro zavedajo, kako pomembna je hitrost delovanja spletne trgovine. Vsaka pridobljena milisekunda se pozna na kakovosti uporabniške izkušnje, ki vpliva na odstotek oddanih spletnih naročil. S prenosom spletne trgovine na naše TURBO okolje in opravljeno osnovno optimizacijo hitrosti se je skupni čas nalaganja po pričakovanjih konkretno znižal. Glede na prvotno stanje se spletna trgovina zdaj naloži skoraj še enkrat hitreje.

POSTOPEK OPTIMIZACIJE HITROSTI SPLETNE TRGOVINE

O SPLETNI TRGOVINI

Vaporizer-Handel.de je spletna trgovina, v kateri so na voljo najrazličnejši modeli vaporizatorjev.

Dostopna je v nemškem in angleškem jeziku, sicer pa je primarno namenjena nemškemu trgu, na kar nakazuje tudi njena .DE domenska končnica.

Če boste obiskali spletno trgovino, boste hitro ugotovili, da vam ta ponuja vaporizatorje v različnih izvedbah, velikostih in barvah. Večina modelov vaporizatorjev vključuje OLED zaslon, sistem za vibracije in učinkovit pretok zraka. Vaporizatorji omogočajo menjavo baterije ter nastavitev jakosti temperature.

Če bi o vaporizatorjih radi izvedeli več, obenem pa si želite ogledati tudi pestro ponudbo modelov, obiščite spletno trgovino Vaporizer Handel.

VAPORIZER-HANDEL.DE

Obiščite spletno trgovino s klikom na spodnjo povezavo.

1. HITROST PRI STAREM PONUDNIKU

Preden smo spletno trgovino Vaporizer-Handel.de s strežnika tujega ponudnika prenesli na naš strežnik, smo opravili test hitrosti z orodjem za razvijalce Google Chrome DevTools. Test je pokazal, da se spletna trgovina naloži relativno hitro, in sicer prej kot v eni sekundi. Tudi rezultat testa s spletnim orodjem Google PageSpeed Insights je bil nadpovprečen, saj je orodje hitrost nalaganja ocenilo z oceno 84 (na lestvici od 0 do 100).

 • Čas prvega zahtevka: 488 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 810 ms
2. HITROST TAKOJ PO PRENOSU

Lastniki spletne trgovine Vaporizer-Handel.de so nalateli na našo ponudbo TURBO paketov in se kmalu odločili, da hitrost preizkusijo na enem izmed omenjenih, bliskovito hitrih paketov. Po prenosu spletne trgovine smo ponovno opravili test hitrosti, ki je pokazal precej boljši rezultat. Spletna stran se je po prenosu na TURBO strežnik naložila v približno pol sekunde, izboljšal se je tudi čas do prvega bajta. Prav tako se je povišala ocena PageSpeed Insights.

 • Čas prvega zahtevka: 202 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 517 ms
3. HITROST PO NEOSERV OPTIMIZACIJI

Hitrostna optimizacija spletne trgovine Vaporizer-Handel.de, ki temelji na odprtokodnem sistemu "modified eCommerce Shopsoftware", je zajemala optimizacijo vseh naloženih slik. Ker se zavedamo, da nizka kakovost slik lahko negativno vpliva na uporabniško izkušnjo, smo uporabili kompresijo slik brez vidnih izgub na kakovosti. S tem smo dosegli, da slike na paketu gostovanja zavzamejo manj prostora, posledično pa se spletna trgovina obiskovalcem naloži hitreje. Z optimizacijo slik smo še nekoliko pohitrili skupni čas nalaganja, ki je glede na prvotno stanje zdaj nižji za kar 44,44 %.

 • Čas prvega zahtevka: 147 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 450 ms

Dodatna pojasnila k hitrostni optimizaciji

 • Katere so glavne prednosti TURBO paketov gostovanja in komu so paketi namenjeni?

  Pakete TURBO gostovanja odlikujejo visoko zmogljiva strežniška sredstva, predvsem pomnilnik in število CPU jeder. Osnovni T1 paket vključuje 4 GB pomnilnika in 4 CPU jedra, medtem ko najzmogljivejši T4 paket zajema kar 10 GB pomnilnika in 10 CPU jeder.

  TURBO pakete lahko primerjamo z VPS gostovanjem, saj se zahtevnejši naročniki, ki jim klasični paketi deljenega gostovanja ne zadoščajo, pogosto odločajo zanj. V primerjavi z VPS gostovanjem pa je TURBO gostovanje cenovno ugodnejše, v vse pakete so vključene brezplačne rezervne kopije ter licenčna programska oprema.

  Paketi TURBO gostovanja so namenjeni naročnikom z obsežnimi spletnimi stranmi ali portali, ki dnevno dosegajo veliko število obiskovalcev, ter naročnikom z obsežnimi spletnimi trgovinami. Prav tako so namenjeni vsem, ki namesto zakupa VPS strežnika iščejo enako zmogljivo ali še zmogljivejšo storitev in hkrati ne želijo sami nameščati programske opreme, skrbeti za posodobitve, varnostne kopije in podobno.

  Več o TURBO gostovanju si lahko preberete tudi v prispevku na blogu.

 • Na kakšen način ste testirali hitrost delovanja spletne trgovine?

  Za testiranje odzivnosti oziroma hitrosti delovanja spletne trgovine Vaporizer Handel smo uporabili naslednji orodji:

  • Chrome DevTools – orodje spletnega brskalnika Google Chrome, ki je primarno namenjeno spletnim razvijalcem.
  • PageSpeed Insights – orodje organizacije Google, ki analizira spletno stran, oceni hitrost delovanja ter poda navodila, kako stran še dodatno optimizirati.
 • Kateri so možni razlogi, da se moji rezultati od vaših nekoliko razlikujejo?

  Najprej velja omeniti, da so manjša odstopanja povsem običajna. V to se lahko prepričate kar sami, in sicer tako, da test z orodjem Chrome DevTools izvedete večkrat. Opazili boste, da vedno dobite malenkost različen rezultat.

  So odstopanja večja? V tem primeru je možno, da:

  • so bile na spletno trgovino Vaporizer-Handel.de nameščene nove slike ali drugi elementi,
  • so lastniki namestili nove razširitve, ki spletno trgovino dodatno upočasnjujejo,
  • so bile izvedene spremembe na področju predpomnjenja spletne trgovine,
  • so bile opravljene druge spremembe, ki v večji meri vplivajo na hitrost nalaganja.