Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

ClickFunnels je popularno spletno orodje za enostavno postavitev prodajnega lijaka. Podjetjem in posameznikom omogoča postavitev in avtomatizacijo prodajnega postopka od začetka do konca, hkrati pa tudi nadzor nad vsako fazo nakupovalne poti. In to brez znanja programiranja.

Da bo vaša domena usmerjena na ClickFunnels, bo potrebna sprememba DNS zapisa (CNAME). Če imate poleg domene pri nas zakupljen tudi paket spletnega gostovanja, spremembo opravite v nadzorni plošči cPanel. V kolikor pa imate le domeno, gostovanja pa ne, spremembo DNS zapisov opravite v naročniškem centru Moj NEOSERV.

Postopek nastavitve CNAME zapisa je prek nadzorne plošče cPanel ali naročniškega centra Moj NEOSERV povsem preprost. Kljub temu vam v primeru težav z veseljem priskočimo na pomoč in za pravilne nastavitve brezplačno poskrbimo mi. Kontaktirajte nas na 059 335 000 ali nam pišite na info@neoserv.si.

Navodila

Povezava domene s ClickFunnels prek cPanel

Imate pri nas registrirano domeno in ste tudi naš naročnik spletnega gostovanja? V tem primeru spremembo CNAME zapisa opravite v nadzorni plošči cPanel.

1. Prijavite se v nadzorno ploščo cPanel (navodila za prijavo).

2. V sklopu ikon DOMAINS kliknite na Zone Editor.

cPanel - Zone Editor

3. Na seznamu poiščite domeno, ki jo želite povezati s ClickFunnels, in izberite MANAGE.

cPanel - Zone Editor - MANAGE

4. Na seznamu poiščite vrstico s CNAME zapisom, usmerjeno na krovno domeno, in kliknite EDIT. Spremenite zapis (ang. Record) in ga nadomestite z naslednjim: target.clickfunnels.com

cPanel - Zone Editor - sprememba CNAME zapisa (ClickFunnels)

5. Shranite spremembe s klikom na gumb SAVE RECORD.

Svetujemo vam, da pri CNAME zapisu spremenite še vrednost TTL, in sicer s 14400 na 300. Tako boste na svoji ClickFunnels spletni strani lahko povezavo domene verificirali že v 5 minutah (300 sekund), namesto v 4 urah (14400 sekund).

Povezava domene s ClickFunnels z NEOSERV DNS gostovanjem

Imate pri nas registrirano domeno, za paket spletnega gostovanja pa se niste odločili? V tem primeru lahko spremembo CNAME zapisa opravite z uporabo brezplačnega DNS gostovanja, in sicer v naročniškem centru Moj NEOSERV.

1. Prijavite se v naročniški center Moj NEOSERV (navodila za prijavo).

2. V zgornjem meniju izberite VAŠE DOMENE / GOSTOVANJE in na seznamu storitev kliknite na domeno, ki jo želite povezati s svojo ClickFunnels spletno stranjo.

Moj NEOSERV - Seznam storitev

3. Izberite možnost Urejanje DNS zapisov, nato pa desno spodaj kliknite na Omogoči urejanje DNS zapisov. S tem bo aktivirano DNS gostovanje.

Moj NEOSERV - Omogoči urejanje DNS zapisov

4. Kliknite na gumb DODAJ DNS ZAPIS in dodajte nov CNAME zapis. V okence »Ime:« vpišite www in pri TTL izberite vrednost 300, v spodnje polje pa vnesite zapis: target.clickfunnels.com

Moj NEOSERV - Dodajanje CNAME zapisa za ClickFunnels

5. S klikom na gumb Dodaj potrdite kreiranje novega CNAME zapisa.

Ste sledili postopku in torej šele pred kratkim aktivirali DNS gostovanje? V tem primeru počakajte 4-24 ur, da se osvežijo DNS strežniki. Če pa ste imeli DNS gostovanje vključeno že prej, bo domena na vašo ClickFunnels spletno stran kazala v približno 5 do 10 minutah.

Za dodatno pomoč nas lahko pokličete na 059 335 000 ali nam pišete na info@neoserv.si.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.