Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

Če želite s svojega paketa gostovanja izvoziti MySQL podatkovno bazo, lahko to storite na dva načina. Prvi je, da se vpišete v nadzorno ploščo cPanel, izberete aplikacijo phpMyAdmin, poiščete želeno bazo in jo nato s funkcijo Export izvozite na svoj računalnik. To lahko storite, če vaša podatkovna baza ne presega velikosti 100 MB.

V primeru, da je vaša podatkovna baza večja, pa boste izvoz morali opraviti z uporabo SSH ukazne vrstice.

1. Na paketu gostovanja vključite SSH

Ker je uporaba ukazne vrstice SSH v prvi vrsti namenjena naprednejšim uporabnikom, je privzeto izključena. Za svoj paket gostovanja jo lahko povsem enostavno vključite v naročniškem centru Moj NEOSERV. Preverite navodila, kako na svojem paketu omogočite uporabo SSH.

2. Na računalnik namestite Putty

Putty je odprtokodni terminalski emulator, ki omogoča izvrševanje SSH ukazov. Program boste našli na povezavi www.putty.org, kjer ga lahko brezplačno prenesete na svoj računalnik.

Ko boste končali z namestitvijo programa, se povežite na svoj paket gostovanja:

  1. V polje Host Name (or IP address) vpišite ime ali IP naslov strežnika, na katerem gostuje vaša spletna stran (podatek boste našli v naročniškem centru Moj NEOSERV ali v nadzorni plošči cPanel).

Putty nastavitve

  1. V polje Port vpišite 5050 in se s klikom na gumb Open povežite na strežnik. Če se vam bo ob vzpostavitvi povezave prikazalo varnostno obvestilo, izberite možnost Yes.
  2. Za uspešno povezavo boste potrebovali še uporabniško ime in geslo, s katerima se sicer prijavljate v nadzorno ploščo cPanel. Najprej kopirajte uporabniško ime (ctrl + C), nato z desnim miškinim gumbom kliknite v aplikacijo Putty in pritisnite ENTER. Postopek ponovite še za vnos gesla (zaradi varnosti geslo v ukazni vrstici ne bo vidno).

SSH povezava s paketom gostovanja

  1. Povezava z vašim paketom gostovanja je zdaj vzpostavljena.

3. Izvozite MySQL podatkovno bazo

Znotraj aplikacije Putty se pomaknite v direktorij, v katerega želite izvoziti MySQL podatkovno bazo. Po direktorijih se pomikate z ukazom »cd ime_direktorija« oziroma »cd ..«.

Ko boste dosegli želeni direktorij, za izvoz podatkovne baze uporabite naslednji ukaz:

mysqldump -u uporabnisko_ime -p ime_baze > backup.sql

Seveda morate zgornji ukaz prilagoditi:

  • namesto zapisa uporabnisko_ime vnesite svoje dejansko uporabniško ime za povezavo s podatkovno bazo;
  • namesto zapisa ime_baze vnesite svoje dejansko ime baze, ki jo želite izvoziti;
  • namesto zapisa backup lahko uporabite poljubno ime za poimenovanje .sql datoteke.

Izvoz MySQL podatkovne baze s SSH ukazom

Nato morate vnesti še geslo svoje podatkovne baze, ki ga v Putty zopet prilepite z uporabo desnega miškinega klika. S tem je izvoz MySQL baze zaključen. Preostane vam le še to, da podatkovno bazo prek nadzorne plošče cPanel (File Manager) ali FTP programa prenesete na svoj računalnik.

Če potrebujete pomoč, se lahko vedno obrnete na našo ekipo. Pokličite nas na 059 335 000 ali nam pošljite sporočilo na info@neoserv.si.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.