Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

Ste mislili, da je vseeno, ali zakupite spletno gostovanje v Sloveniji, Rusiji, ZDA ali morda v Avstraliji? Seveda ne! Daleč najbolje je, da se strežnik nahaja v državi, iz katere do spletne strani dostopa največ obiskovalcev.

Je vaša spletna stran v slovenskem jeziku? Potem je spletno gostovanje v Sloveniji edina logična izbira. In prav to vam po ugodnih cenah nudimo pri NEOSERV.

V nadaljevanju vam podrobneje predstavljamo, zakaj izbrati gostovanje na strežniku, ki je lociran v Sloveniji.

1. Hitrost nalaganja spletne strani

Predstavljajte si, da se peš, en korak za drugim, odpravite do svojih dveh prijateljev po kilogram moke, brez katere ne bo sladice po kosilu. Prvi prijatelj stanuje v sosednji ulici, vsega skupaj oddaljen slabih sto metrov. Do prijatelja in nazaj boste prišli, brez da bi se zares pretegnili, moka pa bo pri vas doma, kot bi mignil. Drugi prijatelj pa živi v Houstonu, v zvezni državi Texas. Prav tako se tudi do njega odpravite peš. Moko bi nosili in nosili, če si ne bi vmes raje premislili in na sladico enostavno pozabili.

Podobno je tudi pri spletnih straneh in gostovanju na tujih strežnikih. Vsi podatki, ki jih strežniki servirajo na vaš računalnik, morajo »priti« iz države, v kateri je lociran strežnik (npr. iz ZDA). Vsaka slika, vsak tekst in, bog ne daj, celo vsi dolgi videi. Vaši obiskovalci se lahko pošteno načakajo – še bolj verjetno pa vmes raje odprejo stran vaše konkurence, ki se odpre v sekundi. Ker ima potrošnik ob vedno večji konkurenci na trgu veliko možnost izbire, bo na vas pozabil v dveh sekundah in se za nakup raje odločil nekje drugje.

Odzivni časi so najmanjši, če je med strežnikom in obiskovalci spletne strani, ki gostuje na tem strežniku, razdalja čim krajša. Da je hitrost nalaganja spletnih strani izjemno pomembna, pa čivkajo že vrabci na veji. In še kako prav imajo.

2. Lokalna optimizacija

Če povprečni uporabnik spleta v naslovno vrstico v svojem brskalniku vtipka naslov Google.com, ga bo stric Google po hitrem postopku preusmeril na slovensko različico – Google.si. In tukaj se začne zgodba o lokalni optimizaciji. Vedeti je potrebno, da Google naprej zazna vaš IP naslov in že preko njega sklepa, da vas, bolj kot tuji, zanimajo domači rezultati iskanja. Konec koncev brskate po Google.si.

Zato je seveda logično, da vam iskalnik želi ponuditi spletne strani v slovenskem jeziku. Eden izmed kriterijev, da je stran zares »domača«, pa je tudi ta, da gre za gostovanje na domačem, v našem primeru slovenskem strežniku. Če ste prisotni v visoko konkurenčni dejavnosti, kjer šteje vsaka malenkost, je pomembno, da svojo spletno stran postavite na strežnik v Sloveniji in izkoristite to prednost.

Še dodaten namig pri lokalni optimizaciji: uporabite .si domeno. Ali je vaša želena .si domena še prosta, lahko preverite v preverjalniku domen na naši spletni strani ali na strani Preveri.si.

3. Hiter odziv in osebni pristop

Za konec smo prihranili najslajše. Kaj je lepšega, kot da lahko ob kakršni koli težavi pristopite do osebe, ki vam težavo pomaga kar najhitreje rešiti? Ali pa to osebo vsaj prikličete na telefon, brez da bi za to porabili več ur in več deset evrov za telefonski račun pod postavko »klici v tujino«?

Pri NEOSERV vas izzivamo, da preizkusite našo odzivnost na področju podpore uporabnikov. Filozofija NEOSERV spletnega gostovanja je ravno ta – ponuditi odlično podporo uporabnikom. Pošljite nam e-pošto na info@neoserv.si in se na lastne oči prepričajte, kako hitro vam bomo postregli z odgovori na vsa vaša vprašanja.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.