Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

Shopify je ena izmed najbolj popularnih platform za postavitev spletne trgovine. Če tudi sami želite izdelke prodajati prek omenjene platforme, boste morali svojo domeno usmeriti na strežnik, kjer je Shopify trgovina postavljena.

Da bo vaša domena usmerjena na Shopify, bo potrebna sprememba dveh DNS zapisov. Če imate poleg domene pri nas zakupljen tudi paket gostovanja, slednje opravite v nadzorni plošči cPanel. V kolikor pa imate le domeno, gostovanja pa ne, spremembo DNS zapisov opravite v naročniškem centru Moj NEOSERV.

Postopek nastavitve ustreznih DNS zapisov je prek nadzorne plošče cPanel ali naročniškega centra Moj NEOSERV povsem enostaven. Kljub temu pa velja, da vam v primeru težav z veseljem pomagamo in za pravilne nastavitve poskrbimo mi – brezplačno. Kontaktirajte nas na 059 335 000 ali nam pišite na info@neoserv.si.

Navodila

Povezava domene s Shopify prek cPanel

Imate pri nas registrirano domeno in ste obenem tudi naročnik spletnega gostovanja? V tem primeru spremembo DNS zapisov opravite v nadzorni plošči cPanel.

1. Prijavite se v nadzorno ploščo cPanel (navodila za prijavo).

2. V sekciji DOMAINS kliknite na ikono Zone Editor.

cPanel - Zone Editor

3. Na seznamu poiščite domeno, ki jo želite povezati s Shopify trgovino, in kliknite na MANAGE.

cPanel - Zone Editor - MANAGE

4. Na seznamu poiščite vrstico z A zapisom, pri kateri je v prvem stolpcu zapisana vaša domena. Nato kliknite EDIT in zapis, kjer je dodana IP številka, zamenjajte z naslednjim: 23.227.38.65

cPanel - Zone Editor - sprememba A zapisa

5. Shranite spremembe s klikom na modri gumb SAVE RECORD.

6. Nato na seznamu poiščite še vrstico s CNAME zapisom in ponovno kliknite na EDIT. Spremenite zapis (ang. Record) in ga nadomestite z naslednjim: shops.myshopify.com

cPanel - Zone Editor - sprememba CNAME zapisa

7. Shranite spremembe s klikom na modri gumb SAVE RECORD.

Svetujemo vam, da tako pri A zapisu kot tudi pri CNAME zapisu spremenite še vrednost TTL, in sicer s 14400 na 300. Tako boste v svoji Shopify trgovini lahko povezavo domene verificirali že v 300 sekundah (5 minutah). V nasprotnem primeru morate počakati 14400 sekund (4 ure).

Povezava domene s Shopify z NEOSERV DNS gostovanjem

Imate pri nas registrirano domeno, medtem ko se za paket spletnega gostovanja niste odločili? V tem primeru spremembo DNS zapisov opravite z uporabo storitve brezplačnega DNS gostovanja, in sicer v naročniškem centru Moj NEOSERV.

1. Prijavite se v naročniški center Moj NEOSERV (navodila za prijavo).

2. Pomaknite se v sekcijo VAŠE DOMENE / GOSTOVANJE in na seznamu storitev kliknite na domeno, ki jo želite povezati s svojo Shopify trgovino.

Moj NEOSERV - Seznam storitev

3. Izberite možnost Urejanje DNS zapisov, nato pa v desnem spodnjem kotu kliknite na Omogoči urejanje DNS zapisov. S tem boste aktivirali DNS gostovanje.

Moj NEOSERV - Omogoči urejanje DNS zapisov

4. Kliknite na gumb DODAJ DNS ZAPIS ter dodajte nov A zapis. Okence »Ime:« pustite prazno, pri TTL določite vrednost 300, v spodnje okence pa vnesite IP naslov: 23.227.38.65

Moj NEOSERV - Dodajanje A zapisa za Shopify

5. Kliknite na gumb Dodaj, da kreirate nov A zapis.

6. Ponovno kliknite na gumb DODAJ DNS ZAPIS ter dodajte nov CNAME zapis. V okence »Ime:« vpišite www in določite TTL vrednost 300, v spodnje polje pa vnesite naslov: shops.myshopify.com

Moj NEOSERV - Dodajanje CNAME zapisa za Shopify

7. Kliknite na gumb Dodaj, da kreirate nov CNAME zapis.

Če ste sledili postopku in torej šele pred kratkim aktivirali DNS gostovanje, počakajte 4-24 ur, da se osvežijo DNS strežniki. V kolikor pa ste imeli DNS gostovanje vključeno že od prej, bo domena na vašo Shopify trgovino kazala že v roku 5-10 minut.

Za dodatno pomoč nas lahko pokličete na 059 335 000 ali nam pišete na info@neoserv.si.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.