Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

Vsakdo, ki se ukvarja z e-poštnim marketingom (ang. Email marketing), verjetno ve, da ohranjanje visokega deleža uspešno dostavljenih e-sporočil postaja vse težje. Zaradi številnih lažnih in neveljavnih e-naslovov in poostrenih pravil ponudnikov e-poštnih storitev se vse več sporočil znajde med nezaželeno e-pošto ali pa sporočila sploh niso dostavljena. Tudi takšna, ki so sicer povsem legitimna.

Če na svoji spletni strani zbirate e-poštne naslove, zgolj dvojna prijava na e-novice ne bo zadostovala. Tudi v tem primeru se na vašem seznamu lahko znajdejo SPAM e-naslovi, ki bodo negativno vplivali na dostavljivost. Ob pogostem pošiljanju sporočil na neobstoječe in lažne e-naslove se boste znašli na črnem seznamu (ang. Blacklist), s čimer bo uspešnost e-poštnih kampanj močno upadla.

Več o tem, kako povečati dostavljivost e-poštnih sporočil, si lahko preberete v objavah:

Danes pa vam bomo pokazali, kako brezplačno pregledati e-poštni seznam in iz njega samodejno izločiti vse neobstoječe in lažne e-naslove. S tem bodo na vašem seznamu ostali le naslovi resničnih uporabnikov, kar bo prav tako vplivalo na boljšo dostavljivost e-poštnih sporočil.

Po najnovejši raziskavi NeverBounce, s katero so preverili veljavnost več kot 40 milijonov e-poštnih naslovov, je izmed B2C naslovov bilo 3,22 % neveljavnih, medtem ko je pri B2B naslovih vrednost znašala 21,07 %. Med B2C naslove so bili vključeni e-predali ponudnikov e-poštnih storitev, kot so Gmail, Yahoo in Hotmail, med B2B naslove pa so spadali e-poštni predali domen posameznikov in podjetij.

Če vaš e-poštni seznam vsebuje zgolj 10 % neveljavnih e-naslovov, bo uspešno dostavljenih manj kot 44 % e-sporočil. (vir)

Preverjanje seznama e-poštnih naslovov z DeBounce

DeBounce je hitra, natančna in cenovno ugodna rešitev za preverjanje e-pošte. Podjetjem omogoča, da iz svojih baz izločijo neveljavne e-poštne naslove. Če za pošiljanje e-poštnih sporočil uporabljate priljubljene ESP-je, se DeBounce zlahka poveže z njimi in vaše sezname prenese v preverjanje.

Tu je nekaj ključnih prednosti DeBounce:

  1. Preverjanje množične e-pošte (ang. Bulk Email Validation).
  2. API za preverjanje e-pošte (ang. Email Validation API).
  3. Spremljanje seznama (ang. List Monitoring).
  4. Iskalnik potencialnih naročnikov (ang. Lead Finder).
  5. Obogatitev podatkov (ang. Data Enrichment).
  6. Preverjanje e-pošte v WordPress (ang. WordPress Email Validation).
  7. JavaScript rešitev za validacijo e-pošte, poslane prek spletnih obrazcev.

Poleg plačljivih storitev DeBounce ponuja tudi nekaj brezplačnih. Ponuja doživljenjski API za zaznavanje kratkoročnih e-poštnih predalov, kar pomaga v boju proti ponarejenim in začasnim prijavam.

Če potrebujete bolj izpopolnjen in komplesken mehanizem za preverjanje veljavnosti e-pošte, pa lahko izberete tudi katerega izmed plačljivih načrtov. DeBounce ima več kot 900 pozitivnih ocen, kar kaže na to, da so naročniki zadovoljni in da ekipa resnično skrbi za vsako svojo stranko.

Preverjanje seznama e-poštnih naslovov z MoonMail

MoonMail je spletna aplikacija za vodenje marketinga prek elektronske pošte. Z njo lahko ustvarjate nove kampanje za masivno pošiljanje e-pošte, ustvarjate sezname strank, uvažate kontakte, izdelujete poljubne grafične predloge (ali izberete obstoječo), urejate avtomatizacijo pošiljanja in podobno.

Poleg vsega naštetega spletna aplikacija omogoča tudi preverjanje in čiščenje e-poštnih seznamov. Orodje s seznama odstrani neobstoječe, začasne in lažne e-naslove.

Uporaba aplikacije je sicer brezplačna, vendar obstaja nekaj omejitev:

  1. V enostavni .TXT obliki, kjer je v vsaki vrstici naveden po en e-naslov, lahko hkrati posredujete do 15 e-poštnih naslovov.
  2. Če želite naenkrat preveriti več e-naslovov, morate pripraviti .CSV datoteko.
  3. Z eno .CSV datoteko lahko naenkrat preverite največ 250 e-poštnih naslovov.

Ali vaš e-poštni seznam vključuje več tisoč ali celo več deset tisoč e-poštnih predalov? Če želite uporabiti brezplačno aplikacijo MoonMail, boste seznam morali razdeliti na več delov. Lahko pa se odločite tudi za plačljivo verzijo – v tem primeru lahko v spletni preverjevalnik naenkrat uvozite celoten seznam.

Postopek validacije seznama e-poštnih naslovov

1. Pripravite seznam e-naslovov v .CSV obliki. Kot prikazano na spodnji sliki, naj razpredelnica vsebuje tri stolpce: email, name, surname (z malimi črkami).

Seznam e-poštnih naslovov (.CSV)

2. Obiščite povezavo MoonMail Email Verification and List Cleaning in kliknite na gumb Share Your List With Me.

MoonMail - dodajanje e-poštnega seznama

3. V novem oknu izberite .CSV datoteko, v kateri se nahaja vaš seznam e-poštnih naslovov.

MoonMail - izbira .CSV datoteke

4. S klikom na gumb Yes, Please! potrdite izbiro, da spletni aplikaciji dovolite pričetek pregledovanja in čiščenja seznama.

MoonMail - potrditev seznama

5. V okence vpišite svoj e-poštni naslov, na katerega boste prejeli prečiščen seznam v novi .CSV datoteki.

MoonMail - vpis e-poštnega naslova

6. Aplikacija MoonMail bo zdaj pričela s čiščenjem posredovanega seznama e-naslovov. V roku nekaj sekund boste v svoj elektronski predal prejeli prečiščen seznam.

MoonMail - prečiščen e-poštni seznam

Če ste svoj celotni seznam e-poštnih naslovov razdelili v več .CSV datotek, lahko kliknete na gumb Upload a New File in nadaljujete s procesom validacije. Kot vidite, je celoten postopek zelo enostaven!

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.