Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

Squarespace je ena izmed priljubljenih platform za postavitev spletne strani. Gre za spletno orodje, s pomočjo katerega je postavitev strani hitra in enostavna, še posebej pa navdušuje dejstvo, da od uporabnika ne zahteva znanja dizajniranja in programiranja. Praktično vse se lahko uredi z izbiro predpripravljene grafične predloge in uporabo tako imenovane drag & drop funkcionalnosti.

Povezavo domene s Squarespace opravite tako, da najprej v sami Squarespace platformi določite svojo domeno, nato pa v nadzorni plošči cPanel oz. v naročniškem centru Moj NEOSERV uredite ustrezne DNS zapise.

Postopek povezave domene s spletno stranjo Squarespace je precej enostaven. Kljub temu vam v primeru težav z veseljem priskočimo na pomoč in za pravilne DNS zapise poskrbimo mi – brezplačno. Pokličite nas na 059 335 000 ali nam pišite na info@neoserv.si.

Navodila

Nastavitev domene v spletni platformi Squarespace

Najprej morate v Squarespace vmesniku določiti, katero domeno želite uporabiti.

 1. Na vstopni strani Squarespace administracije (Home Menu) kliknite na Settings in nato izberite Domains.
 2. Kliknite na Use a Domain I Own, da izberete svojo domeno.
 3. V polje Domain Name vnesite celotno ime svoje domene (primer: vasadomena.si) in nadaljujte postopek s klikom na Continue.
 4. Kliknite na Connect From Provider.
 5. V spustnem meniju izberite možnost Other.
 6. Povežite domeno s klikom na Connect Domain.
 7. V sporočilu, ki se prikaže, kliknite Okay.

Prikazalo se vam bo okno, v katerem bodo zapisani DNS zapisi, ki jih boste potrebovali za povezavo vaše domene s Squarespace.

DNS zapisi za Squarespace

Kot prikazano na zgornji sliki, bodo na seznamu A in CNAME zapisi. V primeru, da imate pri nas tako registrirano domeno kot tudi zakupljen paket gostovanja, sledite navodilom v naslednji točki. Če pa imate registrirano le domeno (paketa gostovanja pa nimate), skočite na zadnji del navodil, kjer je opisana povezava z uporabo DNS gostovanja.

Povezava domene s Squarespace prek cPanel

Imate pri nas registrirano domeno, prav tako pa tudi zakupljen paket gostovanja? V tem primeru DNS zapise uredite v nadzorni plošči cPanel, do katere ste dostop prejeli ob zakupu gostovanja.

1. Prijavite se v nadzorno ploščo cPanel (navodila za prijavo).

2. V sekciji DOMAINS kliknite na ikono Zone Editor.

cPanel - Zone Editor

3. Na seznamu poiščite domeno, ki jo želite povezati s Squarespace stranjo, in kliknite na MANAGE.

cPanel - Zone Editor - MANAGE

4. S klikom na modri gumb + ADD RECORD (desno zgoraj) dodajte nov DNS zapis:

 • V prvo polje kopirajte unikatno kodo, sestavljeno iz črk in številk, ki ste jo pridobili na Squarespace seznamu DNS zapisov (POMEMBNO: ne prepisujte kode s slike, ki smo jo uporabili za pripravo teh navodil, temveč uporabite svojo unikatno kodo!).
 • Pri nastavitvi TTL nastavite vrednost 300. To pomeni, da se bo DNS zapis osvežil že v 300 sekundah.
 • Pri vrsti DNS zapisa (Type) izberite: CNAME
 • V desno okence za sam zapis (Record) pa vnesite: verify.squarespace.com
 • Potrdite nov DNS zapis s klikom na gumb ADD RECORD.

cPanel - Zone Manager - vnos CNAME zapisa za Squarespace

5. Na seznamu DNS zapisov v cPanel poiščite CNAME zapis, pri katerem je v prvem stolpcu (Name) dodano: www.vasadomena.si. S klikom na EDIT omenjeni zapis ustrezno uredite:

 • V desno okence (Record) vnesite: ext-cust.squarespace.com
 • Potrdite spremembo s klikom na gumb SAVE RECORD.

cPanel - Zone Manager - sprememba CNAME zapisa za Squarespace

6. Nato s klikom na + ADD RECORD dodajte še A zapise, ki so vidni na seznamu DNS zapisov v Squarespace. V levo okence vnesite naslov domene (primer: vasadomena.si.), TTL nastavite na 300, za vrsto zapisa izberite A, v desno okence pa vnesite IP: 198.185.159.144. Potrdite s klikom na ADD RECORD.

cPanel - Zone Manager - vnos A zapisa za Squarespace

7. Postopek vnosa A zapisa ponovite še trikrat, in sicer z naslednjimi zapisi IP-jev:

 • 198.185.159.145
 • 198.49.23.144
 • 198.49.23.145

Opomba: Pri vnosu zgornjih treh IP-jev uporabite iste podatke, kot ste jih uporabili pri vnosu prvega IP-ja (vasadomena.si. / 300 / A).

Povezava domene s Squarespace z NEOSERV DNS gostovanjem

Če imate pri nas registrirano le domeno, za zakup spletnega gostovanja pa se niste odločili, lahko ustrezne DNS zapise uredite v naročniškem centru Moj NEOSERV. Najprej pa boste morali aktivirati DNS gostovanje. Kako torej z uporabo DNS gostovanja domeno povezati s Squarespace?

1. Prijavite se v naročniški center Moj NEOSERV (navodila za prijavo).

2. Pomaknite se v sekcijo VAŠE DOMENE / GOSTOVANJE in na seznamu storitev kliknite na domeno, ki jo želite povezati s svojo Squarespace spletno stranjo.

Moj NEOSERV - Seznam storitev

3. Izberite možnost Urejanje DNS zapisov in nato v desnem spodnjem kotu kliknite na Omogoči urejanje DNS zapisov. Na ta način boste aktivirali DNS gostovanje.

Moj NEOSERV - Omogoči urejanje DNS zapisov

4. Kliknite na gumb DODAJ DNS ZAPIS ter pričnite z dodajanjem DNS zapisov. Dodati boste morali vse zapise (CNAME in A), ki so zabeleženi na Squarespace seznamu. Na spodnji sliki si oglejte primer dodajanja prvega (CNAME) zapisa.

Moj NEOSERV - Dodajanje CNAME zapisa za Squarespace

5. S klikom na Dodaj potrdite vnos DNS zapisa in nato postopek ponovite še za vse ostale zapise.

OPOMBA: Namesto znaka @, ki se na Squarespace seznamu DNS zapisov pojavi večkrat (pri vseh A zapisih), vpišite vasadomena.si. Pri nastavitvi TTL pa določite vrednost 300.

Če ste sledili postopku in torej šele pred kratkim aktivirali DNS gostovanje, počakajte 4 do 24 ur, da se osvežijo DNS strežniki. V kolikor pa ste imeli DNS gostovanje vključeno že od prej, bo domena na vašo Squarespace spletno stran kazala v roku 5 do 10 minut.

Za dodatno pomoč nas lahko pokličete na 059 335 000 ali nam pišete na info@neoserv.si.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.