Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

ZAKAJ NEOSERV?

3100+ pohval in 11 prednosti pred konkurenco, ki vam zagotavljajo najboljšo ponudbo!

Vrtobilja.si

Lastnika spletnega portala Vrtobilja.si, Robi in Tjaša, sta iskala rešitev, kako doseči, da bi se njuna stran obiskovalcem prikazala hitreje. Težava je bila precej resna, saj so testi pokazali, da se stran nalaga skoraj 9 sekund, kar je vsekakor preveč. Tako dolgotrajen skupni čas nalaganja izjemno negativno vpliva na uporabniško izkušnjo, marsikdo spletno stran zapusti, še preden se ta sploh do konca naloži.

Robi in Tjaša sta se odločila, da svojo spletno stran preneseta k NEOSERV. Seveda smo takoj poprijeli za delo, več kot občutno izboljšanje pa je bilo vidno že takoj po samem prenosu. Spletna stran Vrtobilja.si se je na našem strežniku naložila v času dobrih dveh sekund, z osnovno optimizacijo hitrosti, ki je vključevala le nekaj manjših prilagoditev, pa smo stran glede na prvotno stanje pospešili za 86,07 %.

POSTOPEK OPTIMIZACIJE HITROSTI SPLETNEGA PORTALA

O SPLETNEM PORTALU

Vrtobilja.si je spletni portal, s katerim želita Robi in Tjaša vrtnarjenje približati mladim ter vsem, ki se zanimajo za pridelavo domače zelenjave.

Spletni portal Vrt Obilja je zaživel aprila 2017. Od takrat Robi in Tjaša delita praktične nasvete, kako poskrbeti, da bo pridelek na zelenjavnem vrtu obilen. Vidi se, da v svojem delu uživata, saj združujeta prijetno in sproščujoče delo na vrtu z obiljem domačih in zdravih pridelkov.

Vas zanima, katera vrtna dela vas čakajo v posameznem mesecu? Kako vrt zavarovati pred boleznimi in škodljivci? Kdaj je pravi čas za pobiranje pridelkov? Prepričani smo, da boste na spletnem portalu Vrt Obilja našli odgovore na vsa svoja vprašanja, ki so tako ali drugače povezana z vrtnarjenjem.

Naj omenimo še, da Robi in Tjaša ponujata tudi nekaj izdelkov, in sicer lahko prek njunega spletnega portala naročite knjigo o vrtnarjenju, vrtnarski koledar, nihajno motiko in organski tekstil (majice, vrečke).

VRTOBILJA.SI

Obiščite spletni portal s klikom na spodnjo povezavo.

1. HITROST PRI STAREM PONUDNIKU

Hitrost nalaganja spletne strani Vrtobilja.si pri starem ponudniku gostovanja je bila precej zaskrbljujoča. Portal se je obiskovalcem nalagal slabih 9 sekund, kar je z vidika kakovosti uporabniške izkušnje izjemno negativno. Rezultati številnih študij so namreč jasno pokazali, da obiskovalci hitro zapustijo počasi delujoča spletna mesta, marsikdo stran zapusti, ko se ta še niti ne prikaže v celoti.

 • Čas prvega zahtevka: 435 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 8,90 s
2. HITROST TAKOJ PO PRENOSU

Ker spletni portal Vrt Obilja vsak dan obišče veliko obiskovalcev, številke pa zaradi vse več objavljenih nasvetov hitro naraščajo, sta se Robi in Tjaša odločila za TURBO gostovanje. Če storitve še ne poznate; gre za izjemno zmogljivo spletno gostovanje z ogromno razpoložljivih strežniških sredstev, namenjeno zahtevnejšim stranem z veliko obiska. Razlika v hitrosti nalaganja spletne strani je bila vidna takoj po prenosu, in sicer se je stran obiskovalcem naložila v nekaj več kot dveh sekundah.

 • Čas prvega zahtevka: 21 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 2,26 s
3. HITROST PO NEOSERV OPTIMIZACIJI

K hitrejšemu delovanju spletnega portala je poleg zmogljivega TURBO strežnika pripomogla vključitev PHP razširitve opcache, ki je bila samodejno vključena ob kreiranju paketa gostovanja. Poleg malenkostne prilagoditve vtičnika za predpomnjenje (WP Super Cache) smo čas nalaganja za dodatno sekundo znižali še s kompresijo slik, ki so po novem zavzele precej manj prostora. Uporabili smo način kompresiranja lossless, s katerim smo optimizacijo dosegli brez vidnih sprememb pri sami kakovosti slik. V primerjavi s prvotnim stanjem se spletni portal Vrtobilja.si zdaj obiskovalcem prikaže kar 86,07 % hitreje.

 • Čas prvega zahtevka: 49 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 1,24 ms

Dodatna pojasnila k hitrostni optimizaciji

 • Katera spletna orodja ste uporabili za pregled hitrosti delovanja spletnega portala?

  Za testiranje odzivnosti spletnega portala Vrt Obilja smo uporabili spletni orodji:

  • Chrome DevTools – orodje je del brskalnika Google Chrome in je v prvi vrsti namenjeno spletnim razvijalcem.
  • PageSpeed Insights – Googlovo orodje oceni hitrost delovanja spletišča z vrednostjo od 0 do 100 in poda nasvete, kako stran pohitriti.
 • Kako lahko test hitrosti delovanja spletne strani opravim sam/a?

  Če želite testirati hitrost delovanja svoje ali tuje spletne strani, vam svetujemo, da želeno stran odprete v brskalniku Google Chrome in uporabite vgrajeno orodje Chrome DevTools. Orodje odprete s pritiskom na tipko F12, nato izberete zavihek »Network« in s tipko F5 osvežite stran. Izpisali se vam bodo različni podatki, med drugim tudi število vseh zahtevkov in skupni časa nalaganja strani.

 • Hitrost delovanja spletnega portala Vrt Obilja sem opravil tudi sam/a, vendar sem prejel/a drugačne rezultate. Zakaj?

  Če ste test opravili tudi sami in dobljeni rezultati od naših odstopajo le malenkostno, je to povsem normalno. Svetujemo vam, da test opravite večkrat in na podlagi rezultatov izluščite povprečje.

  So odstopanja vaših rezultatov od naših velika? V tem primeru je možno, da:

  • so bili na spletni portal nameščeni novi vtičniki, ki dodatno obremenjujejo stran;
  • je bil izključen vtičnik za predpomnjenje ali pa so bile spremenjene njegove nastavitve;
  • je bil izključen vtičnik za združevanje in minifikacijo CSS in JS datotek;
  • so bile na spletni portal dodane nove (neoptimizirane) slike, ki zahtevajo več časa za nalaganje;
  • je bila opravljena druga sprememba, ki vpliva na čas nalaganja spletnega portala.