Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

Vsakdo, ki se ukvarja z e-poštnim marketingom (ang. Email marketing), verjetno ve, da ohranjanje visokega deleža uspešno dostavljenih e-sporočil postaja vse težje. Zaradi številnih lažnih in neveljavnih e-naslovov in poostrenih pravil ponudnikov e-poštnih storitev se vse več sporočil znajde med nezaželeno e-pošto ali pa sporočila sploh niso dostavljena. Tudi takšna, ki so sicer povsem legitimna.

Če na svoji spletni strani zbirate e-poštne naslove, zgolj dvojna prijava na e-novice ne bo zadostovala. Tudi v tem primeru se na vašem seznamu lahko znajdejo SPAM e-naslovi, ki bodo negativno vplivali na dostavljivost. Ob pogostem pošiljanju sporočil na neobstoječe in lažne e-naslove se boste znašli na črnem seznamu (ang. Blacklist), s čimer bo uspešnost e-poštnih kampanj močno upadla.

Več o tem, kako povečati dostavljivost e-poštnih sporočil, si lahko preberete v objavah:

Danes pa vam bomo pokazali, kako brezplačno pregledati e-poštni seznam in iz njega samodejno izločiti vse neobstoječe in lažne e-naslove. S tem bodo na vašem seznamu ostali le naslovi resničnih uporabnikov, kar bo prav tako vplivalo na boljšo dostavljivost e-poštnih sporočil.

Po najnovejši raziskavi NeverBounce, s katero so preverili veljavnost več kot 40 milijonov e-poštnih naslovov, je izmed B2C naslovov bilo 3,22 % neveljavnih, medtem ko je pri B2B naslovih vrednost znašala 21,07 %. Med B2C naslove so bili vključeni e-predali ponudnikov e-poštnih storitev, kot so Gmail, Yahoo in Hotmail, med B2B naslove pa so spadali e-poštni predali domen posameznikov in podjetij.

Če vaš e-poštni seznam vsebuje zgolj 10 % neveljavnih e-naslovov, bo uspešno dostavljenih manj kot 44 % e-sporočil. (vir)

Preverjanje seznama e-poštnih naslovov z MoonMail

MoonMail je spletna aplikacija za vodenje marketinga prek elektronske pošte. Z njo lahko ustvarjate nove kampanje za masivno pošiljanje e-pošte, ustvarjate sezname strank, uvažate kontakte, izdelujete poljubne grafične predloge (ali izberete obstoječo), urejate avtomatizacijo pošiljanja in podobno.

Poleg vsega naštetega spletna aplikacija omogoča tudi preverjanje in čiščenje e-poštnih seznamov. Orodje s seznama odstrani neobstoječe, začasne in lažne e-naslove.

Uporaba aplikacije je sicer brezplačna, vendar obstaja nekaj omejitev:

  1. V enostavni .TXT obliki, kjer je v vsaki vrstici naveden po en e-naslov, lahko hkrati posredujete do 15 e-poštnih naslovov.
  2. Če želite naenkrat preveriti več e-naslovov, morate pripraviti .CSV datoteko.
  3. Z eno .CSV datoteko lahko naenkrat preverite največ 250 e-poštnih naslovov.

Ali vaš e-poštni seznam vključuje več tisoč ali celo več deset tisoč e-poštnih predalov? Če želite uporabiti brezplačno aplikacijo MoonMail, boste seznam morali razdeliti na več delov. Lahko pa se odločite tudi za plačljivo verzijo – v tem primeru lahko v spletni preverjevalnik naenkrat uvozite celoten seznam.

Postopek validacije seznama e-poštnih naslovov

1. Pripravite seznam e-naslovov v .CSV obliki. Kot prikazano na spodnji sliki, naj razpredelnica vsebuje tri stolpce: email, name, surname (z malimi črkami).

Seznam e-poštnih naslovov (.CSV)

2. Obiščite povezavo MoonMail Email Verification and List Cleaning in kliknite na gumb Share Your List With Me.

MoonMail - dodajanje e-poštnega seznama

3. V novem oknu izberite .CSV datoteko, v kateri se nahaja vaš seznam e-poštnih naslovov.

MoonMail - izbira .CSV datoteke

4. S klikom na gumb Yes, Please! potrdite izbiro, da spletni aplikaciji dovolite pričetek pregledovanja in čiščenja seznama.

MoonMail - potrditev seznama

5. V okence vpišite svoj e-poštni naslov, na katerega boste prejeli prečiščen seznam v novi .CSV datoteki.

MoonMail - vpis e-poštnega naslova

6. Aplikacija MoonMail bo zdaj pričela s čiščenjem posredovanega seznama e-naslovov. V roku nekaj sekund boste v svoj elektronski predal prejeli prečiščen seznam.

MoonMail - prečiščen e-poštni seznam

Če ste svoj celotni seznam e-poštnih naslovov razdelili v več .CSV datotek, lahko kliknete na gumb Upload a New File in nadaljujete s procesom validacije. Kot vidite, je celoten postopek zelo enostaven!

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.