Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

Zaradi nedavnih sprememb pogojev Google Ads partnerskega programa izdaja novih promocijskih kod za spletno oglaševanje v tem trenutku ni mogoča.

Vsi, ki pri NEOSERV zakupite vsaj Zeleni paket gostovanja, ste upravičeni do Google Ads promocijske kode v vrednosti do 120 €. Google Ads, prej znan pod imenom Google AdWords, je oglaševalska platforma, prek katere je oglaševanje spletne strani ali aplikacije možno na različne načine. Najbolj priljubljena sta oglaševanje v Google Iskalnem omrežju (ang. Google Search Network) in oglaševanje v Google Prikaznem omrežju (ang. Google Display Network).

Ker se v povezavi z Google Ads kuponi oziroma promocijskimi kodami za spletno oglaševanje pojavljajo nekatera vprašanja, smo se odločili, da odgovore nanje zberemo na enem mestu.

  1. Kaj je Google Ads promocijska koda?
  2. Kdo je upravičen do Google Ads promocijske kode?
  3. Kako do Google Ads promocijske kode?
  4. Kako uporabiti Google Ads promocijsko kodo?
  5. Kako deluje Google Ads promocijska koda?
  6. Kako preveriti, ali je Google Ads promocijska koda aktivna?

1. Kaj je Google Ads promocijska koda?

Promocijska koda Google Ads je denarni kredit, ki ga na svoj oglaševalski račun prejmejo oglaševalci kot pomoč za začetek oglaševanja na Google Ads oglaševalski platformi. Za promocijsko kodo se uporablja tudi izraz kupon.

2. Kdo je upravičen do Google Ads promocijske kode?

Do Google Ads promocijske kode so upravičeni:

  • novi uporabniki programa Google Ads.

3. Kako do Google Ads promocijske kode?

Ste pri nas zakupili paket gostovanja, v katerega je vključena tudi Google Ads promocijska koda? Če želite uporabiti kupon, nam pišite na info@neoserv.si in nam sporočite naslednje podatke:

  1. ime in priimek ali ime podjetja, na katerega bo vezan oglaševalski račun;
  2. e-poštni naslov, ki bo služil kot uporabniško ime za prijavo v Google Ads program;
  3. naslov spletne strani, ki jo boste oglaševali.

Svetujemo vam, da za e-poštni naslov uporabite gmail.com račun (primer: janez.novak@gmail.com).

Ko bomo prejeli vaše podatke, vam bomo v Google Ads ustvarili oglaševalski račun. Tako bo vaš oglaševalski račun dodan pod našega, kar je pogoj za pridobitev promocijske kode. Na e-poštni naslov boste prejeli povabilo, prek katerega se nato prijavite v oglaševalski program.

Google Ads povabilo

V povabilu za dostop do Google Ads kliknite na gumb ACCEPT INVITATION. Preusmerjeni boste na oglaševalsko platformo, kjer boste lahko potrdili svoj račun in s tem pridobili administratorske pravice za njegovo urejanje.

4. Kako uporabiti Google Ads promocijsko kodo?

Promocijske kode vam ni potrebno vnašati ročno, saj vam bo dodeljena samodejno. Vse, kar morate storiti, je naslednje:

  1. Vnesite podatke o obračunavanju in plačilu. V desnem zgornjem kotu kliknite na ikono ORODJA (ang. TOOLS) in izberite Obračunavanje in plačila (ang. Billing & payments). Nato vnesite podatke o svojem podjetju ter načinu plačila in obračunavanja.

Google Ads - ORODJA - Obračunavanje in plačila

  1. Ustvarite oglaševalsko kampanjo in pričnite z oglaševanjem. Ko bo oglaševanje vaše spletne strani aktivno, se vam bo na računu začelo nabirati dobroimetje. Več o tem si preberite v odgovoru na naslednje vprašanje.

5. Kako deluje Google Ads promocijska koda?

Ko boste pričeli z Google Ads oglaševanjem, se vam bo samodejno aktivirala promocijska koda. Toliko sredstev (do višine 120 €), kolikor jih boste od kreiranja oglaševalskega računa porabili v prvih 31 dneh, jih boste v obliki dobroimetja na svoj oglaševalski račun prejeli v naslednjem obdobju.

  • Primer 1: V prvih 31 dneh za oglaševanje porabite 30 €. Google vam po tem obdobju na oglaševalski račun doda 30 €.
  • Primer 2: V prvih 31 dneh za oglaševanje porabite 120 €. Google vam po tem obdobju na oglaševalski račun doda 120 €.
  • Primer 3: V prvih 31 dneh za oglaševanje porabite 300 €. Google vam po tem obdobju na oglaševalski račun doda 120 €.

Dobroimetje lahko porabite za nadaljnje oglaševanje svoje spletne strani.

6. Kako preveriti, ali je Google Ads promocijska koda aktivna?

Ali je bila promocijska koda za vaš oglaševalski račun uspešno aktivirana, lahko preverite po naslednjem postopku:

  1. Po prijavi v Google Ads kliknite na ikono ORODJA (ang. TOOLS) in izberite Obračunavanje in plačila (ang. Billing & payments).
  2. V sekciji Nastavitve (ang. Settings) kliknite na Urejanje nastavitev (ang. Manage settings).

Google Ads - Urejanje nastavitev obračunavanja in plačila

  1. Čisto na dnu boste našli razdelek Promocijske kode (ang. Promotional codes). Kliknite na povezavo Urejanje promocijskih kod (ang. Manage promotional codes).

Google Ads - Urejanje promocijskih kod

  1. Tu boste našli podatke o dodeljeni promocijski kodi ter trenutno porabljenih sredstvih, ki vam bodo po 31 dneh od kreiranja Google Ads računa v obliki dobroimetja dodana na oglaševalski račun.

Google Ads - Aktivna promocijska koda

Če z oglaševanjem svoje spletne strani še niste pričeli, promocijska koda še ne bo aktivna. V tem primeru boste namesto podatka o porabljenih sredstvih (4. korak) videli le okence za vnos promocijske kode. Te vam ni potrebno vnašati ročno, saj se bo Google Ads promocijska koda aktivirala samodejno, ko boste pričeli z oglaševanjem. Svetujemo vam, da z oglaševanjem pričnete čim prej, saj imate za zbiranje bonus sredstev na voljo 31 dni od kreiranja oglaševalskega računa.

Svetujemo vam, da preverite Pogoje in določila uporabe promocijskih kod za spletno oglaševanje.

Zaradi nedavnih sprememb pogojev Google Ads partnerskega programa izdaja novih promocijskih kod za spletno oglaševanje v tem trenutku ni mogoča.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.