PRO - domenska končnica
Več o .pro

Domena .PRO je bila ustanovljena leta 2004. Sprva je bila na voljo samo zdravnikom, odvetnikom, računovodjem in inženirjem v ZDA, Kanadi, Angliji, Franciji in Nemčiji.

Zaradi dobre prepoznavnosti boste z domeno .PRO lažje dosegli lokalne, regionalne in globalne poslovne partnerje in kupce. Omogoča pa vam tudi uspešno grajenje in rast vaše blagovne znamke.

Trenutno je registriranih več kot 380.000 domen s končnico .PRO. Najbolj priljubljena stran s končnico .PRO je goldline.pro.

POGOJI ZA REGISTRACIJO

Vrhovni registrar za .PRO domeno je Afilias plc, podjetje iz Irske.

Domena nima nobenih splošnih ali geografskih omejitev pri registraciji. Od novembra 2015 je na voljo vsem pravnim in fizičnim osebam.

REGISTER:
AFILIAS PLC
POGOJI:
/
MIN. DOLŽINA:
4
MAX. DOLŽINA:
63
MAX. OBDOBJE:
10 let
IDN znaki:
ne podpira
WHOIS zaščita:
Ni mogoča
Obuditev domene:
/
Lokalna prisotnost:
Ni potrebno
EPP koda za prenos:
podpira
CENIK
STORITEV:
OBDOBJE V LETIH IN POPUST:
CENA:
26,99 € 19,99 € NAROČI pro DOMENO
Prenos brez podaljšanja ni mogoč.
Zakaj registrirati domene pri NEOSERV
Nadzorna plošča za domene
Brezplačna
e-pošta z domeno
Brezplačna
WHOIS zaščita
Instantna registracija
Brezplačno DNS gostovanje

Pogosta vprašanja

 • Pozabil sem podaljšati domeno .PRO, kaj lahko storim?

  Domeno .PRO lahko podaljšate še 40 dni po poteku registracije, kar imenujemo "Renewal grace period". V kolikor je ne podaljšate v tem času, domena za nadaljnjih 30 dni preide v obdobje "Redemption grace period". Obuditev domene v tem obdobju predstavlja dodatne stroške, ki jih določa glavni registrar. Če domene ne podaljšate tudi v tem času, se briše iz sistema in vrne na trg, kjer je za registracijo zopet dosegljiva vsem.

 • Ali lahko domeno .PRO registriram tudi, če se ne ukvarjam s poslom?

  Seveda, domena .PRO je namenjena tudi osebnim spletnim stranem, blogom in ostalim spletnim predstavitvam.

 • Kako prenesem domeno .PRO k NEOSERV?

  Prenos domene .PRO se izvaja z EPP kodo (Auth Code), ki jo pridobite pri svojem trenutnem registrarju. EPP kodo nam sporočite preko e-pošte, mi pa bomo opravili vse potrebno za prenos vaše .PRO domene.

 • Kako poteka menjava nosilca .PRO domene?

  Nosilca .PRO domene zamenjate v naročniškem centru Moj NEOSERV. V rubriki Vaše domene / gostovanje najprej izberite domeno. V rubriki WHOIS (nosilec domene) so opisani nadaljni koraki, ki so potrebni za uspešno zamenjavo nosilca .PRO domene.