Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

Želite uvoziti MySQL podatkovno bazo, ki vsebuje ogromno podatkov in je velika 100 MB ali več? Uvoz preko aplikacije phpMyAdmin v tem primeru najverjetneje ne bo mogoč, saj ima HTTP protokol določene omejitve. Prav tako imajo strežniki nastavljeno privzeto omejitev največje datoteke, ki jo lahko naložite.

V tem primeru lahko SQL datoteko zelo enostavno uvozite preko SSH protokola.

1. SQL datoteko naložimo na strežnik

Najprej je potrebno SQL datoteko naložiti na vaš paket gostovanja. V kolikor datoteka ni prevelika (do nekaj 100 MB), lahko to uredite preko File Manager aplikacije v nadzorni plošči cPanel. V primeru, da datoteka presega to vrednost, pa svetujemo uporabo FTP protokola.

Navodila, kako datoteko na strežnik prenesti s pomočjo FTP protokola, boste našli v prispevku: Kako na paket gostovanja namestim spletno stran?

Datoteko lahko naložite v poljuben direktorij, sicer pa priporočamo kar “root” direktorij vašega paketa gostovanja (primer: “/home/vasadome”).

2. UVOZ SQL DATOTEKE

Na paket gostovanja se je najprej potrebno povezati preko SSH. Po tem, ko se boste uspešno povezali, boste samodejno pomaknjeni v “root” mapo paketa gostovanja (to lahko preverite z ukazom “pwd”).

Povezava na paket gostovanja preko SSH

V prvem koraku smo SQL datoteko naložili v “root” direktorij, kar lahko preverimo z ukazom “ls”, ki nam bo izpisal seznam vseh map in datotek v trenutnem direktoriju.

SQL datoteka (SSH)

Za uvoz datoteke lahko uporabimo spodnji ukaz, kjer namesto “USERNAME” vpišemo uporabnika, ki ima dostop do MySQL podatkovne baze. Namesto “DATABASE” vpišemo ime MySQL baze, v katero želimo uvoziti podatke. Datoteka “vasadomena.sql” pa je datoteka, ki smo jo naložili v “root” direktorij paketa gostovanja.


mysql -u USERNAME -p DATABASE < vasadomena.sql

Ob vnosu in potrditvi ukaza je potrebno le še vnesti geslo od uporabnika, ki ste ga zapisali v zgornjem ukazu (uporabnik mora biti dodeljen vpisani MySQL podatkovni bazi).

Uvoz baze preko SSH - vnos gesla

Čas trajanja uvoza je odvisen od velikost podatkovne baze, ki jo želite uvoziti. Po uspešnem uvozu sicer ne boste prejeli nobenega obvestila, vendar vas bo le vrnilo nazaj na možnost vpisa novega ukaza.

Uspešnost uvoza lahko nato preverite v aplikciji phpMyAdmin v nadzorni plošči cPanel.

Za dodatno pomoč nas lahko pokličete na 059 335 000 ali nam pišete na info@neoserv.si.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.